Reklama

Reklama

Carl Fredricksen je bývalý prodavač pouťových balónků, který je nucen se vystěhovat z domu, který společně se svou zesnulou manželkou Ellie postavili. Místo odchodu do domova důchodců se ale odhodlá k činu. Ke střeše svého domu přiváže tisíce balónků, vystoupá s domem k nebi a vydá se do Jižní Ameriky, jak to kdysi dávno slíbil své ženě. Na cestu se s ním ale vydává ještě jeden nechtěný cestovatel, o jehož přítomnosti Carl nemá ani tušení. Je to osmiletý chlapec Russell, který se ocitl na jeho zápraží právě v okamžiku, kdy se dům vznesl k nebi. Starého muže a malého chlapce na společné cestě do Jižní Ameriky čekají úžasná dobrodružství, na která nikdy nezapomenou. (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 408)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nejdřív bych chtěl upozornit, že na tento animák můžete jít klidně ve 2D verzi s titulky. Zaprvé tam není nic světoborného z techniky animace a za druhé, vyhnete se malým dětem, které každých deset minut bulí a doslova řvou při každé emotivní scéně. A že jich tam je nespočet. Opravdu dojemný film o tom, že nikdy není pozdě si splnit sen. Nebo spíš slib. Pixar opět zvádl na jedničku charaktery postav a napsaný scénář, při kterém se nikdy nenudíte. Především díky bizardností, na které je film postaven. Ale je fakt, že kdyby psi nemluvili, tak ten film bude o ničem. Občas si říkám, že scénáristi musí studovat i psychologii. Jak jinak by dokázali vytvořit tak skvelé charaktery, ve kterých uvidíme i část svého já nebo svých známých a proto se u toho bavíte. Už teď s nedočkavostí čekám na další pixarovský snímek. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu to okecávat: velké životní pravdy tu znovu nenajdete v jiné než velmi polopatické podobě, ale o to u Pixarů nejde. Tohle studio každým filmem zraje a oslňuje malé výpravnou akcí a velké schopností přivádět na plátno nestárnoucí dětské sny. Příběh Carla a jeho podivné družiny místy uchvátí emocemi (hlavně úvodní retrospektiva je božská) a místy pobaví první signální (pro někoho asi až příliš infantilně, ale budiž). Nelze popřít, že se opět jedná o kompilaci několika kraťasů, jejichž úroveň není zrovna stabilní, ale celkový dojem směřuje jednoznačně vzhůru do oblak. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.4/10] | me: Krásny a dojímavý začiatok bez slov, ktorý vykresľuje život taký aký je. Určite zapôsobí a dojme (práve dospelého diváka), avšak s pribúdajúcim časom sa stáva film viac a viac rozprávočkou (pre tých najmenšich) a humor sa vracia do plienok, kde hlavným vtipom sú naháňačky, rozprávajúci psy a pod. :). Nie je to vôbec nudné, ale po tom začiatku sa to mohlo cele niesť v takej dospelejšej (trošku "odrastenejšej") atmosfére. Inak pekný príbeh s množstvom bežných vtipov, ale (rozprávkovo) netradične silným začiatkom - Život v kocke :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pixar a jejich sázky na jistotu. Lidský a poučný příběh, v podstatě dokonalá animace, roztomilé postavy, trocha pro malé, trocha pro velké děti a na závěr správná délka, aby to každému vyhovovalo. Na první pohled není Up ničím jiným, ale na druhý, jsou tu ukázky geniálního mistrovství Pixaru, překračující prostředí animáků. Nejde nezmínit "celý život jednoho páru" beze slov. Tohle je podle mě nejbrilantnějších cca 5 minut v historii animovaných filmů. Bez jediného slova je v po sobě jdoucích scénách řečeno vše, bez jediné chyby. Kdyby to takhle skončilo, dal bych 5* a šel si zabrečet. Neskončilo a tak jsem dostal "příležitost" okusit i jiného nápady. Bohužel jeden zásadní mi nesedl a to mluvící psy, bez urážky, ale tahle snaha zalíbit se malým dětem mi tam opravdu překážela a přišla nesmyslná. Krom toho poutavý "retro" styl (milovníci třeba Sky Captaina vědí, co myslím) se mi hrozně líbil a kdyby nebylo závěrečného (asi půl hodiny předem jasného) prozření hlavní postavy a pointa samotného příběhu, byl bych ještě spokojenější. Proto zůstává Up za branami nejvyššího hodnocení, přestože jde o univerzální film pro kohokoliv. S trochou humoru, kyselé reality lidského života, ale i barvičkami, zvířátky a klasickými klišé. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na začátek jen jedno krátké zamyšlení: Kdy se z kina stal bufet? Chroup, křup, mlask... VZHŮRU DO OBLAK je multigenerační snímek u kterého se musí bavit každý. Špičkové akční scény, romantika nejtěžšího kalibru a dechberoucí dobrodružství, které po vzroru starých průzkumnických filmů člověka vrhne do neznámého, nebezpečného ale zároveň překrásného světa. Příběh tvoří neuvěřitelná spojnice několika životů. Důchodce, chce stůj co stůj završit svůj (stěhovatelský) plán, lovce (jiný důchodce) jež pase po trofeji která mu neustále uniká, osamělý chlapec co chce pomáhat (důchodcům) a matky starající se o své děti. Do tohohle kolotoče přidejte létající dům, mluvící psy, ptáka uličníka a pořádnou kopu legrace. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (54)

  • První animovaný 3D film, který měl premiéru na festivalu v Cannes. (TylerGage)
  • Jak už bylo tradicí Pixaru, svůj hlas jedné z postav propůjčil i John Ratzenberger. Byl tak jediným hercem, který namluvil postavu ve všech do té doby natočených pixarovských filmech. (ČSFD)
  • Film sa čiastočne inšpiroval príbehom pani Edith Macefield, ktorá odmietala predať svoj dom veľkej developerskej firme. Ponúkali jej zaňho milión amerických dolárov. Firma nakoniec musela dom obstavať. Ani po jej smrti však dom nebol zbúraný, stal sa symbolom odporu. Nachádza sa na predmestí Seattlu vo štvrti Ballard. Edith v tomto domčeku žila až do svojej smrti - dožila sa 86 rokov. (Ghostix)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama