Reklama

Reklama

Prokletý

  • USA The Skeptic (více)
Trailer

Smrt tety známého právníka Bryana Becketa (Tim Daly) provází velmi zvláští okolnosti. Její synovec se nastěhuje do zděděného viktoriánského sídla, kde údajně straší. V domě skutečně dochází k podivným incidentům, které zarytý skeptik zpočátku ignoruje. Pak se terčem strašení stává sám Bryan a v jeho tvrdé slupce se pomalu začínají objevovat trhliny. Hlasy a přízraky v noční temnotě, indicie strašlivého tajemství – to vše přiměje dosud chladně uvažujícího Bryana pustit se do pátrání po děsivé pravdě, která ho může zničit. Ta mu ovšem jako prchavý stín stále uniká a celá se mu zjeví až v samém závěru filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že jsem se nebál. To bál, protože ta napjatá atmosféra panuje celý film. Jak už bylo řečeno, dům, ve kterém straší nepřináší do světa mysteriózních filmů nic nového. Jednou to stačilo. Hrozně se to vkleklo a nakonec to bez účinku vyšumělo! Bylo to jako povídka z Věřte - Nevěřte! Ano, milí přátelé, tento film si vymysleli naši ne přílíš originální scénáristi! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného to vlastně ani není - jen další sebejistý skeptik, velký dům a něco, co v něm straší. Není to ale ani nic sračkoidního. V rámci daných možností v tom film šlape docela dobře. Líbila se mi a zaujala mě jeho nejednoznačnost - je to duchařina o skeptikovi, který se dostane do domu, v němž straší, nebo to je psychologické drama o muži, který se nedokáže vyrovnat se vzpomínkami na mládí a traumatem z dětství? Kdo ví. V každém případě je to docela milý a příjemný film na jedno (i více) zkouknutí, který se nesnaží být něčím více, než ve skutečnosti je a nekazí tím celkový konečný dojem. Tim Daly je docela v pohodě, můj oblíbený Tom Arnold mohl toho prostoru dostat více, dům je skvělý. Možná bych měl pár výtek k trošku suchému závěru. I když i ten nakonec vlastně má něco do sebe. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Když se kamarád dědice v podání herce Toma Arnolda ve zděděném domě zhroutí a začne se klepat, čekal jsem, že jde o nějaký vtip, že to jen hraje a že za chvíli vstane a řekne: „dostal sem tě!“ A tento můj pocit/stav se opakoval pokaždé, když se tam Tom objevil – a že se tam objevoval často. Nechci nijak snižovat jeho herecké schopnosti, ale jeho gestikulace, mimika a herní projev se nehodí do takového žánru. Celkově děj a vlastně i ostatní herci, výprava a ani hudba mě nedokázali přesvědčit, že se jedná o horor. Čekal bych tam v tom domě spíš nějaké pidilidi, nebo myšáka…Režisér zkrátka vytvořil z první poloviny jakousi parodii na horor. Nebo spíš komediální drama s tahanicí o dědictví. Korunu tomu nasadí Zoe Saldana, která se do domu vyloženě násilně nastěhuje na noc a pak tam předvádí estrádní kousky. Od teď si začínám myslet, že to režisér udělal záměrně, aby Tim nebojoval o své dědictví – říkám si, jestli na něj nešijou boudu. Jenže to má být horor přece ne? A to už je necelá hodina pryč…Pak se to nakonec začne vše určitým způsobem vysvětlovat a ač se režisér snažil zaujmout zajímavým a nečekaným koncem, bylo už pozdě. Tenhle film rozhodně NENÍ HOROR ani Thriller. Je to nepovedená slátanina. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní duchařina rozhodně není tak zlá, jak se dle místních hodnotících může jevit. Stokrát viděno ve spoustě podobných duchařin o strašidelných domech to sice je, ale pokud s tím má někdo problém, neměl by se na to koukat a z tohoto důvodu to záporně hodnotit, pač v popisu samotného filmu si každý před zkouknutím může přečíst, o čem film je. Zkrátka a dobře, když někomu tyto filmové Haus duchařiny bez výrazné inovace v nápadu lezou krkem, těžko bude hodnotit nezaujatě a kladně. Takových duchařin o strašidelných domech nejen bylo, ale ještě bude natočeno spoustu, ale tento žánr má svý věrný fanoušky, kteří si tam najdou svý, takže proč ne. Pro ty fanoušky se to točí. Takže pro ty diváky, co filmy podobného ražení mají rádi a vyhledávají je, tak se jedná o tuctový, ale docela povedený televizní Amytiwille horor, který nažene jak chvilky napětí, tak okamžiky mrazivého strachu a nejistoty, stejně jako nechybí pár silných lekaček. Příjemnou má film i atmosféru a interiér domu taky dělá svoje. Mě se film líbil minimálně na tři hvězdičky a tím pádem se mi nelíbí tak nízký hodnocení ostatních, takže dávám hvězdičky čtyři. Pro tuctovost filmu jistě nadhodnocuji, ale důležité je to, že jsem se u filmu dobře bavil. Na druhou stranu, netvrdím, že tato duchařina nemůže být pro mnohé fanoušky takových filmů slabota, názory se různí, takže hodnotím jen za sebe a mě se to líbilo ;-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když protřelý právník Bryan Beckett (Tim Daly) zdědí rodinný dům, který po desítky let obývala postarší teta se kterou se neměl moc rád, úplně se tetelí blahem. Sice mu trochu zkazí radost to, že teta vlastně dům odkázala podivné společnosti zabývající se paranormálním výzkumem, ale jako právník doufá, že z toho tuto společnost vyšachuje. Zvěstem, že v prastarém domě straší vůbec nepřikládá váhu, až do okamžiku, kdy sám v domě začne slyšet podivné hlasy, pak mu přijde ona společnost docela vhod ... Z počátku má film sice slibně našlápnuto, ale ve chvílích, kdy se místo strašení začne řešit jen povídání (s knězem, s vědcem - pořád kolem dokola) a pátrání po vlastní minulosti, jsem se začal docela nudit. A z toho mne nevytrhlo ani těch pár (asi dvě) lekaček, zvlášť když povětšinou byly docela očekávané. Tim Daly se sice snaží seč může, ale nějak jsem mu nemohl jeho Bryana uvěřit (a to ani v roli mazaného právníka tak ani v roli vyděšeného obyvatele starého domu). Ale už jsem viděl i horší filmy... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o poslední film Roberta Proskyho, který ztvárnil otce Wymonda. Herec zemřel krátce po dokončení snímku. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru v roce 2008 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Režisér Tennyson Bardwell napsal scénář již v roce 1980. Natáčet se ale začalo až v roce 2005. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno