Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 771)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba,animák který posunul hranice možností zas o kus dál a nezanevřel při tom i na odrostlejší publikum. Tryskající emoce, příjemný humor, přenádherná hudba (Powell se překonává) ,sympatické postavy a mě jen nezbývá nic jiného než se kochat. Mám dokonce odvahu tvrdit že je to jeden z nejlepších animáků posledních let! 100% nejjasnějších! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Je to poprvé co se nějakému konkurenčnímu studiu (Dreamworks) podařilo přiblížit se kvalitou tvorbě Pixaru. A to ani ne tak technickým provedením, zde budou ostatní vždy až v závěsu, ale zkrátka tím, že vytvořili opravdu pěknou pohádku. Kvality tohoto filmu totiž spočívají hlavně v jeho příběhu, který je relativně originální, ale také milý. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Roztomilé animáky s dětmi a nadpřirozenými zvířatky v hlavních rolích mě většinou silně odpuzují, ale tohle byla naprostá paráda. Příběh sice nepřekvapí, ale animace je podmanivá a dialogy jako by vypadly z nějakého kvalitního sitcomu. Usmíval jsem se častěji než u většiny komedií. Hodnotím 9/10 a kam se hrabe Wall-e, Up i Ratatouille ... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jak vycvičit draka je jeden z mnoha animáků, který sází na líbivost dokonalé animace, sympatičnost hlavních hrdinů (pozn. redakce - vhodněji řečeno psích očí, které tady patřili právě drakovi) a primitivních vtípků, které mladé pobaví (pozn. autora – bohužel do této kategorie se stále zahrnuji i já) a dospělé neurazí. Děj předvídatelný ale rychle plynoucí a závěr díky bohu končící happy endem. Nic co by zdatné pohádkáře, kteří mají již něco zkouknutého, nějak ohromilo, ale jistě pobavilo. Autor sází na jistotu a ta se mu vyplácí. Naštěstí já nejsem zdatný pohádkář, ale vysoce závislý až do morků kostí, takže mě dráček Bezzubka dokonale odrovnal. Důkazem může být fakt, že asi není příliš normální, když desetileté děti s radostí odcházeli z kina a jednadvacetileté slečně bez dechu, se slzami v očích ale s úsměvem na rtech, musel z kina pomáhat její též dojatý přítel. Chci tím jenom říci, že pokud máte stejnou závislost jako já, jistě se Vám animák bude líbit. Pokud máte jiný názor než já, nechci ho ani slyšet, jinak moje infantilní stránka bude kolem sebe házet věcmi! :o) A už se těším, až se objeví „Jak vycvičit draka“ v mé dětské sbírce :o) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

I když jsem seděla v tom kině mezi samýma prckama (popřípadě jejich rodičema), užila jsem si to a vůbec mi nepřišlo divný, že věkový průměr byl kolem 12, protože tenhle film je pro úplně všechny a stačí se jen trochu uvolnit a užijete si ho. Velký plus je, že mě nepřestal bavit, ani když mě bolela hlava a znáte to, jak je to s pozorností, když někoho něco bolí... :-) Legrace, kawai drak (který má inteligenci, chování kočky i psa a vypadá jako žabrovník) a obešlo se bez sáhodlouhých proslovů, kde se apeluje na přátelství, pochopení a já nevim na co všechno. Prostě bez patetična a to, když není v USA filmu, je prostě nářez... X-D 4+ určitě a bez váhání. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Cressida Cowell strávila dětství na vzdáleném neobydleném ostrově na západním pobřeží Skotska, odtud pak čerpala náměty pro své knihy. V prostředí bez silnic, domů a elektřiny zbyl autorce dostatek prostoru pro představivost, z níž se zrodil svět Vikingů a draků. (CrypzzXD)
  • Když hlavní hrdina narazí v rokli na Bezzubku, draka si nakreslí a záhy mu umaže jedno ze zadních křídel. Při příchodu do knihovny a následném prohlížení knihy o dracích vyndá nakonec svůj zápisník s obrázkem draka, ovšem ten je v původním nákresu. (Jardaboss)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama