Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je Micheál Richardson dobrý herec? Podľa mňa slabý priemer a tak on tento film ťahá dolu, pretože v situáciách, kde má byť akože emočný vyznieva trochu nedôveryhodne. A pritom tento film pripravil svojím scenárom dokonalú pôdu - je to predsa len Neesonov syn a obaja prežili tragický odchod manželky/matky Natashy Richardson. Film má podľa mňa lepšiu prvú polovicu, v tej druhej sa už len vezie a prináša očakávaný záver. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na Itálii jsou opravdu mile natočený film, který v sobě v přiměřených dávkách mísí komické a dramatické prvky. Vedle nádherných italských scenérií a jižanské atmosféry nabízí film obstojné herecké výkony, které sice v několika málo momentech působí poněkud strojeně, po většinu stopáže jsou však vesměs civilní, k čemuž určitě přispěla i skutečnost, že se v případě dvou hlavních postav jedná o otce se synem i mimo plátno. Musím se přiznat, že chvílemi byla v kině vyšší koncentrace cibule - a to zejména ve scénách spojených s matkou, protože jsem si v ten moment vždy představil tragicky zesnulou Natashu Richardson. I když jde dějově o veskrz tuctový film, jenž nemá v rámci žánru moc čím překvapit, tak se na něj pěkně dívalo a musím říct, že se D'Arcymu jeho dlouhometrážní prvotina vcelku podařila ukočírovat. Plusové body za sympaticky napsanou postavu s tváří Lindsay Duncan a miniepizodky s fretkou a dělníky. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne že bych čekal, že se u filmu budu řehtat na celé kolo, ale nějakým tím zasmáním jsem počítal. Ale důvodů se tu moc nenašlo. Primárním motivem je tady znovunalézání pouta mezi otcem a synem, což je klišé samo o sobě a D´Arcy neudělal vůbec nic navíc. A totéž platí pro romantickou linku, u které znáte průběh i konec od prvního záběru. Plusem je Toskánsko, které je nádherné a nakonec mi sedělo i obsazení, ačkoliv v případě Neesona jsem neustále čekal nějaký ten flákanec. Body nad průměr tomu dávají pohoda, která z filmu čiší a momenty naplněné italským temperamentem. Škoda, že toho druhého nebylo víc. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal jsem "něco jako" Dobrý ročník a přesně to jsem i dostal.Sice o třídu horší,ale dostal.Made In Italy je film dvou tváří.Na jedné straně nabídne výbornou atmosféru italského venkova,místy příjemný humor a prakticky po celou dobu jsem z něj měl létem šmrncnutý dobrý pocit.Na druhou stranu je to ale film sázející na klišé - hodně klišé - takže kdokoliv kdo viděl víc jak dva filmy bude během prvních cca 10 minut přesně vědět co se stalo,co se stane a jak vše dopadne.S lehčím odstupem nicméně do mého hodnocení promluvil ještě faktor o kterém jsem dopředu nevěděl a to sice že Neeson tu hraje se svým reálným synem a film je pro ně oba prostředkem pro vyrovnání se se ztrátou matky a manželky,díky čemuž jsem zpětně přehodnotil některé scény a dám díky tomu i tu čtvrtou,byť možná ne úplně zaslouženou,hvězdu...70% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Láska v Toskánsku“ je prvým celovečerný filmom Jamesa D'Arcyho. Zachytáva v ňom vzťah medzi otcom (Robert aka L. Neeson) a jeho synom (Jack aka M. Richardson), ktorý kvôli tragickej smrti Jackovej matky je už dlhé roky poškodený. Robert a Jack sa rozhodnú renovovať ich starý dom v Toskánsku, aby Jack mal peniaze na to, aby mohol kúpiť galériu od rodičov jeho čoskoro bývalej manželky. Počas ich spoločnej práci sa snažia svoje veci dať do poriadku a popritom Jack spozná aj sympatickú mladú mamičku. Príbeh skúsenejšieho diváka nezaskočí – je jasné, že aký smerom sa to celé bude vyvíjať. Žiadne prekvapivé momenty alebo nečakané odbočky tu nie sú. Režisér pracuje s postavami „obecne“, žiadny extra výkon alebo silnejší herecký moment nečakajte. Napriek priemernosti a neoriginálnemu postupu režiséra však filmu udeľujem tri slabšie hviezdy, pretože: 1) Panoráma z domu v Toskánsku je prekrásna; 2) Pod dlhom čase bolo dobré vidieť Liama Neesona ako „herca“ a nie ako „akčného“ chlapíka. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Taliansku, oblasť Toskánsko, mestečko Pienza. (dyfur)
  • Vzpomínky na Itálii přinášejí jedinečný příběh otce a syna na plátně i ve skutečnosti. Liama Neesona a Micheála Richardsona totiž spojuje víc než to, že ve filmu hrají otce a syna. Otec a syn jsou i ve skutečnosti, stejně jako ve filmu i ve skutečnosti ztratili ženu a matku. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil v roce 2018 jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která v roce 2009 tragicky zahynula po pádu na lyžích. Micheálovi tehdy bylo třináct let a se smrtí své matky se nemohl dlouho vyrovnat, nevynechal jediný večírek a smutek se snažil zapít. Film Vzpomínky na Itálii se tak pro Liama Neesona i jeho syna stal příležitostí, jak se s jejich rodinnou tragédií po dlouhé době vypořádat. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama