Reklama

Reklama

Jedna autonehoda zmenila jej život. To však bol len začiatok.  Jessica vedie pokojný život s manželom Ryanom. Život sa jej obráti hore nohami vo chvíli, keď po automobilovej nehode upadne Ryan a jeho brat Roman do kómy. Záhada sa začína, keď sa Roman preberie k vedomiu a tvrdí o sebe, že je Ryan. Má rovnaké zvyky, pohyby, vyjadrovanie... Jessica sa usiluje so všetkým vyrovnať, ale prevláda v nej pocit, že sa buď duch jej manžela vrátil v inom tele, alebo sa s nimi všetkými deje niečo skutočne čudné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

foundation 

všechny recenze uživatele

Hlupucka a 100 krat otrepana zalezitost menom Possession. Neviem si predstavit naozaj nikoho kto ma aspon aky taky prehlad vo filmoch podobneho kalibru aby mu nebolo jasne ako sa bude film vyvijat. Jedna klisovita scena za druhou v poradi v ktorom sme na to zvyknuty zo vsetkych priemernych thrillerov. Film sice aj napriek svojmu pomalemu a poetickemu tempu ubehne rychlo/za co moze urcite aj dobre zvolena stopaz/ ale co z toho ked nie je schopny suvislejsie dodat nejaku stavu, napatie, atmosferu ktora by stala za to aby si ju divak zapamatal aj po skonceni. Ako pri vacsine podobnych veci par svetlych chvil to ma ale to je vsetko. Scenar deravy jak reseto, herecke vykony pomerne solidne aj ked nicim neprekvapujuce. SMG hra ten svoj standard, cize nieco podobne ako v kazdom jej filme a Lee Pace zasa hrat nemal co. Pri sledovani to neposobi nudne ale naozaj to nie je typ filmu kde sa daju ocakavat nejake prevratne veci. Pointa na zaver absolutne odhadnutelna a neprekvapujuca ale horsie je ze reziser ju aj tak nevedel spracovat aspon trochu zaujimavejsie. Ak sa rozhodnete Possession pozerat neurobite urcite najvacsiu chybu svojho zivota ale ak sa rozhodnete Possession nepozerat neujde vam zhola nic. Film na jeden nudny vecer a vyslovene na jedno pozretie. P.S. Mozny SPOILER. Tou vyslednou pointou mi to pripominalo film Birth s Nicole Kidman. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jessica (Sarah Michelle Gellar) a Ryan (Michael Landes) nemohou být šťastnější - jejich společný život se vyvíjí přesně tak, jak si představují, a nebýt Ryanova bratra Romana, bývalého kriminálníka, který s nimi sdílí společnou domácnost, byla by to idylka. Jednoho dne se při dopravní nehodě oba bratři těžce zraní, a upadnou do kómatu. Po čase se z kómatu Roman probírá, ale začíná se stejně jako jeho bratr Ryan. Je možné, že se duch Ryana přemístil do bratrova těla? A když Roman ví věci, které znal pouze Ryan, není pochyb ... Což o to, zápletka je rozhodně originální a rozhodně zajímavá, ale se zpracováním je to už o chlup horší. Sice podle distributora by měl film měl padat do kategorie Thriller / Horror, ale toho jsem si nějak nevšiml. Spíš jde o romantické drama s mysteriózní zápletkou, ale toť vše. I herecké obsazení odpovídalo (líbí se mi jak tu někdo psal, tak to použiji také) filmúm Rosamundy Pilcherové, a i od Sarah Michelle Gellar jsem čekal něco víc (tady je spíš jen proto, že tam nějaká ženská být musela, a Sarah vypadá setsakra dobře..)... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Originální jihokorejský film Addicted jsem neviděl, takže nemůžu posoudit, jakou s ním má tento americký remake podobnost, nicméně to nic nemění na tom, že spíše než o horor (nebo v tomto případě psychologický thriller) jde hlavně o romantickou/drama zápletku, kterou opravdu ve filmech moc nevyhledávám a i proto jsem k němu zaujal defenzivní postoj (nechci psát odpor). Jenomže já měl po celou dobu pocit, že tady jde hlavně o to, za jak dlouho se podaří Lee Pacemu dostat Sarah Michelle Gellar do postele a pokud scénář staví více méně jenom na tom, tak to jde mimo mne. Teprve ke konci si tvůrci zřejmě uvědomili, že mají trochu přitvrdit, jenomže ti patlalové nedokáží ani natočit pořádnou finální bitku. I to je důvod proč nechápu tu americkou snahu neustále natáčet remaky k asijských kouskům, když je ve většině případů leda tak zprzní, tedy scénář samozřejmě. Ono je totiž těžké okopírovat „duši“ příběhu a jeho kouzlo. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Už chápu ty nekončící čachry s datem premiéry. Lacinější kanadská produkce působí dojmem, že do kin zabloudil film z TV obrazovek. I přes krátkou stopáž navíc zůstalo hodně nevyužitého prostoru, příběh má hromadu logických děr a postavy se často chovají přinejmenším divně. Film slušně odsýpá hlavně díky atmosféře a dvojici Gellar-Pace. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Zápletka a námět není natolik nosný, aby utáhl celovečerní film. Dokážu si představit tento příběh v rámci nějakého televizního cyklu. Všechno, co se odehrálo má samo o sobě malinkou životnost, střih vám ani nedovolí si užít dialogy a lokace, protože sotva se scéna rozehraje už se jede dál. NA Sarah se mi bude vždy dívat skvěle, proto ta 3 hvězda, ale příště by to chtělo něco pořádného. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v roce 2007, ale kvůli finančním problémům distribuční společnosti se datum jeho vydání protáhlo až na rok 2010. (!Malak-11!)

Reklama

Reklama