Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Člen klanu nás přívádí do společenství Ku Klux Klanu, který vládne v jižních státech USA neomezenou pravomocí. Pravomocí zvanou lynč. V oblastech, kde lynčování je nepsaným zákonem. V jednom městě vyvolá znásilnění bílé ženy vlnu hněvu a krveprolití. Příběh o tom, jak se život může změnit v krvavou bitvu. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Filmy o Ku Klux Klanu jsou pokaždé přitažlivé a i když jich nebylo natočeno tolik, tak tento patří k těm úplně nejlepším, které jsem viděl. Člen klanu, je takovým starším bratříčkem snímku Hořící Mississippi (1988). Poctivá krimi z nekompromisních 70. let - umocněná vynikajícím hereckým obsazením, v čele s Lee Marvinem a Richardem Burtonem, dvěma slavnými hollywoodskými alkoholiky. Působivé téma, kvalitní zpracování, skvělá podívaná. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Hořící Mississippi trochu slabší, ale přesto velmi dobré thrillerové KKK dramátko s excelujícími herci a mrazivě realistickou atmosférou. Jedna z nejlepších rolí Lee Marvina, další ze skvělých rolí Richarda Burtona.__P.S. Vydáním DVD se Vapeťáci zase předvedli. Obraz je hnusný jak zákon káže, vypadá skoro jako z VHS, samozřejmě v ořezu, a o zvuku raději ani nemluvím (dokonce dabing zněl lépe než originál). Inu a aby toho nebylo málo, film je jakási distribuční verze pro Německo (v úvodních titulcích vidíme namísto jeho originálního názvu název německý). Dobře to děláte, kluci. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"ŠERIFE, VYKRVÁCÍM, KDYŽ MĚ NEVEZMETE DO NEMOCNICE. VY TO VÍTE, ALE NEJEDETE." Výborné brutální drama od režiséra ČEKEJ DO TMY, RUDÉ SLUNCE a VALACHIHO SVĚDECTVÍ, s charizmatickým Burtonem, tvrďákem Marvinem a O. J. Simpsonem jako černošským mladíkem, který se rozhodne pomstít vykastrování a vraždu svého kamaráda vystřílením místní filiálky Kukluxlanu. Film postupně nabírá na obrátkách a napětí, jedna brutalitka střídá druhou a vše směřuje k závěrečnému krveprolití, aniž bychom se dozvěděli, kdo vlastně tuhle lavinu spustil znásilněním bělošky na začátku. A opět se potvrzuje, že ustupovat zlu se nevyplácí. Ve své době nejdražší film (5 milionů dolarů) produkovaný černým producentem. Natočeno podle knihy Williama Bradforda Huie z roku 1967, kterému po jejím vydání Kukluxlan zapálil před domem kříž. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Klansman mě poněkud zklamal. Hlavně po režijní stránce netáhl, čímž nechci říci, že nudil, ale "hobloval na sucho". Atmosféru emocí neztrácel, ale děsivě jí ředil, pomalejší tempo tomu nesedlo. Zvedám palec pro jasně viditelné stopy Samuela Fullera (režiséra Steel Helmet, Pickup on South Street nebo Shock Corridor) ve scénáři - násilí je tady skutečně "luxusní" a bolí. Akorát scéna kde Richard Burton zničí půlku stanice je hloupá. Správnej tah má film až v samotném implicitním vyústění. Btw. je vtipný vidět hodnocení na imdb - 4.8 a odsuzování za jeden z nejhorších filmů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No vida máme tu hned 4 herce v zajímavých polohách v tomto lehce politicky nekorektním thrilleru. Marvin není po většinu filmu příkladnej šerif, ale spíš frajer co si chce nad vším umejt ruce až konec ho donutí jednat. Burton je idealista který i přes vojenskou minulost nechce řešit problémy se zbraní v ruce. Oproti tomu Simpson je nekompromisní mstitel a Cameron Mitchel není hodnej táta z Deadly prey, ale pěknej parchant. Dobře vygradovanej film na atraktivní téma. No řekněte sami není a nebyla ta svobodná Amerika prostě skvělá? 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Film sa natáčal na vidieku, v mestečku Oroville, Kalifornia. Miestni boli spočiatku veľmi nadšený z toho, že môžu hostiť natáčanie filmu veľkej filmovej spoločnosti. Ich nadšenie však po vzhliadnutí filmu veľmi rýchlo vyprchalo. (beso74)
  • Točilo se v Oroville v Kalifornii. (infected)
  • V novembri 1974 sa Richard Burton v jednom interview priznal, že počas natáčania denne vypil 2,5 až 3 fľaše vodky. (beso74)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Reklama

Reklama