Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Když jsem se včera díval na film s Kerry Washington a obdivoval její krásy, zaujal mě další její film se Samuelem Jacksonem v roli zlýho souseda. Nebejt tam on, asi bych se na to nepodíval... nicméně film je dobrý svojí myšlenkou posilovat integritu mezirasových párů, koneckonců to tam zazní moc hezky - když černej mrdá bělošku, tak je hustej. Ale když běloch šuká černošku, tak ona čelí otázkám "what's wrong with you sister" atd.. To bylo celkem trefný. I přes tenhle vznešený cíl tvůrců filmu si ale nemůžu pomoct, podle mě tam toho bělocha vykreslili jako úplnýho debila. Jasně, hlavní záporák je Jackson, ale ten běloch se celou dobu chová retardovaně a kde by mohl udělat něco rozumnýho, tak ještě tu rozepři podporuje blbýma kecama. Do toho ignoruje svojí ženu (Washington), dissuje jí a její rodinu atd., mno prostě se chová jako píčus, takže ve finále to víc odrazuje než obhajuje. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné drama o manželském páru a jejich sousedovi. Jackson ztvárnil roli souseda více než dobře. Kdybych mohl, tak napíšu nevhodné oslovení a tím bych vystihl charakter této postavy, ale ze slušnosti tak neučiním. Film je nejen o sousedských vztazích, ale také o problémech manželů, které se snaží řešit. Také se zde objevila rasová tématika. K vychvalování je toho více, jelikož naschvály ze strany souseda se poměrně dařily. Pro mě za 3 hvězdy. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tak tohohle frajera bych za souseda mít nechtěl. Až do konce není jasné, co se z toho vyklube a to přidává tomuhle psycho-soused kousku na zajímavosti. S.L.Jackson skvělě zahrál a nebýt konce bez fantazie, kdy Sam zvedne motorolu, aniž by se podíval předem na display kdo volá, a tím se tak dětinsky prozradil, dal bych 5*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film je od zacatku do konce perfektne predvidatelnej, protoze jede podle extra provarenyho schematu. Jelikoz ale nejsme v hororu, tak Samuel neprudi nejak extremne, jednou sviti do oken, jindy ostriha strom nebo hodi nejakou rasovou narazku. Samozrejme se napeti postupne stupnuje az k jedinymu moznymu zaveru. Co se tyce hercu, tady to samozrejme tahne drsnackej charismatickej Samuel, ale ani Wilson neni spatnej. Nicmene ostatni nestoji za rec. Celkove ale i pres provarenej pribeh solidne natoceny, takze ve vysledku jsem se docela bavil, lepsi 3*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keďže S. L.Jackson kývne takmer na všetko, nie je aspoň pre mňa nejakým ťahákom, aj keď som si vedomý jeho hereckých kvalít. Tu mu to vyšlo a dá sa povedať, že ako "starostlivý " policajt a sused takmer nezlezie z obrazovky a ani z vašej nervovej sústavy. Tvorcovia príliš netlačia na pílu, komplikované susedské vzťahy vznikajú postupne, k záveru gradujú a ak mi niečo vadilo, tak iba úplný záver, kde to skončí ako bežný hollywodsky thriller.To všetko pred nevydareným záverom, je ale kvalitný nadpriemer s dokonalým hereckým koncertom S.L. Jacksona. Slabšie štyri hviezdičky, 70%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama