Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

brutale 

všechny recenze uživatele

Samuel sa zobudil a príjemne prekvapil. V úlohe rasistického policajta, chorobne prísneho otca s armádnymi pravidlami a nadovšetko nepríjemného psychopatického suseda, sa cítil ako ryba vo vode. Škoda, že snímka po druhej tretine nesleduje líniu napätia a slabne pred samotným vyriešením “ susedského sporu“ . Snímka by upadla do zabudnutia, ale nemôžem tvorcom odoprieť, že cez Samuela do mňa vryli pocit, ktorý by som nechcel prežiť na vlastnej koži. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď si človek takýto film pozrie o rokoch, uvedomí si dve zásadné veci. Okrem toho, že dostane kvalitnú kriminálku nech už je akokoľvek neoriginálna či v istých prípadoch prehnaná a bez prekvapenia, dostane sa mu potvrdenia, že proste Samuel L. Jackson nedokáže svoje roly zahrať zle, a to sme ho videli od komédii pomaly po horory. Druhým zásadným momentom v roku 2021 je fakt, že film poukazuje (aj) na černošský rasizmus a to úplne otvorene, bez škrupúľ. Kto vie, či by sa dnes tí istí tvorcovia odvážili ísť s rovnakým scenárom do boja. V dnešnom liberálnom ponímaní totiž existuje len jeden jediný možný rasizmus a pred černochmi sa musí kľačať. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Lakeview Terrace az moc casto preslapuje na miste, spoustu potencionalne zajimave latky jen nastini a pak od ni opet utece do nezajimavych poloh. Presto je zde nekolik zajimavych a k zamysleni podnetnych scen (setkani v baru a Abelovo narikani, ze bili si muzou vzit vse co chteji v kontrastu s konstatovanim Lisina otce, ze u soudu by ve prospech Abela hrala barva pleti) a hlavne pak vykon Samuela. Kvuli temto dvema aspektum stoji za to tento film videt. 3,5* ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tak tohohle frajera bych za souseda mít nechtěl. Až do konce není jasné, co se z toho vyklube a to přidává tomuhle psycho-soused kousku na zajímavosti. S.L.Jackson skvělě zahrál a nebýt konce bez fantazie, kdy Sam zvedne motorolu, aniž by se podíval předem na display kdo volá, a tím se tak dětinsky prozradil, dal bych 5*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Lakeview terrace. Samuel L. Jackson se už od prvních minut filmu chová jako černoch z velkým mindrákem. Docela mně překvapil ten srdečný "Japonec" na začátku. Pak už to jelo....jsi Euro-mexi-japo-činostánec?...jsem z 1/7 Čeroki...jo a z dalších 93% falešnej negr.... Od začátku je film protkán silnou nenávistí a čistým rasismem. V půlce snímku už mně bolela hlava, ještě že se Niel LaBute rozhodl prolnout do filmu ten požár na pozadí, jinak bych to snad ani nedokoukal. Dám jednu hvězdu, za Jacksona a zajímavou Kerry Washingtonovou, jinak bych musel dát -odpad-. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama