Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla v kině tak se mi to docela líbilo, ale když jsem to pak shlédla doma na dvdčku tak jsem usoudila, že jsem se vlastně i docela občas nudila. Pro mě je to teda rozhodně nejslabší dílo ze všech tří dílů. Ale Krysoveverka Scrat byla opět výborná, tentokrát k sobě ale dostala druhou Krysoveverku a společně celý film protančili a mě se to nelíbilo, radši jsem ho měla když byl sám. 3* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všetci neustále kričia, behajú, skáču, kĺžu, lietajú, robia kotrmelce, padajú do priepastí, rozbíjajú si huby a preskakujú z kryhy na kryhu (v skalách, v ľade, v žeravej láve). Nič proti, zaujať detskú pozornosť na poldruha hodiny je fuška. Problém je, že aj takýto "ubehaný" film sa dá urobiť inteligentne a vtipne. To ale nie je prípad Ice Age 3. Keby sa tam neobjavila tá Peggova jednooká lasica a keby Scratove trampoty so žaluďom (tentoraz v oboch zmysloch) neboli stále fajn, pohybujem sa s hodnotením len tesne nad odpadom. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dle mého osobního úsudku naprosto zbytečné pokračování. Z dětského hlediska je tomu zajisté jinak - však je také tento animák dětem určen. To respektuji, leč i přes svou stále pubertální duši jsem se zasmál o mnoho méněkrát, než kolik by stačilo na lepší hodnocení. Pravda, neměl jsem možnost 3D projekce, pak by to možná bylo o něčem jiném. I tak si ale stojím za svou první větou. Za těch osm let od doby ´jedničky´ se série stává stále infantilnější, vtipy se opakují, originálních nápadů jsem v ´trojce´ shledal pramálo. Abych ale jen netrousil kritiku, přeci jen mne něco zaujalo. Velice rád jsem slyšel Simona Pegga, jehož postavu Bucka hodnotím jako nejpovedenější. Jack Sparow hadr! :-) Nu a to je, milé děti, asi vše. Na film se podívejte, ale zkuste to stihnout dřív, než vám bude deset. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje kouzla jedničky, ani velkoleposti dvojky. Napůl cesty mezi tradičním rodinným animákem, držícím se úzkostlivě v mantinelech rodinné zábavy, a burleskní taškařicí plnou nekorektních momentů (zhulená scéna s héliem). Ve výsledku skrz na skr průměrná nezávadná sranda, ze které čas od času vykoukne příjemný moment a vydařený vtípek. Dějové vzduchoprázdno zachraňuje brilantní letecký souboj, bez něhož by byl film poloviční, a také 3D rozměr, bez kterého by byl třetinový.¨Jako atrakce je to fenomenální, ovšem... John Powell zklamal stejně jako Jablonsky v druhých Transformers... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[82%] No vida, předchozí dva díly mě až tak moc nebavily, ale na to 1 vidění to ušlo, proto se mi do téhle trojky moc nechtělo a nakonec jsem příjemně překvapen! Bylo to zábavné od začátku do konce. I tu mělo i dobrodružné prvky, víc vtipů, skvělá animace a i nějaké to vcítění do těch zvířátek se našlo. Nápad s dinosaury a celkově pravěkem pod zemí doby ledové byl super. Nechyběli ani scénky s mým veverčím oblíbencem Scratem. Ke konci to možná bylo trochu už zdlouhavější, plný počet nedávám, ale i tak jsem dost spokojený a tento díl s klidně někdy pustím zas. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)
  • Rudla je inspirován druhem baryonyx. Animátoři si zvolili tohoto dinousaura pro jeho krokodýlí vzhled, jímž se lišil od známějšího tyrannosaura. Bílá kůže a krví podlité oči měly jeho vzhled učinit ještě děsivějším. (Tereza666)
  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama