Reklama

Reklama

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 4

Recenze (615)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film pro první letošní návštěvu kina jsem zvolil dobře. Parádní nenáročná zábava na odreagování, když si chce člověk užít nějaký to natvrdlý efektama a vtipama nacpaný fantasy. Tohle můžu, sice nebudu popírat, že místy je ten film... jak to říct diplomaticky... ehm blbej, ale já jsem dostal přesně to co jsem chtěl. Pěkný lokace, kvalitní efekty spousta vtípků a hlášek, furt se něco děje na scéně se zjevují všechny možný příšery navíc je tu Julianne Moore jako správně démonická čarodějnice, tak co kurva víc chtít?! Možná mi stačí málo ke štěstí, ale ocením spíš takovejhle jednorázovej zábavnej nářez s přiměřenou stopáží než další výpravnou rádoby oduševnělou dvou a více hodinovou nudnou story typu Exodus. Prostě pohodová jednohubka co si na nic nehraje.70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To nasere. Člověk se těší na konečně výživnou temnou fantasy a dostane nějakou zkurvenou Nesmrtelnou tetu kombinovanou s Herym Potratem a drakiádou pro náctileté retardy. Jenda Sníh roztaje dřív, než stihnete říct trapná kokotina, a můj milovaný Džef Mosty celý film bojuje spíše s artritidou, osteoporózou, stařeckou demencí, zubní protézou a debilním scénářem než s temnými silami. A to jsem měl v úmyslu na to lézt do kina. Na oslavu svého moudrého rozhodnutí ihned po dopsání tohoto zvratku rituálně spálím dvousetkorunu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná zbytečná fantasy, která se samozřejmě nemůže rovnat s takovými velikány jako například Hobit, ale úrovní někde k Hněvu Titánů asi pasuje. Jsem si vědom faktu, že mé hodnocení je vysoké hlavně z důvodu, že jsem Sedmého syna viděl v kině. Akce je fajn a vidět Lebowskeho, kterak mlátí chlapa půlitrem do hlavy se jen tak neomrzí. 40% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hehe, jak jsem to ohodnotila, rázem z červené byla modrá. :-D Vydrží to? Kdybych nešla na CSFD projekci, ale normálně si koupila lístek, tak bych to asi na konci filmu oplakala a říkala si, že snad i ten mekáč s láskou v housce by byl za ty prachy lepší. Není to úplná katastrofa, ale příběh je řidší než stolice při úplavici, postavy jsou plošší než Voldyho nos a nejlepší z celého filmu jsou bojové scény, jejíž valné množství lze ovšem popsat následovně: Hop sem, hop tam, klaďas je říznu, zakřičí au, ale zranění ho již nijak neomezuje, hop sem, hop tam, sek sek a je po záporákovi. Film je ovšem velmi poučný, protože na konci již víte, že na čarodějnice jedině s plamenometem. Dalším kladem byl Jeff Bridges, jeho "sytý baryton" (takže bylo vcelku fuk, co říká) a sem tam utrousil ohranou hlášku, abychom se zasmáli (a fakt zasmáli, mnozí se za to ale očividně styděli, a tak filmu napařili jen jednu hvězdičku či odpad). A docela pěkný efekty. O čem že to bylo?! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kdy člověk zalituje, že mu není deset. Za co všechno jsem dal hvězdy - draci, J.Mooreová, monstra, čarodějnice, destrukce, les a vůbec krásná příroda včetně vodopádu, J.Bridges, slušivá kamera, obstojné triky, odpovídající (tedy pěkná) hudba. Ano, bojové scény by mohly být drsnější, létající hlavy a rudé gejzíry by rovněž neuškodily. Možná trochu prostřihnout červenou knihovnu. Zkrátka vytvořit temný satanský horror. Ale jde o pohádku, že? Pak je vše vpořádku - přímočarý děj, dobro a zlo a šťastný konec (i když jak pro koho, já fandil Moorové). Propad do dětských let zafungoval. Jsem spokojen. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (11)

  • Přestože se ve snímku mluví o příchodu rudého úplňku a jeho viditelná část se s ubíhajícím časem opravdu zvětšuje, po celý film je měsíc ve fázi couvání, a tak by tedy měl během filmu ubývat. (JohnDeRooy)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a v Hollywoodu v USA a ve Vancouveru v Kanadě. Filmovalo se i v České republice. (willy1)
  • Pôvodne sa mal film odstať do kín v januári 2014, kvôli prieťahom v natáčaní sa však premiéra posunula až na rok 2015. (beso74)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama