Reklama

Reklama

Carl Fredricksen je bývalý prodavač pouťových balónků, který je nucen se vystěhovat z domu, který společně se svou zesnulou manželkou Ellie postavili. Místo odchodu do domova důchodců se ale odhodlá k činu. Ke střeše svého domu přiváže tisíce balónků, vystoupá s domem k nebi a vydá se do Jižní Ameriky, jak to kdysi dávno slíbil své ženě. Na cestu se s ním ale vydává ještě jeden nechtěný cestovatel, o jehož přítomnosti Carl nemá ani tušení. Je to osmiletý chlapec Russell, který se ocitl na jeho zápraží právě v okamžiku, kdy se dům vznesl k nebi. Starého muže a malého chlapce na společné cestě do Jižní Ameriky čekají úžasná dobrodružství, na která nikdy nezapomenou. (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 408)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu to vysoky hodnoceni. Zacatek je paradni, to jo, paradni seznamovaci/starnouci sekvence, lehce depkoidni atmosfera jedinyho domku uprostred staveniste a utek a splneni snu v podobe leticiho domu k vodopadum. Potud vse perfektne funguje a ja se stoprocentne bavil. Maler je, ze tohle vse trva tak pul hodiny. Zbejvajici hodinu uz to je dosti detinsky, particka ve slozeni dedek, kluk, divnej ptak a mluvici pes utika pred smeckou mluvicich psu a je to furt stereotypne to samy az prakticky do konce. Sice to je vcelku akcni, ale to nevyvazi fakt, ze uz tvurci moc nemeli co vypravet, myslenku s leticim domem nedokazali patricne rozvest a ani tady nejsou nejaky skvele napsany nosny postavy. Tentokrat vyslednej dojem nevylepsi ani animace, ne ze by byla spatna, jen Pixar vsadil na roztomily tvary, vse je takovy kulaty a maly, ale ve vysledku to pusobi jen strasne jednoduse, zadny predhaneni se, kdo ma kde kolik chlupu se tady nekona, tohle jsou jen takovy hrube nacrtly postavy. Celkove to sice vylozene nenudi, ale proste Pixar ma daleko na vic, az mam skoro chut dat jen 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Našel jsem toho špačka a sledoval ho až pod vaši verandu. Aspoň doufám, že šlo o špačka. Byl takovej chlupatej a měl dlouhý ocas." Je fajn, že sny se dají splnit i v důchodu, což rozhodně udělám, ale já jsem se u toho moc nebavil. Asi za to mohou mé děti, které úplně nezvládly to, že ta srandovní holka z úvodu ve zběsilém tempu zestárla a zemřela. Na to nebyly připravené a já jsem nebyl připravený na jejich reakci. Pak už to bylo přiměřeně zábavné, některé fóry se povedly, jiné nikoli, ale já považuju animáky primárně určené pro dětské diváky a ti kolem mě z toho rozhodně do oblak nevyletěli. Já tedy taky ne. Já si vyletím až v důchodu. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Především si PIXAR zasluhuje obrovskou poschvalu za unikátní kraťasy před premiérami svých filmů v kinech, ve kterých dokáže v pěti minutách pokaždé předvést svůj plný potenciál. Tyto krátké filmy mne pokaždé potěší a naladí na tu správnou melancholickou vlnu, než se představí hlavní hvězda večera. Tou byl minulý víkend příběh roztomilého staříka s otravným klučinou (v mém případě to opravdu není naopak), kteří před sebou měli nelehký úkol - doslova. Jakkoli může vypadat hlavní příběh filmu vtipně až trapně, už při první scéně s odhalenými balónky jsem dědovi držel všechny čtyři palce. Nápaditému studiu, krmící nás každý rok bezchybným animákem jsem to prostě zase zbaštil i s navijákem. Pak to již byla až na slabší konec, od kterého jsem čekal trochu více, klasická pixarovka fungující na bázi: dojemný začátek - seznámení s problémem - dobrodružství + vtip (60 minut!) - vyhrocený konec - The End. 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $293,004,164Tržby Celosvetovo $731,338,164Tržby za predaj Blu-ray v USA $83,370,383 //počet predaných kusov 2,501,044Tržby za predaj DVD v USA $229,969,645 //počet predaných kusov 10,423,270║ V 3D to musí byť ohromný zážitok ale aj tak videl som to na plátne kina a bol som nadmieru spokojný. Tvorcovia od Pixaru opäť prekvapujú a ponúkajú nevšedný zážitok v podobe dobrodružného filmu z nádychom drámy, kde si môže prísť každý na svoje. V prvom rade až zarážajú aký veľký citový náboj dokážu do rozprávky dať, myslím že emocialnejšia zálažitosť v podobe počítačom animovanej rozprávky tu ešte nebola(naposledy ma takto silno zasiahol len animovaný film od Brada Birda Železný Obor). Samotný dej je tak originálny že od samotnej podstaty si sledujúci musí na to dejové prevedenie zvykať, napríklad absolútne šokujú zo štipkou brutality v podobe zranení niektorých postáv(pracovník na stavbe, vták Kevin) v tom že po nejakom tom nešťastnom tržnom zranení príde aj na krv, áno z rany im tečie krv, čo pokiaľ si dobre pamätám som v rozprávke ešte nezažil a preto to môže pre viacerých ako aj pre mňa vyznieť v menší šok. A už ako je zvykom Slovenský dabing je opäť špičkový, takže je to opäť zážitok a radosť sledovať aj v tomto ohľade. /videl v kine: 95%/ ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Chtě, nechtě mám neodbytný pocit, že nám kluci a holky od Pixaru začínají stárnout. Což o to, očekávání s každým dalším hitem bobtnají a publikum se rozšiřuje a rozšiřuje. Ale už tomu chybí ta dětská rozvernost, skoro bych chtěl říct až zlomyslná anarchie. Auta byla první vlaštovkou. Vzhůru do oblak se jim až povážlivě přiblížila. Chtělo by to nějakého pixarovského pohrobka. A to rychle. Ale jinak platí stále to samé: jímavé, vtipné, originální a pro všechny generace. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (54)

  • Režisér Pete Docter se nespokojil pouze s fantazií a s částí štábu se osobně vypravil do džunglí Jižní Ameriky, aby vize krajiny, do které míří hlavní hrdinové, byla co nejautentičtější. (Olík)
  • Číslo soudní síně A113 odkazuje na číslo učebny na Kalifornské univerzitě, kterou tvůrci filmu navštěvovali. Objevuje se ve většině filmů studia Pixar. (Witta)
  • Vzhled malého průzkumníka Russella (Jordan Nagai) byl vytvořen na základě podoby jistého 32letého zaměstnance studia Pixar. (sluppka)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama