Reklama

Reklama

Carl Fredricksen je bývalý prodavač pouťových balónků, který je nucen se vystěhovat z domu, který společně se svou zesnulou manželkou Ellie postavili. Místo odchodu do domova důchodců se ale odhodlá k činu. Ke střeše svého domu přiváže tisíce balónků, vystoupá s domem k nebi a vydá se do Jižní Ameriky, jak to kdysi dávno slíbil své ženě. Na cestu se s ním ale vydává ještě jeden nechtěný cestovatel, o jehož přítomnosti Carl nemá ani tušení. Je to osmiletý chlapec Russell, který se ocitl na jeho zápraží právě v okamžiku, kdy se dům vznesl k nebi. Starého muže a malého chlapce na společné cestě do Jižní Ameriky čekají úžasná dobrodružství, na která nikdy nezapomenou. (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 408)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pixar jede! Z posledních tří filmů je pro mne "Up" někde "in the middle". Ratatouille byl po všech stránkách vrcholem animovaného filmu vůbec. Zato WALL-E mne tvrdě zklamal. Vzhůru do oblak je příběhem starce, který si chtěl splnit svůj dětský sen. Přitom zažívá různá dobrodružství, při kterých pobaví nejen dětského diváka, ale i toho dospělého. Laskavý a nevtíravý humor je devizou, kterou postrádá film předchozí. Stejně tak závěr je pak přehlídkou akce, chtělo by se říci, obstarožní 3D animovaný James Bond. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Up je poměrně těžko zařaditelný film. To, že animáky Pixaru vždy dokázaly pobavit jak děti tak dospělé, je všeobecně známo. Up je ale tentokrát mnohem více určeno dospělému divákovi, který už v životě něco zažil. Ano, děti se budou bavit u scének s mluvícími psy a dalších humorných okamžiků, Up je ale spíše hořkou komedií, která v sobě skrývá mnoho životních pravd. Blíže než k pixarovským celovečerákům má k jejich kraťasům, zejména Geriho hra se vyloženě nabízí. Up rozhodně není polopatický, ba naopak a moc si nedovedu představit, jak tenhle film stráví děti, které prostě nemohou většinu scén pochopit. Film mě smetl už na samém začátku, dokázal mě několikrát rozplakat a i přes zvláštní mix mnoha žánrů nadchnout. Je to asi nejpodivnější pixarovský animák, ale tenhle posun k hloubavějšímu příběhu se mi rozhodně líbí. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Až mě jednou začnou filmy od Pixaru nudit, radši mě preventivně odstřelte - nebudu nejspíš v pořádku a co vy víte, třeba to bude i nakažlivé! Vzhůru do oblak je téměř dokonalá věc - téměř proto, že mi v ní chyběly dvě drobnosti. Jednak scéna, třeba úplně krátká, v níž by bylo vidět, jak Carl všechny ty balonky připravoval, nafukoval a tak vůbec, no a potom stavěni stanu. Jinak velká spokojenost. Seniorský souboj chodítko vs. meč mě dohnal k slzám:-) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Úvod je perfektný! Neskutočne dobrý nápad a jeho prevedenie. Dojemné, vyzreté a krásne (pohľad na starý dom sa veľmi podobá na klasický krátky animák http://www.csfd.cz/film/33968-little-house-the/) Ako však pribúdajú minúty - pribúda aj príliš veľa infantilného humoru (nesmial som sa) a nápady už tak geniálne nie sú. Škoda toho, ale aspoň sa bavia aj tí najmenší (slovo rodinný je splnené do bodky). Ku koncu je vyzretosti znova viac. Pixarovské zlaté ručičky tentokrát nezabodovali tak ako som očakával..... EDIT: Po druhom pozretí zvyšujem na 4*. Aj keď to nepatrí k vrcholu tvorby Pixaru, stále je to veľmi kvalitne spravený animovaný film. Ten stred (ktorý som pokladal za veľmi slabý) mi prišiel dokonca zábavný. Má to jednoducho svoje veľké dobrodružné čaro. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Animák, který divákovy emoce ždíme se stejnou lehkostí, jako ta nejlepší hraná dramata. V momentech, kdy se tak děje, zvlášť zamrzí ta občasná příběhová jednoduchost, přímočarost, neoriginalita, která tomuto hořko-vtipnému skvostu propichuje balónky a táhne jej dolů. Ne nějak drasticky, ale dost na to, aby přišel o jednu hvězdičku... Jinak souhlasím s tím, že prvních 10 minut je asi to nejlepší, co jsem v animovaných filmech viděl. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (54)

  • Filmový štáb čítal celkem 375 lidí, z toho 70 animátorů. (Witta)
  • V některých kinech byl před filmem promítán krátkometrážní snímek Polojasno (2009). (HellFire)
  • Ačkoliv je Kevin fiktivní živočich, jeho podoba byla inspirována směsicí skutečných ptáků. (Olík)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama