Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Povrchní zápletka,plytký příběh,nastavovaná přeslazená limonáda na konci (noir a hepáč?,vy čuňata producentský!!),a Kjusak s těmi svými vykrojenými rtíky,který třeba Bogartovi charismem nesahá ani po psí dečky (tak jako Bogart mu nesahá ani nikam jako herec),by to u mě mělo shodit do žumpy.Jenže ON to je noir! Přesněji pokus o něj.A ne jen nějaké ty odkazy ,nebo nějaké neo... (Coeni), poklona žánru nebo něco,ale čistokrevný noir se všemi svými prima atributy,včetně promluv pana hrdiny (k tomu nutno přičíst tu neskutečnou skvadru východoasijských hvězd,které opravdu nemůžou za to,že většina bílých buránků nemá nakoukáno a nedokáže je od sebe rozlišit). Takže děkuji a chci eště! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film so skvelým hereckým obsadením. Týka sa to hlavne Johna Cusacka a Jeffreyho Dean Morgana, lebo bol inak film pochopiteľne nabitý ázijskou sebrankou. Réžia bola na slušnej úrovni, podobne ako atmosféra filmu. Naopak snímke uškodil pomerne komplikovaný scenár, v ktorom sa divák mohol ľahko stratiť. Na hudbu si vôbec nespomínam, ale zato bolo uspokojivé dobové prostredie, respektíve kulisy. Film doporučujem avšak s výhradami. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku moc hezky zfilmovaný film, kde nejsilnější zážitek je atmosféra Shanghaie ale všecko ostatní stojí kvalitou asi tak stejně jako současná hra fotbalový Slavie. Příběh je špatnej, herci líní a to i přesto, že se tam objeví docela velká jména. Cusack, Potente, Watanabe nebo Chow. Takhle jsem od režiséra ještě Pokoj 1408 vcelku dobře zvládnul, ale tady se to prostě už nedalo. Otravná nadbytečná slátanina, která dle mého okamžitě zapadne. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Špionské hry v rozdělené Shanghaii do amerických, britských, francouzských, německých a japonských zón těsně před útokem na Pearl Harbour. Takže tajnými agenty se to zde jen hemží. Příjemně staromódní thriller s trochu poněkud řidkou zápletkou, ale na druhou stranu s lahůdkovým obsazením jak na staně západních herců (Cusack, Morgan - ten tu je jen tak celkově na 2 minuty, Potente, Morse), tak asijských hvězd (Gong Li, Wataname a můj oblíbenec Chow Yun-Fat, který konečně po dlouhé době opět postřílí pár chlápků). Čekejte spíše hodně dialogů, pár přestřelek tu je, ale nijak se nesnaží nad zbytek filmu vyčuhovat. Jinak Weinsteini asi tušili, že na západě tohle moc nevydělá, a tak než, aby zde utráceli na propagaci, raději se orientovali výhradně na asijský trh, což bylo myslím moudré. 7/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To bylo jako hodina fyziky na střední. Já tam sice seděl a prděl do svý židle v poslední lavici tušíc, že někde vepředu je něco jako kantor a tabule se vzorečkama, ale očima a myšlenkama jsem se toulal daleko předaleko za tabulí okenní. Tehdy to bylo mnou, nebohý fyzice jsem ani nedal šanci. Zato Smrt v Šanghaji jsem si pustil sám a zcela dobrovolně, aby mi zpříjemnila večer. A výsledek? Za oknem je tma a fouká vítr. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

  • Okrem Thajska sa filmovalo aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama