foto

Ljuba Krbová

  • nar. 5.7.1958 (59 let)
    Hradec Králové, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v roce 1958 v Hradci Králové. Po střední škole vystudovala Státní konzervatoř v Praze. Během studia hrála v seriálu ZKOUŠKY Z DOSPĚLOSTI. Za svůj život ztvárnila spoustu rolí ve filmech. Např. ANDĚL S ĎÁBLEM V TĚLE, HOLČIČKY NA ŽIVOT A NA SMRT, EXPERTI, nebo úspěšná pohádka LOTRANDO A ZUBEJDA. Režiséři ji nejčastěji obsazují do seriálů.

K vidění byla ve TŘETÍ PATRO, PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU, HŘÍCHY PRO PÁTERA KNOXE, ŽIVOT NA ZÁMKU. V posledních letech to jsou seriály MÍSTO V ŽIVOTĚ, BAZÉN a ULICE. I když kvůli natáčení nemá moc času, tak se pořád věnuje i divadlu. Hostuje v pražském Divadle Bez Zábradlí. Má ráda také dabing. Její hlas můžeme slyšet ve filmech Tootsie, Kleopatra, Táta v sukních, Návrat do budoucnosti, Kill Bill aj.

Ve volném čase chodí do přírody a také ráda pracuje na zahrádce. Má i jeden neobvyklý koníček. Věnuje se čínským bojovým uměním. V roce 2001 byla 14. na mistrovství světa ve wu-šu.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2017 Ein Sommer in Prag (TV film)
Kluci z hor
2014 Šťastná
2013 Podoba lásky (studentský film)
2012 Probudím se včera
Vánoční hvězda (TV film)
2008 Vy nám taky, šéfe!
2006 Experti
Hranice (studentský film)
Lojzička je číslo (TV film)
Srdeční záležitost (studentský film)
2005 Jasnovidec (TV film)
Stříbrná vůně mrazu (TV film)
2004 Napola: Hitlerova elita
Pražské padělky (TV film)
2003 Nekonečná neděle (TV film)
2002 Útěk do Budína
2000 Český Robinson (TV film)
1999 Až budeš starší (TV film)
Dámě kord nesluší? (TV film)
1998 Dceruška Růže (TV film)
Spravedlivý Bohumil (TV film)
1997 In flagranti (TV film)
1996 Krajina před bouří (studentský film)
Lotrando a Zubejda
1995 Holčičky na život a na smrt
1994 Hrnec
1993 Vikingové z Bronských vršků (TV film)
1992 Helimadoe
Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
Klíček ke štěstí (TV film)
1991 Discopříběh 2
Proč pláčeš, břízo bílá (TV film)
Růže z Bertramky (TV film)
Žebrácká opera
1990 Dcera národa (TV film)
Chybná diagnóza (TV film)
1989 Konec starých časů
1988 Bronzová spirála (TV film)
1986 Pohádka o lidské duši (TV film)
Spor o bohyni (TV film)
Štěstí má jméno Jonáš (TV film)
1985 O chytrém Honzovi (TV film)
1984 Bandité (TV film)
Pod maskou (TV film)
Recept na milování (TV film)
1983 Anděl s ďáblem v těle
O spící princezně, šípkových růžích a uražené víle (TV film)
Větrná setba (TV film)
1982 Hlavní výhra (TV film)
Odstřel (TV film)
Šílený kankán
Tři spory: Spor dramaturga Stroupežnického (TV film)
1981 Budu ti psát (TV film)
Kosenie jastrabej lúky
Medailónek (TV film)
Pohádka o mokrosuchém štěstí (TV film)
Pošťácká pohádka (TV film)
1980 Anna proletářka (TV film)
Něco je ve vzduchu
Rváč (divadelní záznam)
1979 Druhá první dáma (TV film)
Hon na kočku
Koncert na konci léta
Pátek není svátek
Silvestr svobodného pána (TV film)
1978 Pan Tau: Noc v safari (TV film)
Radost až do rána
1977 Hop - a je tu lidoop
Mamzelle Nitouche (TV film)
Zrcadlení
1976 Smrt mouchy

TV seriály

2017 Svět pod hlavou (TV seriál)
1983 (E10)
Mrtvý muž (E09)
Rodinná záležitost (E08)
další epizody (5)
2006 Místo v životě (TV seriál)
2005 Bazén (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Příjezd (E01)
Náměstíčko (TV seriál)
Stěhování (E10)
O rybáři a rybce (E09)
Máti (E05)
další epizody (5)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Tři králové (TV seriál)
1996 Hospoda (TV seriál)
Koncert (S01E07)
Manželská tonutí (TV seriál)
1995 Život na zámku (TV seriál)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Cesta do Indie a zpět (E06)
Cirkus svět (E05)
Pokoj lidem dobré vůle (E04)
další epizody (4)
1993 Správná šestka (TV seriál)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Třetí vrchol trojúhelníku (E10)
Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
Přítelkyně z domu smutku (E04)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
1990 Přísahám a slibuji (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
1989 Případy podporučíka Haniky (TV seriál)
Ukradený ženich (E05)
1988 Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1985 Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Třetí patro (TV seriál)
1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka (TV seriál)
Kočka (E08)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Milenec (E02)
1979 Zkoušky z dospělosti (TV seriál)

Dokumentární

2009 Slzy Konga (TV film)
2003 Pokračování příště (TV seriál)

TV pořady

2016 Hvězdná párty (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Hvězdy na cestách (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace