Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

petero 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit si u mňa od ´96 za každý jeho film vyslúžil 4*. Tentoraz si však vybral priemerný scenár a tak to aj dopadlo. Je to remeselne dobre zvládnutý film so zaujímavým námetom a Diane Lane tá úloha sekne ale pohnútka šialenca je nepresvedčivá, o obete sa niet prečo báť a scény mučenia nedosahujú ani tú kúzelne úchylnú rafinovanosť akou sa môže pochváliť hociktorý diel Saw. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní agentka FBI Diane Lane, která pracuje v oddělení počítačové kriminality se svým kolegou, pátrá po zvrhlém internetovém vrahovi. Maniak totiž na nezrušitelné internetové stránce v přímém přenosu nechává zabíjet zdánlivě náhodně vybrané lidi. Své oběti vězní v hrůzně rafinovaných pastech, jejichž smrtící mechanismus se zrychluje v přímé závislosti na navyšujícím se počtu anonymních zvědavců, kteří internetové stránky navštíví. Každý z návštěvníků se pak stává spolupachatelem vraždy. Počítačový thriller se zamýšlí nad fenoménem násilí v kyberprostoru. Přiznám se, že to vypadalo slibně, ale výsledek je celkem průměrný, protože veškeré napětí se vytrácí už v okamžiku, kdy známe vrahovu totožnost, a pak nás čeká veskrze podprůměrné finále neohrožená agentka FBI versus vrahounek, ve kterém je vítěz znám již předem. Ani Diane Lane zrovna nevypadá k světu a je znát, že z ní už asi kráska nikdy nebude. Nejzajímavější pak z tohoto thrilleru je způsob, jakým oběti zemřou, jejich vraždy jsou nápadité a velmi působivé, ale to ostatní už taková sláva není. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý thriller bez účasti známější tváře, což však vůbec není na škodu, člověk by pak měl tendenci ho hodnotit v závislosti na známých tvářích. Takhle může ocenit příběh samotný a o to přece jde ne? Hodně zajímavá zápletka o vztahu informačních technologií a lidstva jako takového. Příběh o jistém druhu pomsty, která je postupem odhalování příběhu i částečně pochopitelná. Po filmu se vám v hlavě bude vynořovat spousta myšlenek (samozřejmě nemusí, ale film k tomu trošku svádí) o síle médií, honících se za další a další senzací, aniž by se ohlíželi na dopady a následky, o síle anonymity internetu. Za naprosto geniální považuji udělat spoluviníky zločiny každého/každou, kdo se podívá na určitou internetovou stránku. Pozitiva: I přes místy televizní zpracování, to je docela dobře natočené. Dobrá zápletka. Negativa: Pokud nejste IT maniak, u čtvrtiny filmu vůbec nebudete vědět, o čem tam ti lidi vlastně mluví. Pár kiksů – SPOILER nechápu, jak člověk, který se živí odhalováním internetových zločinů a dennodenně je ve styku s veškerým zlem, co se na internetu nachází, si může hledat známosti přes internet. Je snad blbej? Ženská, který se někdo nabourá do elektroniky jejího auta a v podstatě to auto ovládá, se do něj vrátí a přehlédne člověka ukrytého na zadním sedadle? Notabene agentka FBI? SPOILER Přesto všechno v záplavě podobných thrillerů jde o nadprůměr. Není to totiž jen přehlídka IT technologií, má to myšlenku a poměrně silný příběh. To, před čím varoval Orwell, je totiž dneska běžnou záležitostí a nám to evidentně vůbec nevadí. Velký bratr nás sleduje a díky internetu to už není jen on. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice standartně nablblá a dějově jednoduchá žánrovka, kde jsou vraždy víceméně okopírované ze slavné masírky SAW, nicméně nápad celé to natočit na kameru a prezentovat na internetu pod velice zajímavě se tvářící webovou stránkou se mi docela zamlouval a po dlouhé době tak byli tvůrci v rámci žánru alespoň trochu originální. Samozřejmě dějově se jedná o typicky lineární naháněčku na vraha, ale největší překvapení je paradoxně to, jak jasně je příběh nalinkován. Žádný divoký zvrat, přechod na druhou stranu barikády, ani děsivé zjištění, že je to vlastně tak či onak. Někdo to ocení, někdo ne. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem zastáncem klasických detektivek a la Agatha Christie, takže moderní krimi, ve které se již v první polovině divák dozví, kdo je vrahem, mě nemůže nijak nadchnout. Přesto pan režisér dokázal další půlhodinu napětí umně udržet, nicméně závěr mě nutí ke srovnání s jeho předchozím filmem, měl jsem úplně stejný pocit, jako by filmu došel dech, jako by scénař zamrzl a nevědělo se kudy kam. A v případě tohoto snímku se dá dokonce mluvit o poměrně velké finální nudě. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)
  • Některé zbraně používané ve filmu jsou airsoftové repliky zakoupené v místním obchodě. (Dr Lizal)
  • Jedna z obětí se měla narodit 14. června 1955 a zemřít 15. ledna 2008. Ve filmu se tvrdí, že mu bylo 55 let, ve skutečnosti je to však 52 let. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama