Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Asi si dám rýchlo tú dánsku predlohu, pretože neusudzujem že zdroj z ktorého sa čerpá je enormne "pošpinený". S veľkou pravdepodobnosťou na chrbte nesie tiež istý psychologický očistec s ktorým je v civile armádny vojak nútený zápoliť a má na výber len z dvoch možností. Zvládnuť alebo rezignovať. Keby sa Sheridan prednostne sústredil len na tento aspekt a odpustil si tie triviálne milostné odbočky, bratský nesúlad a bujnenie pacifistický túžob, tak by sa mi toto POvojnové verklíkovanie pozdávalo možno viac. Takto môžem odkývať jemné moralistické vsuvky, soundtrack v čele s U2 a zarmútené "skoky" na Blízky východ. Maguire (nech už akokoľvek dobre hral) je Spiderman, nie Cpt. Sam Cahill ranený na duši. Priprav sa na vážnu, strnulú a "otupenú" úvahu o Afgánskej čiernej more, ktorá si z časti ozrejmuje prešľapy svojej vlasti. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď počujem slovo remake spojené s hollywoodskou produkciou začne mi krútiť črevá. Jim Sheridan ale na moje prekvapenie dokázal natočiť veľmi dobrý film, ktorým aspoň trošku vrátil tomuto konštatovaniu reputáciu. Ako dokáže vojna zmeniť človeka je námet, ktorý som v rôznom prevedení mal možnosť vidieť už veľakrát, napriek tomu ma scenáristi prekvapili množstvom originality a reálnosťou situácií. Tento druh rodinnej drámy s množstvom vyostrených situácií patrí k mojim obľúbeným žánrovkám. Herci veľmi dobre pochopili svoju participáciu vo filme a dokonca som si konečne Tobeyho Maguirea konečne nepredstavoval vo filme s maskou pavúčieho muža. Neamerický režisér určite dopomohol aj tomu, že nemusím znova v komentári preklínať večný patetický amerikanizmus, ktorý mi dokáže nepríjemne znechutiť pôžitok z podobných filmov. Naopak, film pôsobí veľmi triezvo, vyrovnane, so silným odkazom i pre širšie publikum a s kvalitne zvládnutým záverom. Piatu hviezdičku si film vyslúžil vďaka záverečnej polhodinke a výkonu Bailee Madison. 90%. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tobey Maguire byl úplně mimo. Celou dobu akorát čumí jako debil a nebo hystericky ječí. A když ke konci chytne nerva, tak je akorát k smíchu. Víc zahrála i 10-ti letá Bailee Madison. Zápletka je vlastně jenom obyčejnej milostnej trojúhelník, akorát je to trochu okořeněný válkou. Tohle je příběh jak z telenovely. Mě to prostě nechytlo... No aspoň jsem Jakea Gyllenhaala viděl po dlouhý době zase v nějaký "normální" roli. Od dob kovbojský homohnědky ve Zkrocený hoře jsem na něj poněkud zanevřel. Tady byl jako jeden z mála sympatickej. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem vystřízlivěl. Po včerejším shlédnutí jsem byl tak silně dojat (slzičky tekly hned několikrát, poprvé už ve čtvrté minutě!) a zadostiučiněný, že jsem byl rozhodnutý jít s hodnocením co nejvýše. Jenže zjišťuji, že mi tam chybělo více silných scén - drama jako tohle by mohlo diváka vcucnout do světa utrpení ze syndromu z války více... Ke konci jsem to prostě necítil tak intenzivně, i když je Tobey na Oscara a to, co v režii Sheridana předvádí, je úžasné. Originál jsem neviděl tak trochu schválně, protože na remaky - pokud jsem viděl originál - se v krátkém časovém intervalu odmítám dívat. A na Maguirea a Gyllenhaala ve společném filmu jsem se hrozně těšil a nechtěl jej srovnávat s jiným. (Je to podobné jako v případě [REC]: nikdy nechci vidět jeho americký remake s Carpenterovou, proto jsem paradoxně Brødre neviděl) Bratři rozhodně nejsou špatným filmem, jen to není film maximální. Je tu solidní příběh, perfektně zvládnuté herecké výkony, krásná hudba i dokonalá režie. Ale za hodně dlouhou dobu to je snímek, jemuž by velice pomohla delší stopáž, a to si většinou myslím opak. Prodloužit po "finále" děj o další vyhrocenou situaci by dle mého názoru rozhodně nebylo ke škodě. 85%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $28,544,157Tržby Celosvetovo $43,318,349Tržby za predaj DVD v USA $10,865,020 //počet predaných kusov 657,723║ Až nehorázne zadupaní potenciál, jednak príbehová kostra dosť dobrá a k tomu výber hercov na pohľadanie a v takom zlom chladnom obale bez kontaktu k divákovi, veľké sklamanie. /35%/ ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Severoamerické tržby byly 28,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 43,5 mil. (NIRO)
  • Film vznikal v době, kdy v Hollywoodu naplno vypukla stávka scenáristů. (Nyck)
  • Tobey Maguire (Sam Cahill) a Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill) hrajú vo filme bratov. Maguire skoro zrušil účasť v druhom Spider-Manovi (2004) kvôli zraneniam chrbta a práve Gyllenhaal bol herec, ktorému mala s najväčšou pravdepodobnosťou rola pripadnúť. (yatan)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama