Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

Splasher 

všechny recenze uživatele

Člověk vidí 2 písně z úspěšného muzikálu a nakonec ho to ještě donutí zhlédnout alespoň tuhle nepříliš zdařilou filmovou adaptaci, když už se do toho Londýna (od dubna i na Broadway) jen těžko dostane. Jak to ten Minchin dělá? Troufám si tvrdit velmi průměrná melodie, k tomu ještě více průměrný text a nemůžu to dostat z hlavy. Grr. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná průměr, ale já jsem ten film sledovala asi v takovém věku, v jakém je v tomto filmu Matilda. Tak jsem velmi obdivovala, co všechno umí. Vždycky na něj budu mít dobré vzpomínky, vždycky mě bavil svou jemností, vtipem i dětskostí. PS: raději si nepřipomínejte dětské filmy.. mohli byste, stejně jako já, zjistit, že za nic nestojí.... ach jo ()

Reklama

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Ale no tak ... je to přece film pro děti - tak proč takhle dopodrobna "rozpitvávat", co je blbost a jestli to má nějaký smysluplný děj ..... Knížku jsem jako malá holka měla moc ráda a film se náhodou docela povedl :o) Je to prostě oddychovka určená DĚTEM a ne nám dospělým - schválně se zkuste zeptat nějakého 6ti letého špunta (myslím, že spíš se to líbí holčičkám) na jeho názor ...... :o) Asi jsem nějak "zaostalá", ale myslím si, že tenhle film se mi pro menší děti líbí víc, než třeba seriál vyloženě pro dospívající holky (napr. Hannah Montana) .... poslouchat některé děti, které ani nechodí do školy, jak "diskutují" o seriálu HM ... to se fakt moc nedá :o) ()

VMa 

všechny recenze uživatele

Taková milá skoro-pohádka o jedné zlé ředitelce, hodné učitelce a do sebe zahleděných hamižných rodičích, které je potřeba potrestat. Jen to zpracování by snad lépe sedělo evropské produkci, která je (pokud jde o filmy pro děti) přeci jen trochu citlivější na některé věci. Ale problém je v tom, že kniha samotná obsahuje spoustu věcí, které jsou prostě přehnané. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito je napriek svojej malej výške veľký herec. Dokáže presvedčivo stvárniť zverené úlohy. Avšak ako režisér za moc nestojí. Od čias kedy zrežíroval perfektnú vzťahovú drámu "Vojna Roseovcov" už viac nezabodoval. Jeho filmy sa mi zdajú byť svojim spoôsobom síce zaujímavé, ale v konečnom výsledku také akési nemasné neslané, nedotiahnuté. Presne tak je to i v prípade snímku o mladom podivnom dievčati Matilde a jej ešte podivnejšej rodine. Nie je to špatné, ale niečo tomu chýba. ** ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • V době natáčení filmu zemřela matka Mary Wilsonové, představitelky hlavní role. Ta však statečně pokračovala v natáčení a tím si vysloužila obdiv jejích hereckých kolegů. (mi-ib)
  • Pam Ferris zůstávala v postavě a děsila děti, i když se zrovna nenatáčelo. Chtěla, aby strach dětí byl před kamerou upřímný. (mi-ib)
  • Herci Danny DeVito a Rhea Perlman, kteří na filmovém plátně ztvárnili rodiče malé Matildy (Mara Wilson), spolu žijí i ve skutečnosti, a to od roku 1982. (TheVerczaaa)

Reklama

Reklama