Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Henry Poole. A jeho představitel Luke Wilson, který předvedl opravdu dobrý kousek hereckého umění, či talentu. Melancholická vlna linoucí se filmem podtrhovaná apatií osudu odevzdaného Henryho, kontrastující s nadějí a vírou okolí. Výborný snímek pro dlouhé podzimní a zimní večery, pokud se chcete nechat vtáhnout do atmosféry... A i když se mi zdálo, že se film neuvěřitelně táhne, mě překvapilo zjištění, že uběhl mnohem mnohem rychleji, než jsem si myslel. ()

prsvl odpad!

všechny recenze uživatele

Falešný jako reklama na prací prášek. Nevim jestli mě štvalo víc, že každej záběr byl podbarvenej nějakou otravnou a rádoby dramatickou hudbičkou (chvíle bez hudby by se daly počítat na sekundy, maximálně na pár minutek) nebo byl dramaticky zpomalenej, nebo jestli byla horší protivnost hlavního hrdiny a vtíravost dalších postav. Film je klišé za klišé bez jakýhokoli momentu překvapení, přestože se očividně tváří tak, že má diváka šokovat. Takovou kravinu už jsem dlouho neviděl. Mimochodem moje holka na konci brečela, ale ne kvuli tomu, že by ji film dojal, ale kvůli tomu jak byl špatněj. Já se jen smál. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Zhrzený muž, potrefená věřící ženská a němá holčička? To bude asi nějaká sestava do bláznivé komedie, chtělo by se říct. A když už jsou takové postavy zasazeny do dramatu, tak z toho určitě vzejde nějaká směšná fraška, by si člověk pomyslel. Ale opak je pravdou, byl to krásný příběh, který měl hloubku, předvedl zajímavý námět a donutil člověka k zamyšlení. Celý film dokreslovala nádherná hudba (té si u filmů moc nevšímám, takže tohle je ode mě opravdu kompliment). Řekla bych, že to byla jedna z nejlepších rolí Luka Wilsona a že touto postavou všem ukázal, že umí odvést skvělý výkon a nemusí se předvádět jenom v praštěných komediích. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Henry si sice na polykání depresí ze svého syndromu vybral klidnou a příjemnou čtvrť, ale v žádném případě nemohl předpokládat, že se nastěhuje do baráku, na jehož omítce zedníci omylem nechali podobiznu Ježíše a že je tato čtvrť plná šáhlých náboženských fanatiků. Film vykresluje rozpor mezi racionálním Henrym Poole a jeho křesťanským okolím. Luke Wilson je neskutečně fotogenický, kamera ho miluje a charisma z něj stříká po kilech. Díky jeho výkonu je snímek moc hezky dívatelný, k čemuž taky přispívá skvělá kamera a velmi trefně vsazená hudba. Jen příliš nerozumím spojení slova komedie s tímto filmem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno těšil jsem se na komedii. Možná hořkou, ale komedii. A zpočátku to tak i vypadalo. Všetečná sousedka dala naději, že se "teror" bude stupňovat. ale vše pak přešlo do vážné roviny a ze sousedské komedie se vyvinulo drama o hledání sebe sama tváří v tvář smrtelné chorobě se závěrečným poučením, že víra hory přenáší. Neříkám, že to bylo špatné. Naopak se mi líbilo, že ta náboženská agitka, jakkoliv byla přítomná, nepůsobila vlezle. Sympaticky působili i Luke Wilson a Radha Mitchell, ale čekal jsem prostě něco jiného. 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama