Reklama

Reklama

Rande na jednu noc

  • USA Nick and Norah's Infinite Playlist (více)
Trailer

VOD (1)

Na newyorské ulice padla noc a dvě osamělá srdce v ní hledají maják, který by jim ukázal kudy se vydat dál. Už brzy pochopí, že štěstí často může ležet mnohem blíž, než jsme si ochotní připustit.  Na počátku této úsměvné romantické komedie stojí dva mladí lidé, obyčejný kluk - basák z nic moc kapely a tuze dobře situovaná dcera majitele prestižního nahrávacího studia, a popravdě je nepojí vlastně vůbec nic. Snad jen to, že mají podobný vkus na písničky. Oba si právě prošli bolavými rozchody, jejich srdce jsou opuštěná a uzavřená před světem. Přesto ale občas stačí jediná noc, aby se z mraky poseté oblohy nad New Yorkem vyklubalo slunce a vše kolem najednou začalo být krásnější než kdykoli dřív. A právě to ostýchavý Nick a sebejistá, nedůvěřivá, otázkami překypující Norah tuto noc zažijí, když hledají tajný koncert oblíbené nezávislé „indie“ kapely. Natolik zvláštní pár Manhattan možná ještě neviděl. Ale co. Láska má miliony podob. V hlavních rolích Michael Cera, známý především díky populárnímu snímku Juno, a půvabná Kat Denningsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (279)

mcb 

všechny recenze uživatele

U takovéhoto filmu se nehledí na nějaké technické kvality, dobře vymyšlený scénář nebo vizuální stránku. Nesnaží se dosáhnout nějaké umělecké hodnoty, ohromit hereckými výkony, mít nějakou nadčasovou myšlenku. Dokonale diváka unese na pouhém feelingu a nechá ho prostoupit známými pocity. Přídomek "ze života" je na místě. Krásná a ve svém nitru "obyčejná" romance o sbližování dvou lidí se nese v melancholickém duchu a k tomu jí postačí uvěřitelné hlavní i vedlejší postavy a jeden nekonečný playlist. Takové filmy mě nikdy neomrzí a dají mi, podobně jako Juno, víc, než kdejaká velká filmařina. Thumbs up! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vyrovnanou partnerku našel Cera ve dvaadvacetileté Kat Denningsové - i ona potěší přirozeností a tím, jak zvládá docela inteligentní dialogy, jež postupně vhání dva teenagery do zamilovaného objetí. Po večerech tráví čas po newyorských hudebních klubech. On se ještě nesebral z kopaček od školní coury, ona se ve vztazích plácá snad ještě víc. Oba hrdinové si šlechtí hudební vkus, rádi podléhají melancholickým kytarovkám a objevům klubové scény. Muzika je nutnou součástí jejich životů a bez ustání je provází na nočním putování po klubech. Vtiskuje mu tím jedinečnou atmosféru, zvláštně poetickou a mladistvou - a zároveň nostalgickou pro každého, komu už bylo víc než pětadvacet. ()

Reklama

Sinn 

všechny recenze uživatele

Byla to prostě paráda, herecký obsazení dokonalý, nikdo nerušil, naopak ze všech jsem byla nadšená, nejvíc z Michaela, ten je prostě báječnej. Tohle je tak krásně milý a pravdivý, aniž by tu byly nějaký trapný srdceryvný klišé. Z romantických komedií se mi většinou zvedá kufr, ale tohle má tak osobitý kouzlo, že mě dostalo a já se culila jak slabomyslnec. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Potreboval som niečo na odľahčenie a napokon presne toto splnilo svoj účel. Taký milý romanticko-komediálne teenage príbeh o jednej noci v uliciach New Yorku. Presne táto noc spojila za zvláštnych okolností dokopy dvojicu inak obyčajných tínedžerov - Nick a Norah, ktorí napokon majú k sebe bližšie ako sa mohlo pôvodne zdať. Objavovanie spriaznených duší je doplnené svojským humorom trojice gayov z Nickovej kapely a Norinej opitej kamošky, no a aby toho nebolo málo - všade ich ešte prenasleduje Nickova bývalá a tiež Norin ex-priateľ. Napokon z toho bol celkom fajn film s nenáročnou zápletkou, ale po všetkých tých drámach, ktoré som v poslednej dobe videl, som proste potreboval presne niečo takéto. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Mě to dostalo svým citem pro okamžik a hlavně pravdivostí, s Michaelem Cerou jsem se dokázal ztotožnit tak přirozeně až mi to zarazilo, Rande na jednu noc dokonale vystihuje ten pocit, když víte, že byste se na tu rajcovní mrchu, co vás půl roku ignorovala měli vykašlat, ale když se na vás podívá, nemůžete si pomoct, uděláte všechno, abyste mohli být s ní a držíte se jakési iluze, i když to nikam nevede a vy to víte a to vás žere úplně nejvíc, chápete o čem mluvím? Náš hrdina to překonal a přebyl beznaděj láskou, ta rovina s gay kapelou by tam vlastně ani být nemusela, nicméně tato melancholická road movie nočním New Yourkem mi přirostla k srdci a neviděl sem jí naposled. Mimochodem skvělý soundtrack. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Norah (Kat Dennings) sa vo filme hlási k Straight Edge, čo je názov životného štýlu, hudobnej subkultúry a sociálneho hnutia, ktorého prívrženci sa zdržiavajú užívania alkoholu, tabakových výrobkov, drog a iných návykových látok. (Déé X Géé)
  • Autoři knižní předlohy (Rachel Cohn and David Levithan) se ve filmu objeví v záběru v restauraci Veselka. (HellFire)
  • Scéna na nádraží, kdy si opilá Carolina (Ari Graynor) vyptá sendvič s tuňákem, je celá improvizovaná. (Huntelaar)

Související novinky

Reklama

Reklama