foto

David Kaye

  • nar. 14.10.1964 (51 let)
    Peterbourgh, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David V. Hope, známý pod pseudonymem jako David Kaye, je kanadský herec především vyniknuvší jako tzv. voice actor.

Mezi jeho význačné role můžeme zařadit postavu Sesshomara v japonském shonen anime INUYASHA, hlas Treize Khushrenada v anime seriálu MOBILE SUIT GUNDAM WING /2010-současnost 2013/, hlas Megatrona ze série TRANSFORMERS /Beast Wars, Beast Machines, Transformers: Armada, Transformers: Energon a Transformers: Cybertron/, dále hlas Cronuse v animovaném seriálu CLASS OF THE TITANS /2005-2008/ nebo hlas Clanka v sérii videoher RATCHET & CLANK.

Kariéra Davida Kaye jako hlasového herce začala v roce 1989 s postavou generála Hawka v animovaném seriálu G.I.JOE. Zároveň pracoval jako spíkr pro rádiovou stanici CKLG. Mimo příležitosti jako voice actor se podílel herecky na televizních seriálech a filmech jako X-FILES /1993-2002/, ve sci-fi seriálu BATTLESTAR GALACTICA /2004/ nebo ve sportovní komedii s Adamem Sandlerem HAPPY GILMORE /1996/.

Během tohoto příležitostného hereckého období dostával spoustu  nabídek na animované seriály a videohry a tím se vlastně jeho voice herectví stalo hlavní pracovní náplní. Jeho zatím největším úspěchem bylo namluvení Megatrona pro sérii filmů o Transformers.

Pro fanoušky anime filmů je David Kaye znám jako hlas již zmíněného Sesshomara a Treize Khushrenada a taky Recooma z anime DRAGON BALL Z /1996-1998/ nebo Soun Tenda z anime RANMA ½ . V oblasti videoher namluvil postavu Mysteria ve hře Spider-Man: Shattered Dimensions, postavy Nicka Furryho a Kapitána America ve hře Marvel: Ultimate Alliance 2 a mnoho dalších.

Po 10 letech cestování mezi Vancouverem a Los Angeles se Kaye definitvině usadil právě v L.A. Krátce po přestěhování získal práci na namluvení postav v Oscarovém snímku studia Disney/Pixar UP /2009/. David Kaye taktéž spolupracuje na populárním seriálu BEN 10 v roli hlavní záporné postavy. S J.G.Quintelem se podílí na animovaných seriálech THE MARVELOUS MISADVENTURES OF FLAPJACK  a REGULAR SHOW.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

2016 Hide in the Light
Prodigals
Ratchet a Clank: Strážci galaxie
Shooting an Elephant - vyp.
2015 We Bare Bears (TV seriál)
2014 Arrow (TV seriál)
Corto Maltese (S03E03)
Iron Man and Captain America: Heroes United
Nebojácné pastelky
2013 Iron Man & Hulk: Heroes United
2012 Electric City (TV seriál)
Shrek's Thrilling Tales
2011 Night of the Living Carrots
2010 Dan Vs. (TV seriál)
G.I. Joe - Odpadlíci (TV seriál)
Scooby Doo: Záhady s.r.o. (TV seriál)
2009 Barbie a Tři Mušketýři
Normálka (TV seriál)
Vzhůru do oblak
2008 Barbie: Motýlí víla
Transformers: Animated (TV seriál)
2007 Barbie jako Princezna z Ostrova
Dítě z Marsu
Max Steel: Dark Rival
2006 Barbie a 12 tančících princezen
Mravenčí polepšovna
2005 Coconut Fred's Fruit Salad Island! (TV seriál)
Transformers Cybertron (TV seriál)
2004 Transformers: Energon (TV seriál)
2003 Broken Saints
X-Men 2
2002 Barbie Růženka
Transformers: Armada (TV seriál)
Videovoyeur (TV film)
Živě z Bagdádu (TV film)
2001 Dvě dámy a boxer (TV film)
VIP 2 - Jack se vrací
2000 Casper a strašidelné Vánoce
Kong (TV seriál)
Malá mořská víla (TV film)
Tvář smrti
X-men: Začátek (TV seriál)
1999 Beast Machines: Transformers (TV seriál)
Escape from Mars (TV film)
Roswell: Mimozemšťané útočí (TV film)
Zrcadlový princ (TV film)
1998 Bible Story (TV seriál)
Brainium
Brainium (TV seriál)
Bulva meloun (TV seriál)
Fat Dog Mendoza (TV seriál)
Future Sport (TV film)
Grey
Heaven Can Wait (TV film)
Mummies Alive! The Legend Begins
Robocop: Alpha Commando (TV seriál)
Velký chlupáč (TV film)
1997 Convictions (TV film)
Dítě Medúzy (TV film)
Kleo létající jednorožec (TV seriál)
Klonován (TV film)
Mummies Alive! (TV seriál)
Smrtelný experiment (TV film)
Vyděrači
Wacky World of Tex Avery, The (TV seriál)
1996 Beast Wars: Transformers (TV seriál)
Love Charm, The
Rivalové
Roswell Conspiracies (TV seriál)
Rukojmí nebo komplic?
Susie Q (TV film)
The Prisoner of Zenda, Inc. (TV film)
1995 Final Fight (TV seriál)
G.I. Joe Extreme (TV seriál)
Heavy Hitter & Hawaiian's Slammers (TV seriál)
Nevinný syn (TV film)
She Stood Alone: The Tailhook Scandal (TV film)
Ski Hard
Sky Surfer Strike Force (TV seriál)
Street Fighter: The Animated Series (TV seriál)
1994 Dazzle the Dinosaur
Pro lásku k Nancy (TV film)
Sgt. Savage (TV seriál)
Someone Else's Child (TV film)
Street Sharks (TV seriál)
1993 Animated Classic Showcase
Exosquad (TV seriál)
Konečné odvolání (TV film)
Walter Melon
1992 Opening Night
Sanctuary (TV seriál)
1991 Fortune Quest
1989 Tailhook (TV seriál)
1987 Grey: Dijitaru tâgetto

TV pořady

2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
2011 Extrémní držgrešle (TV pořad) - vyp.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace