Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnou událostí v roce 1976, kdy kalifornská vína definitivně ukončila nadvládu Francie. Úkolem Stevena Spurriera (Alan Rickman) bylo sesbírat pár vzorků zámořských vín, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Nikdo nepředpokládal, že by tato vína mohla být konkurenceschopná, mezi profesionálními degustátory to bylo považováno jen za dobrý vtip. Steven ovšem záhy zjistil, že i přes rozdílné postupy jsou zdejší vína více než konkurenceschopná. Vše vrcholí velkou soutěží, kde se obě naprosto odlišné vinařské kultury střetávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Oproti snímku Dobrý ročník režiséra Ridleyho Scotta – obdobně orientovanému na vinařskou tématiku ( ovšem také veskrze průměrnému), má Víno roku jednu podstatnou vadu. Chybí mu výraznější nosný motiv. Schází se tu sice hned několik dějových linií a konfliktů ( cizinec v konfliktu s novým krajem a svými předsudky, konflikt otec – syn, konflikt životní sen – realita, dokonce dojde i na milostný trojúhelník). Žádný z nich ale není rozpracován do větší hloubky, všechny působí schématicky a jen stěží zamaskují fakt, že předně tu jde o samoúčelnou oslavu vína jako produktu. více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/12/dvd-a2-quntum-of-solace-vino-roku.html ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Víno mám rád, ostatně su z Moravy, ale film, zvlášť takhle dlouhý, by měl mít také nějaký jednolitý příběh a alespoň trochu životné postavy. Tady se postavy chovají jako blázni, asi aby to byla komedie, a samotný příběh se rozpadá na nějaké tři podpříběhy, každý předvídatelný a nezajímavý, včetně konce. Hezké záběry vinic, ale ten film je bez duše, povrchní, asi jako když pražáci točí Bobule. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jedno dvouhodinové posezení je Bottle Shock pěkný příběh, který si asi o něco více vychutná divák, co holduje dobrému vínu. Prostě takový typický "based on true story!" snímek, který se ve všem drží zlaté (mírně nad)průměrné střední cesty: herci, otřepanými zvraty, lacinými vtípky a sladkým happyendem. Mám radši kyselejší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

… láhev Chateau Montelena Chardonnay a láhev Stag´s Leap Cabernet byly zařazeny do stálých sbírek Smithsonianova institutu..... To bylo tenkrát 7 let po Woodstocku, když Steven Spurrier ….ale co na tom…TENHLE FILM MI UDĚLAL RADOST! Miluju víno, sportovní příběhy a filmy o něčem co má duši. Dalo by se říct, že je to takovej (malej) sportovní film, ve kterým to venkovští balíci nandají Francouzský vinařský mafii. Nečekejte nejlepší herecké výkony či jiné ,,věci“ hodné Oscara, ale milej, MILEJ film, který uctívá svátost vína. VÍNO JE SLUNEČNÍ SVIT, KTERÝ DRŽÍ POHROMADĚ VODA. A pak nemá člověk chlastat! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád bych ze sklenky vína dokázal určit poměr Cabernetu a Merlotu, a jako perličku přidal ročník. 2.) Toužím zažít pocit, že se při ochutnávce mého vína někdo rozpláče (štěstím!!). 3.) Mám rád víno a zajímají mě tradice. 4.) Když se řekne Napa Valley, nevím, jestli běžet pro lyže nebo skleničku. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * P.S.: Před sledováním tohoto filmu DOPORUČUJI mít po ruce alespoň jednu lahvinku DOBRÉHO vína (i když vím, že čučo taky dokáže zázraky.) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jody Savin, Ross Schwartz, Randall Miller .. Prosluněný, velice volně vyprávěný retro snímek z legendárního vinařského souboje, kdy naduté francouzské chuťové pohárky narazí na poctivé ba unikátní víno z Kalifornie. Veskrze sázka na jistoty, od hereckého obsazení po technické zpracování. Příjemné, nekonfliktní, na lahev vína bezpečně lákající. ___ Jako vinaři, kterému ta sice trochu šablonovitá pohoda bezproblémů sedla, zaokrouhlím hodnocení nahoru na čtyři hvězdy, ale uznám, že mnozí ji budou hledat obtížněji. 70%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Scény z pařížské ulice byly natočeny v Sonomě v Kalifornii. Použitá auta byla propůjčena členy Arcane Auto Society Car Club. Majitelé pak byli členy komparsu ve scénách, kde se jejich auta objevovala. (Caszidy)

Reklama

Reklama