Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předem by se nejspíš slušelo říci, že dánský originál jsem neviděl. Nebudu tak srovnávat ani polemizovat o zbabraném či povedeném remaku. Bratři se mi na chvíli pod kůži dostali a můžou za to hlavně tři hlavní představitelé - Jake Gyllenhaal jako největší pohodář a ta správná osoba pro utěšování právě ovdovělé matky dvou dětí, Tobey Maguire jako syn kráčející v otcových, v armádě vyšlapaných šlépějích a Natalie Portman, jako ideální matka a ideální manželka. Jim Sheridan skvěle stupňuje napětí jednotlivých scén (scéna u večeře s nafukovacím balonkem), výborná je hudba Thomase Newmana a za nic se nemusí stydět ani kameraman Frederick Elmes. Tvůrci původního snímku můžou být podle mě nadmíru spokojeni, že si skrze povedenou Hollywoodskou předělávku diváci najdou cestu i k dánské předloze, alespoň já tak učiním. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přemejšlím zdali dát tři nebo čtyři hvězdičky. Jednou to změním ze tří na čtyř a při psaní komentáře to zase sundám. Ten film špatný není, ale je to jedna z těch normálních událostí, co si Američani způsobujou i když to moc dobře věděj. A stejně si to způsobujou. Tobey Maguire vypadal jak dement, ušatej dement a vůbec mu to neslušelo. Jenže jakmile se film začal zásadně hrotit, tak mu ten účes perfektně seknul. zato Jake Gyllenhaal byl zarostlej od začátku filmu až do konce, a udělal jsem si o něm obrázek, jako o solidním nezávislym frajerovi. Bratři nakonec ale skončili tak, jak jsem to nečekal. Film je totiž podle dánské knihy a vím, jak seveřani se se životem neserou. Tady to možná odflákli Amíci, ale ten konec šíleně rychle utnuli. zajímavý ten film je, plný solidních hereckých výkonů. Krom toho scény z Blízkého východu byly natočeny hodně dobře, ale co z toho mám, když ve většině času sleduju, jak se bouří srdce někomu jinému někde uplně jinde. Ale to je holt život. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s kvalitním příběhem, "Bratři" mi ho nabídli. Nejedná se ani tak o originální příběh, který vyrazí dech. Milostné trojúhelníky nejsou nic zvláštního, tento se milostným ani nazvat nemůže. Je ale tak dobře natočený, že nedostatek originality neřeším. Režisér netlačil na pilu, celý děj se proto nese v poklidném a téměř pohodovém tempu, které na pár minut roztrhne až zajetí v Afghánistánu a závěrečných patnáct minut. Gyllenhaal má charisma a v tomto filmu mě bavil hlavně on. Maguire se snažil, občas mi přišel nepřesvědčivý a nehodící se do role mariňáka, o chvilku déle se mi líbil, každopádně slušný výkon podpořený totální ztrátou tělesné hmotnosti. Portman hrála svojí klasiku. Zajímavé rozhodně je, že ať se zde objeví jakákoliv herečka (i v té nejmenší roličce), je velmi pohledná, což se zase tak často nevidí. Pro ty, kdo viděli dánské bratry, byla tohle převařená omáčka hozená do jiného sáčku, ale s mnohem větším ziskem. Já je neviděl a proto nemohu posoudit, který z těchto dvou udělal stejnou věc lépe. Každopádně, Brothers se zařadil mezi to nejlepší, co jsem letos zatím viděl. 90% 30.01. 2010 ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jednoduché drama, které poukazuje, jak krutost války dokáže ovlivnit vzorného vojáka a jeho rodinu. Opět musím upozornit, že tohle už člověk jistě několikrát viděl, ale opět musím připomenout, že to vůbec není na škodu si podobné téma zopakovat. Režie se může zdát nudná (pro někoho asi nudná je), ale podle mě je vedena pomalu a nenásilně. Každý si tak stihne nadýchat té atmosféry, která právě probíhá pod taktovkou „zkušených“ herců. Natálce věříte každičkou chvíli, i přestože v nejhorším dni svého života vypadá jako modelka. Jakeovi bych hned skočila do náruče, i v tu chvíli, co by po mě házel ty klíče. Mé hormony se plaší. Jak je možně, že mi trvalo tak dlouho si všimnout, jak skvěle hraje a že je opravdu kus chlapa? (Prince si musím co nejdříve zopakovat) Ale pavoučí muž jim to kazil… Celý film se tváří prakticky stejně, takže mu pak závěrečný výstup chtě nechtě nevěříte. Bratři nepatří mezi špičku válečných dramat, ale je příjemné vidět i jiný pohled na věc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Říká se, že jen mrtví viděli konec války. Já konec války viděl. Otázkou je, jestli můžu zase žít..... Co očekávat od filmu, kdy jeden bratr jde po ženě toho druhého, o kterém jen my víme, že není mrtvej? A když se vrátí, tak je tu místo idylky trauma. Jde prostě o film, který je o komplikovanosti života, vztahů a války a já jsem rád, že jsem to zajetí u Talibanců nepřežil. O třídu vejš ho každopádně povyšuje herecké obsazení a hlavně výkony. (To jsem si užil!) Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět něco smysluplnějšího. 2.) Přesvědčím se, že T.Maguire přežije i bez Spidermana. 3.) Chystám se do zajetí, mám bratra a krásnou ženu. 4.) Mám trauma a dr.Uzel nemá čas. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. Teplota, která zde přesahovala 35°C, dělala všem velké problémy. (Nyck)
  • V čase 10:30 vidíme, že Sam (Tobey Maguire) má na levém prsu tetování, avšak po návratu z Afghánistánu (v čase 1:03:06) ho již nemá. (applause)
  • Film vznikal v době, kdy v Hollywoodu naplno vypukla stávka scenáristů. (Nyck)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama