Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh s prvky romance založený na konfrontaci víry a pragmatismu, který sice naznačuje, ale v podstatě nechává na nás, abychom věřili čemu věřit chceme. Vše velmi dobře podtrhuje vydařená hudba a místy velmi emotivní kamera. Jediné, co mi trochu vadilo, byl příliš krátky úsek, ve kterém se vše mělo odehrát, což trochu snižovalo uvěřitelnost. 70 % ()

Rocket 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo než som si pred pár rokmi zvykol na "nového" Jima Carrey-ho. Nebolo to jednoduché ani s Luke-om. Každý náhľad kamerou na mimiku jeho tváre (a že ich teda nebolo málo) sa mi v očiach spájal s očakávaním niečoho humorného. Nehovorím, že som sa pár krát nezasmial, no dráma je dráma. A keďže sa nepovažujem za odporcu zázrakov, má odo mňa táto milá snímka 4 hviezdy. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Snímok plný dojmov, citu, napätia, nádeje a v poslednom rade viery... Henry Poole je značne rozpoložený kvôli situácii v ktorej sa ocitol, zvesil hlavu a prežíval zo dňa na deň až... M. Pellington je asi zaťažený na "odkazy" z druhej strany, avšak nesklamal ani teraz. Najlepší výkon Luke Wilsona, ktorý som videl... 8/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Paráda!!! Od začátku do konce jsem se zatajeným dechem a se slzami na krajíčku čekal, jak se Henry Pool vyrovná se zázrakem na zdi svého domu. A ikdyž si Henry myslí, že se zázraky nedějí, ve většině případů v té nejtěžší chvíli v nějaký ten zázrak věříme a doufáme. Samostatnou kapitolou tohoto dojemného snímku je hudba, už kvůli ní byste si jej neměli nechat ujít. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

A já říkám, že zázraky se dějí. Jinak si nedovedu vysvětlit geniální překlad názvu filmu ,,Henry Poole Is Here" jako ,,Zázraky se nedějí", to zkrátka pro mě je jeden obrovský zázrak. Bohužel je to v tomhle filmu zázrak jediný. Film samotný už tak zázračný není. Jeden hrozně naštvanej ateista má tu smůlu, že zrovna na jeho fasádě se objeví Ježíšek. Jelikož to není jev zcala obvyklý, tak ho začnou příšerně vtíraví sousedé stále obtěžovat. Příběh jako z telenovely ( doufám, že není potřeba upřesňovat, že ze špatné telenovely vzhledem k faktu, že ty dobré neexistují ). Ovšem je to celé zkonstruováno tak pěkně a navíc velmi slušně zahráno, že to ani člověka příliš neobtěžuje a nemá s filmem výrazný problém. Dávám * *, protože mě ani s odstupem času nenapadá za co dát tu třetí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama