Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Dvě seriálové hvězdy, jedna oskarová herečka a podivní sourozenci v nijak oslnivém příběhu o maloměšťáctví, vzdoru a rozdílných životních principech, které se shodou okolností střetávají v prostoru společného domu...Život je někdy melancholický a někdy nás staví před zásadní rozhodnutí, ale Birds Of America s ničím z toho nepracují způsobem, který by dokázal pořádně oslovit nebo nebyl na poli podobných malých snímku zpracován mnohem lépe ...Postavy jsou dost vlažné, i když každá z nich má nějakou tu zvláštnost, která však obsah snímku nenaplňuje ničím podstatným...Dobrých dialogů pomálu a pár světlých scén až v samotném závěru... ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Tichá priam nezávislá výpoveď o živote troch súrodencov ktorý len spoločne dokázali prísť k životnému šťastiu ... pripomenulo mi to tie slávne tri prúty kráľa Svätopluka. Milujem tieto malé filmy ..často v nich býva viacej než sa na prvý pohľad zdá....ak vám trávnik obsiera susedov pes a vy nemáte psa, tak aj tak máte vždy možnosť odplaty...myslite na to :) ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry n.1 - velmi zajímavé drama s několika málo prvky komedie. Režie je zvládnutá, stejně jako výkony Matthewa Perryho, Bena Fostera a dalších. Zajímavě se to rozjíždělo, ale pak se film moc nevyvíjel, což je škoda. Mohlo to být třeba bláznivější jako je Darjeeling limited. Nebo přinést nějakou závažnější myšlenku.. Scénář jaksi ustrnul na půl cesty. Nicméně závěr je povedený (což bývá velká slabina spooousty snímků) a celkově je to příjemné pokoukání:) Věřím, že mi některé momenty zůstanou v paměti (narozeninové brko, honička na bruslích..) Na toto téma existuje množství dalších filmů, ale mám pro ně slabost, takže hodnotím jak hodnotím, tak 75%. ()

dthwinter 

všechny recenze uživatele

Těžkopádná nuda proložená několika rádoby-filozofickými myšlenkami. Možná že obsahuje nějaký hlubší význam, ale ten mi zřejmě ušel. Je možné, že už jsem se stal konzumním divákem, který takový film neocení, ale přeci jen požaduji trošku víc. Není to ani komedie, ani psycholgické, drama možná, ale s velkými nedostatky. Ani ty herecké výkony, co se tady vychvalují...mně to spíš připadalo, že jsou všichni napůl katatoničtí (někdo to tu nazývá nenucený). Nicméně své momenty film má, bohužel je jich tolik, jako výher Realu nad Barcou za poslední roky. 35 % ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Filmů o dysfunkčních rodinách na americké nezávislé scéně pomalu ale jistě přibývá. Tento patří svým obsazením k těm kvalitnějším, leč po obsahové stránce je stejně dysfunkční jako postavy ve filmu, dramatická výstavba téměř veškerá žádná. Jde spíše o sérii scének, které drží pohromadě jen díky hereckým výkonům Matthewa Perryho, Lauren Graham, Bena Fostera a Ginnifer Goodwin. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)

Reklama

Reklama