Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 771)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Bla bla bla, tyhle kecy o tom jak jste se vrátili do svých let a nevěříte tomu kolik vá je let, protože se vám to mooooc líbilo, jsou prostě jen kecy. Jasný, dobrý, neberu vám to, ale... cpát do animáku totální nerdy a dementy, kterýho kozí hlas Burachel totálně završil? Nešiky, takový ty smolaře ok, ale fakt geeka? WTF? WTF?!!! __ Já už jeden Avatar viděl a stačilo, nepotřebuji další s podobným motivem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to vypada jak dalsi tuctovej animak. Ne moc zajimavy postavy, nijak zvlast oslnujici animace a naprosto jednoduchej a predvidatelnej pribeh o looserovi, kde uz od zacatku je jasny, jak se to bude vyvijet. Jenze je tu jedna zasadni zmena, dej je zasazenej mezi vikingy, ktery nemaj nic lepsiho na praci, nez se neustale rubat s asi tak triceti druhama draku. A v podstate v tomhle stylu jede celej film, nejsou tu zadny vylozene infantilni forky, spis to je akcni fantasy, kde se neustale neco deje, hraje skvela hudba a at chcete nebo ne, stejne budete nakonec vikingum a hlavnimu hrdinovy fandit. Zkratka zdaleka ne bezchybny, ale zabavny a svizny fantasy, ktery me ze zacatku moc nebralo, ale nasledne fakt vtahlo a nakonec musim dat tech 5*. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Avatar pro mladší publikum, jinak se to popsat nedá. Jako kdyby Dreamworks koukali Cameronovi, při tvoření svého doposavaď nejlepšího díla, přes rameno. Je tu velká láska (samozřejmě v mezích ratingu), fantastické lety na šupinatých plazech, hlavní hrdina je sympaťák na druhou a celkový dojem pak krásně dokresluje hudební doprovod Bourneova skladatele. Ano, je to klišé jako řemen, ale ještě doteď nedokáži ten omamný pocit z vod třetí dimenze dostat z hlavy. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Štvrtú hviezdičku pridávam za Nočného besa, či ako ho to volali, lebo bol neskutočne chutný - na rozdiel od svojho chvíľami neskutočne otravného pánička ;-) V podstate v rade megaúspešných animákov nejde o nič vynimočné a už vôbec nie nové... ale Ako vycvičiť draka má neodolateľné čaro, ktoré aj dospelého môže na chvíľku preniesť do iného sveta. ;-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající animák. Jelikož mám raději Pixar, tak jsem od Jak vycvičit draka moc nečekal, ale tohle byla vážně paráda. Příběh je samozřejmě klasický happy-endový, to je jasné, ale scénář a dialogy jsou výborné a plně to vynahrazují staršímu publiku. Za celou dobu filmu jsem necítil žádné hluché místo a užil jsem si film od začátku až do konce. Hlavní hrdina, Škyťák, je velice charismatický a takový netypický viking, kterého si musí zamilovat snad každé dítě. Právě severská mytologie zde funguje na výbornou a hlášky s tím spojené jsou taktéž povedené. Není prakticky, co vytknout. Zdá se mi, že Rebelka hodně čerpala právě z tohoto filmu...100% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Toothless (Bezzubka) měl být původně vymodelován podle stavby těla a hlavy vlka. Animátoři však následně zvolili jako předlohu černého pantera, někdy chybně označovaného jako černou pumu. (Miro_CZ)
  • Při hledání sestřeleného draka uhodí hlavní hrdina do větve, ta se vymrští a udeří ho do obličeje. V dalším, vzdálenějším a čelním záběru však tato větev chybí. (Mr.Hudson)
  • Po boji s obřím drakem Kliďas Velikán hledá Škyťáka a můžeme vidět ocas Bezzubky, jehož umělá polovina v ohni shořela. Následuje záběr na celého draka s postrojem na zádech. Ten by logicky měl také shořet. (Jardaboss)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno