Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

MareT. 

všechny recenze uživatele

Film nepříjemně hraničí na mezích nudy, ale ne proto, že by byl výprávěn nudně, ale proto, že nevypráví nic záživného. Filmy tohoto druhu by si zasloužili scénu, kterou by si každý zapamatoval, scéna při které by všem zatlo...ale bohužel, můžeme v tomto případě čekat marně. Přesto mě děj zajímal už jenom kvůli mému oblíbenci Mathew "Chandler" Perry a roztomilé Lauren Graham. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Dvě seriálové hvězdy, jedna oskarová herečka a podivní sourozenci v nijak oslnivém příběhu o maloměšťáctví, vzdoru a rozdílných životních principech, které se shodou okolností střetávají v prostoru společného domu...Život je někdy melancholický a někdy nás staví před zásadní rozhodnutí, ale Birds Of America s ničím z toho nepracují způsobem, který by dokázal pořádně oslovit nebo nebyl na poli podobných malých snímku zpracován mnohem lépe ...Postavy jsou dost vlažné, i když každá z nich má nějakou tu zvláštnost, která však obsah snímku nenaplňuje ničím podstatným...Dobrých dialogů pomálu a pár světlých scén až v samotném závěru... ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Docela dobré komediální drama, kterému by možná slušelo krapet svižnější tempo. Jinak ale film nabídne zajímavé dialogy a sem tam nějaký ten úsměvný vtípek. Takříkajíc za břicho jsem se nepopadal, tak aspoň že to vyvažuje dramatická rovina filmu s tragikomickými charaktery hlavních postav (zejména roztažnožka a pošuk). Nebýt povedeného závěru s jednou naprosto brilantní scénou na sousedovic trávníku, tak bych nebyl k filmu tak shovívavý. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka toho jak může být film o ničem. Není to ani komedie, ani drama. Pokud tam někdo něco vtipného a dramatického našel, dejte mi vědět a podívám se na to pečlivěji. Na první podívání mi ale Birds of America nic nedal. Totálně promarněný čas se na tohle dívat. Matthew Perry tu ani nemá co zachraňovat, ale kdyby to nějak šlo tak by to zachránil, na to vemte jed. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Rodinné, láskyplné, ujeté, dramatické × komplikované, nevyjasněné, drhnoucí. Vlastně moc netuším o čem to bylo. Některé dějové linie nebyly dotažené a končily kdesi useknuté. Sourozenci postiženi gentickou vadou - poruchy osobností, lezení do zadku "přátelům", manželka snažící se nečekat na desetiletku a mít dítě, a mohla bych pokračovat v tom, čeho se dočkáte u tohoto snímku. Vesměs ale ve mě tento film zanechává docela příjemnou stopu. Je faktem, že u takových lidí by asi každý člověk byl ve střehu. Sama jsem netušila co se stane a co vyvedou. Mátli mě na začátku jména postav a kdo vlastně jsou - Gary, Batti, Laura..nejpodařenější scénou bylo vyprázdnění Morrieho střev na sousedův trávník. Všechny postavy byly výborně obsazeny, jen Hilary Swank měla pro mě trochu neobvyklou roli po té, co jsem jí viděla ve filmu Million dollar Baby. Přejelo ho auto, ale jinak je v pořádku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)

Reklama

Reklama