Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 771)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ke sbalení holky je potřeba něco tak triviálního, jako ochočit si vlastního draka, a nikdo se mi neobtěžuje to říct! Musel jsem to zjistit přes další nabušený animák čím dál tím snaživějšího studia DreamWorks! Je to jasné, největší rivalové profíků z Pixaru po Zataženo, občas trakaře opět dokazují, že se Woody spolu s Buzzem rakeťákem obávají sesazení z trůnu oprávněně. Pixar už má "jenom" promakanější dialogy a větší důraz na drama. Zdá se mi, že ve všem ostatním přebírá žezlo zprvu nenápadný tvůrce Shreka. V kině jsem tuhle nabouchanou akci viděl ve 3D po boku desítek malých capartů (jejichž brebentění dodává pohádkám v kině tu správnou atmosféru), a už se těším na Blu-Ray, jak si to dám znovu. Sice mi občas nesedly některé do očí bijící hlouposti (knihtisk atp.) a dialogy (otec viking), ale nechci zbytečně šťourat. Jak vycvičit draka je totiž zatím jasná akce roku a je s úsměvem, že byla animovaná. Titáni se budou muset snažit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Film, od kterého jsem nic nečekal, ale dostal jsem prakticky bezchybnou pohádku. Trochu klišé konec to mírně kazí, ale i tak. Epické scény, příjemná zábava a skvělý audiovizuál. Ať vám je kolik chce let, ať jste kdokoli - tohle si minimálně užijete. Silné 4* PS: V angličtině ještě lepší. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z drakobijce drakomil, komu by se nelíbil.. Zatímco si Škyťák vycvičil toho roztomilého pejska, co smutně kouká, rozpustilé dovádí, stříhá ušima a jen díky jisté genetické anomálii umí létat a plivat oheň, mě si vycvičil John Powell (emocemi i adrenalinem napěchovaným soundtrackem s orchestrálním využitím irských válečných dud). Na předvídatelnost a klišé u animáků kašlu, člověk se alespoň někde potřebuje spolehnout na pozitivní principy a jistoty. A navíc, bez jakéhokoliv zlehčování, palec nahoru za „protetické bratrstvo“ - dost neobvyklý to jev v současném (na zevnějšku si zakládajícím) komerčním filmovém průmyslu.. P.S.: Kdyby to někoho zajímalo, Bezzubka je samec. A není to proto, že se jí Škyťák zeptal, jestli se může svézt na ocase.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem parádní, celou větou "já chci taky draka!" :-) Od tohohle animáku jsem moc nečekal a o to více jsem byl překvapený! Skvělé hlasové obsazení (viděl jsem v originále, takže hlavně Butler a Ferguson potěšili) vynikající animace, sice trošičku prostinký a odhadnutelný příběh, ale je to pro ty nejmenší, takže i to jsem přešel. Navíc to postupné sbližování draka s malým a tak "trochu" nešikovným Vikingem mě ohromně bavilo. Stručně řečeno, i když tuším, že na 99 % si Oscara za nejlepší animák odnese Toy Story 3 (na které se chystám) tak pro mě je zatím favorit tento animák. Uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne a jak se mi Hračky budou líbit, ale tady dávám s čistým vikinským… ehm… štítem plný počet. Na pokračování se opravdu těším! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $165miliónovTržby USA $217,581,231Tržby Celosvetovo $494,878,759Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,821,128 //počet predaných kusov 1,713,901Tržby za predaj DVD v USA $147,973,372 //počet predaných kusov 9,175,186Fantázia!!! Veľký zážitok a to je príbeh len jednoduchá priamočiara tréningová záležitosť(pripomínajúca tréning a vzdušné fascinujúce akrobacie Ikranov megahitu AVATAR), tu máme drakov, Vikingov a to je moje, konečne som sa dočkal niečoho o drakoch, čo ma po celý čas zaujalo, pobavilo a nadchlo. DreamWorks opäť dobre tématicky vsadili a prinášajú kúzelný film porovnateľný s úrovňou a prepracovanosťou ich prvého Shreka, rovnako tak nemusia byť zahanbení ani pred Pixarom, kde sa dá čakať tuhý Oscarový súboj z očakávaným Toy Story 3. Svoje tu spraví aj 3D, ktoré tu je fakt využité pre dej a hlavne to zarezonuje pre tie letecké akrobacie, tie boli fakt slasť. (a to z prvoty ma moc trailer nenadchol, za to film ako perfektne poskladaní celok ma úplne odrovnal, plus nečakaní záver prekvapil, prim hrá aj zvuk a Slovenský dabing) /videl v kine 3D verziu 2x: 100%/ (ani druhá projekcia nestratila nič na pôvabe a ešte umocnila zážitok!) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Na začátku je při ukázce vesnička ošklivá, sešlá a kolem nejsou žádné lesy. Když se však hlavní hrdina vydá hledat draka, vidíme v okolí mnoho stromů a zeleně. (Jardaboss)
  • V knize je drak Bezzubka ten nejobyčejnější druh dračí rasy - hnědák obecný. Ovšem ve filmu je naopak ten nejvzácnější - Noční běs. Knižní verze Bezzubky se přitom nápadně podobá filmovému druhu hrůzák hrozivý. (legenda)
  • Náčelník Vikingov Stoick (Chladnobrv) má svoje meno po stoickej filozofii, ktorá vznikla koncom 4. storočia p.n.l. a učila o súdržnosti človeka s prírodou a zachovaniu pokoja a apatie. (Lukoh)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama