Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby Celosvetovo $454,000▐ dejovo dosť zmetené, jedine čo je badateľné je snaha to celé stavať na brutálnosti, pouličnom vystrájaní, bitkách ale príbeh nemá pevné jadro o ktoré by sa mohol oprieť, dejovo moc útržkové, postavy do prázdna /35%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

EXTRÉÉM! Neuvěřitelně Syrový, Brutální a Násilný FILM !! Válka Gangů mezi Mafiány natočenou tou nejrealnější formou, Rozbité, rozkopané držky, flašky rozbité o hlavy, bodání nožmi do břicha a všelijaké různé Humánní Hrůzy!! Dokonce jsem se dočkal i Torture! Obrovské šílenství! Navíc celé je to velmi Detailně Natočeno ! Film rozhodně není pro Slabší Povahy, protože něco takového se nevidí ani v Horrorech !! 80% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trochu mi trvalo kým som si zvykol na tie nesympatické, britské ksychty a tú za mňa extrémne hrôzostrašnú formu spracovania. Buď som mal zlú verziu, alebo to ozaj pôsobí, ako nejaké kurevsky lacné, TV spracovanie. Každopádne, i keď nie som veľmi prívržencom takýchto filmov (gangy, drogy, kurvy, honenie si ega, kokotiny, sračky a omáčky ..) na “Rise of The foot..” sa pozerať dá, pôsobí násilným a špinavým dojmom, čo u podaktorého diváka bude stačiť, aby udelil nadpriemerné hodnotenie. Dejová linka však moje vnímanie nijak extra nezaujala, spracovanie ma taktiež neohúrilo, pričom nebyť tej násilnej formy, asi by ani nebolo načo pozerať. Takže z tohto hľadiska a dôvodu, určite nad-priemer, inak príbehovo absolútne tuctová záležitosť. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

"You disgust me"... Tato zcela obyčejná fráze, která zazněla v jedné z násilných scén mezi hlavním "hrdinou" a jeho druhou milovanou zcela jasně definovala můj vztah k hlavní postavě (vlastně úplně ke všem) potažmo k filmu jako celku. Když vynechám titulkové pasáže tak se divák dočká stodesetiminutového inferna plného toho nejhrubšího explicitního násilí, které nebere konce. Gilbey není troškař, takže milovníci rozbitých hlav, mnohé nenávratně, tipuji, že jich mohlo být kolem sedmdesáti, možná i víc, si přijdou na své. Násilné scény plynule navazují na sebe, ale s plynulostí nosného vyprávění je to podstatně horší. Nicméně v ději se dá orientovat. Všichni muži v tomto filmu jsou agresivní pakáž, kteří za sebe nechávají mluvit pěsti a jiné nástroje. Ženy jsou primitivní nány ovládající "blow job" a konzumaci koksu. Po filmařské stránce je to celkem originální a autentická, neklidná, všudypřítomná kamera diváka jakoby dostává do středu dění, statických záběrů se moc nedočkáte a pokud ano, tak jsou dobře natočené. Jen ty občasné artové záběry na britskou krajinu si mohli tvůrci odpustit, působilo to jako pěst na oko a jako kontrast ke všemu tomu hnusu co film nabízí to působilo směšně. Film sice říká, že je inspirovaný skutečnými událostmi, ale jen kvůli tomu "ono se to opravdu stalo", nadhodnocovat nebudu. Jelikož styl, jakým se k tomu Gilbey postavil mi není blízký a té samoúčelnosti a snahy šokovat na mě bylo příliš a snaha vyprávět je v tomto případě příliš okatě potlačena. Z filmu mi bylo místo až nevolno. Takže 2* ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rise of the Footsoldier začína ako klasický hooliganský film kde sme svedkom bitkárskych začiatkov hlavnej postavy až do súčasnosti. Je to totiž skutočný príbeh. Bojové polia anglických futbalových fanúšikov opúšťa náš výtržník so sekerkou v hlave a začína pracovať ako vyhadzovač v kluboch „Krásny ľudia dnu môžu.“ Kluby práve prežívajú nástup elektronickej hudby. Modré pilulky kolujú vo veľkom „Ľudia sa budú smiať a pretancujú celú noc.“ Z takého klubu je už len krôčik k špinavej práci mafiánskeho razenia, ktorá povedzme si na rovinu nikdy nekončí dobre... Dobrý film ma neuspí keď už ležím v posteli ale tento ma z nej doslova vyhnal ... do nášho klubu – miestnej krčmy kde v telke práve bežal futbal. Nástup je pekelne svižný a zábavný čo už sa nedá povedať o vážnejšom a detailnejšom konci a vizuálna stránka je definovaná filmami The Footbal Factory a Hooligans. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)
  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)

Reklama

Reklama