Uragán (TV pořad)

Komedie / Talk-show

Slovensko, 2001, 30 min

Nebudem sa teraz na nič hrať ale nič zábavnejšie ako teda v rámci relácie som na našej národnej Slovenskej televízii nevidel, seriál hodnotím z tej časti keď býval ešte na STV teda Jednotke, nikoli na Markíze tam to už bolo dosť podpriemerne a bez lepšieho vtipu. Kde sú tie časy keď Peter Marcin a Andy Kraus dokázali výborne tvoriť a zabávať postavami ako pani Mária - malí Mirko - poľovník František Stromokocúr či skupina Krímeš. Dokonca aj madar Laszlo Komárom sa tu na môj vkus dal zniesť. Ach jaj, kde sú tie časy!(19.1.2008)

„Bože, tak ja som fakt v base. To neprežijem.“ – „Ale prežiješ. To ti utečie. Hráš futbal?“ – „Hej, hral som. Na slobode.“ – „No to je výborné. V pondelky hrávame. Takže tie ti ujdú. A na nejaký hudobný nástroj – hráš?“ – „Na ústnu harmoniku a bubny.“ – „No super, každý utorok skúšame, takže aj utorky ti ubehnú v pohode. A filmy máš rád?“ – „Jasné! Filmy milujem.“ – „No vidíš, paráda, v stredu máme kino. Streda ti ujde. Si homosexuál?“ – „ČOŽE!?! Nie!!“ – „Štvrtky sa ti povlečú.“ Malý Mirko, pani Mária, František Stromokocúr, Koktavý pán... nuž, s odstupom času také všelijaké... na páriku Marcin/Kraus som nevyrastal, takže k nemu nemám taký nostalgický vzťah, ako k bande okolo Mira Nogu alebo Lasicovi/Satinskému - ale inak som si k "Uragánu", keď ešte spolu boli páni zadobre, sadal rád a nemyslím, že som sa niekedy vyložene nudil. A i po repríze po rokoch rokúcich som zistil, že to proste primitívna zábava á la "Seznus" vôbec nebola, za čo dole klobúk. Určitú úroveň to malo. Ku koncu program, samozrejme, stagnoval. Predsa len, rovnaké postavy, postavičky, scénky... ale tak to už chodí.(22.2.2009)

Na začiatku úplne nezabudnuteľný no posledné časti to dokazili. Preto budem radšej spomínať na zlaté časy Marcina a Krausa ako Ozzyho, pesnička a kliešťoch a iné dobré scénky.(22.9.2008)

Bez pochyby najlepšia Slovenské talk-show. kombinácia Marcin, Kraus a malý Mirko, čistý koniec.(15.2.2011)

Na STV to bola snáď jediná vec, ktorá ma dokázala pritiahnuť k TV obrazovke (okrem športových novín). Spomínaný komerčný prechod nerozdýchala ani relácia a evidentne ani divák. 70%(3.12.2008)

TV program obsahujúci profesionálne herecko-zabávačské výkony, ktorý zo svojich STV období nemá dodnes na Slovenskom programovom trhu konkurenciu.(27.11.2009)

Najstarší a zároveň aj najlepší televízny počin dvojice - Andy Kraus a Peter Marcin. Takmer hodinová relácia, v podobe javiskového kabaretu, bola svieža, originálna a naozaj zábavná. Humorné scénky striedali známymi piesňami s vtipne upraveným textom, do programu dokázali zapojiť aj svojich hostí a spolu s nimi v "Uragáne" účinkovala aj šikovná Zuzana Šikulová. Vôbec to nebolo zlé. Ďaľšie ich projekty, či už spoločné alebo aj tie sólové, mali výrazne klesajúcu tendenciu. ***(5.1.2009)

Na STV to bola kultovka, možno v našej televíznej zábave aj za 100%. Potom prešli do Markízy, dostali väčšiu voľnosť ... a ... išlo to dole vodou. Najprv to začalo vykrádaním samých seba (opakovanie starých gagov!), neskôr dochádzalo aj to a začala trápnosť a úbohosť a záver už ani nestojí za zmienku. Nakoniec to vychádza, že Marcin a Kraus boli len chvíľkovou náhodou, ktorá v priebehu asi dvoch-troch rokov dokázala vyprodukovať jednu skvelú šou a potom padnúť na totálne dno (Panelák/Normálna rodinka). Vzhľadom na ich väčšinovú tvorbu, to fakt musela byť iba (sakramentská) náhoda.(21.4.2008)

• Tomco

Zo zaciatku vynikajuce, potom slabsie a dalej coraz slabsie, az som sa na to vysral uplne :).(6.1.2008)

Na tomto som sa vždy dobre pobavil.(3.12.2008)

Marcinovsko- Krausovské postavičky ešte boli vtipné, aj keď nie úžasné, no bol som na základnej a...no totálne som ich žral :) S odstupom času mi to už tak vtipné nepríde, ale ľudia sa menia, doba sa mení a vkus tiež. Ale už len za to, že som hral malého Mirka na školskom predstavení na základnej škole dávam 3*.(24.2.2009)

Jeden z mála skutočne dobrých sitcomov zo Slovenska. 85%(30.11.2008)

Za čias keď sa vysielalo na STV1 bez pochýb najzábavnejšia show široko ďaleko. Doteraz s kamarátmi spomíname na mnohé vtipy a humorné situácie, ktoré si ešte z Uragánu pamätáme. Škoda, že prešli neskôr na Markízu, kde ich kvalita v mojich očiach pekne klesla. No ale peniaze sú peniaze a bez nich je ťažko v tomto svete existovať.(30.6.2011)

jediná pozerateľná vec od Marcina a Krausa, tie ich sparodované pesničky nemali chybu, akonáhle ich získala Markíza tak tvoria len nepozerateľné sračky Hurikánom počnúc a Priateľkami a Panelákom končiac(30.6.2008)

No, já to znám pouze z STV a když pominu doplňovací kapely( a jejich playbakový šarády), tak mě dvojice Kraus - Marcin bavívala královsky.(28.4.2008)

Prečo??Klasické spriemerovanie, keďže matiku mám rada:-))Na STV (a dokonca v rádiu ako Twister) vynikajúci na *****, na Markíze trápnosť za trápnosťou, na ich mieste by som radšej po kanáloch chodila...Takže keď to spriemerujeme a ja sa zahľadím na staré dobré časy na STV-čke, tak sú to lepšie ***...(19.7.2008)

vydarené scénky Andyho Krausa a Petra Marcina...(8.1.2011)

Môj názor je presne taký ako tu každý hovorí, na Jednotke to bola perfektná zábava, na každú časť som sa tešil a aj keď to reprízovali, pri každej repríze som sa zabával. Keď to prišlo na Markízu, tak som videl len dve časti a ďalej som radšej nepozeral. Preto dávam 5 hviezdičiek. A skupina Krímeš mohla kľudne vydať viac albumov - dodnes si rád pustím ich perfektné paródie :-D(2.12.2008)

Na STV za 5, po prechode na Markízu sa z toho razom stala odpadová záležitosť a trápnosť najhrubšieho zrna.(1.2.2009)

hodnotím len STV,na markíze odpad!(23.9.2010)

<< předchozí 1 2 3