Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller o tom, že ak nesadnete susedovi, hoci je policajt a nič mu vlastne nerobíte, môžete mať veľké starosti. Klasický thriler s opäť výborným Samuelom L. Jacksonom, ktorý nijako nevybočuje z priemerných amerických trilerov súčastnosti. Filmu chýba niečo naviac, šťava ktorá by okorenila trošku nudný a nezaujímavý dej. Film postupne buduje napätie, koniec málinko prehnaný, ale za to uvidíme skvelé herecké výkony. Samuel L..Jackson to zahral výborne a Kerry Washington bola pekelne sexy. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře se podařilo těžit napětí, vyplívající z bezmoci ústředního páru, který se dostal do křížku s policistou. Psychopatický oficír, skvěle zahraný Samuelem Jacksonem, totiž přesně ví, co si může k sousedům dovolit. Během příběhu si hezky pohrává s jejich důvěrou a s nemalou dávkou úzkosti, která se nese celým filmem, by měli být fandové thrillerů určitě spokojeni. I když ambice snímku jistě nemíří vysoko a scénář není žádnou hollywoodskou perlou, na hodinky jsem se nepodíval ani jednou a rozhodně se u filmu dobře bavil. Podobným a povedeným snímkem o terroru policisty je Zhoubná vášeň s Rayem Liottou. Alternativa: Unlawful Entry. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné drama o manželském páru a jejich sousedovi. Jackson ztvárnil roli souseda více než dobře. Kdybych mohl, tak napíšu nevhodné oslovení a tím bych vystihl charakter této postavy, ale ze slušnosti tak neučiním. Film je nejen o sousedských vztazích, ale také o problémech manželů, které se snaží řešit. Také se zde objevila rasová tématika. K vychvalování je toho více, jelikož naschvály ze strany souseda se poměrně dařily. Pro mě za 3 hvězdy. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Néééé, tohle néééé. Skoro dvě hodiny totální nudy, které vůbec neutíkaly. Nechápu, že jsem něco tak zdlouhavého dokoukal. Předvídatelné, klišovité, (pod)průměrné. Samuel L. Jackson je pan neherec a co film, to totální averze. Kerry Washington není komparzistka, uživateli Dubro, doopravdy není. Je krásná a její výraz byl jedinou věcí, která mě držela nad vodou! __ Neil LaBute potápí všechno a všechny! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď si človek takýto film pozrie o rokoch, uvedomí si dve zásadné veci. Okrem toho, že dostane kvalitnú kriminálku nech už je akokoľvek neoriginálna či v istých prípadoch prehnaná a bez prekvapenia, dostane sa mu potvrdenia, že proste Samuel L. Jackson nedokáže svoje roly zahrať zle, a to sme ho videli od komédii pomaly po horory. Druhým zásadným momentom v roku 2021 je fakt, že film poukazuje (aj) na černošský rasizmus a to úplne otvorene, bez škrupúľ. Kto vie, či by sa dnes tí istí tvorcovia odvážili ísť s rovnakým scenárom do boja. V dnešnom liberálnom ponímaní totiž existuje len jeden jediný možný rasizmus a pred černochmi sa musí kľačať. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Dej filmu je voľne inšpirovaný skutočným prípadom afroamerického policajta menom Irsie Henry z kalifornskej Altadeny, ktorý bol suspendovaný kvôli rasovo motivovaným činom voči svojim susedom. (bergCA)
  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama