Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (53)

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Invenční, přesto, nechť se, prosím, nikdo nezlobí, plný vaty. O cca dvě hodiny se mi posouváním na Netflixu podařilo druhou řadu zkrátit, aniž bych si vyčítal, že jsem o něco zásadního přišel. Těch opravdu silných momentů, které by opravdu posadily na zadek, bylo v těch třinácti hodinách spíše méně, než více. Asi moc velká očekávání... Postava Saula samozřejmě majstrštyk. Takové nevznikají denně. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vztahová část je sice oproti byznysové nadále slabší, ale úplně jí vynechat samozřejmě nelze. Navíc, když se tyto dvě roviny protnou, napětí dokáže vystoupat téměř k maximu. Což platí především pro scénu zásadního setkání v době porodu, nebo v případě záchrany Jane... Jimž Walt udělal velký krok ke svému novému já a vlastně téměř (v další epizodě) objasnil jednu z největších záhad série, růžového medvídka. Jsou to takové malé, ale velmi silné detaily, v nichž se dá pokračovat například k milovníkovi katalogů Tortugovi, v podání Dannyho Treja, který v další z výborných scén doslova zhmotní své jméno. Nebo do epizody druhé, jejíž zásadní cinkání slyším ještě teď... A k tomu všemu je tu samozřejmě Saul! Jenže nic z výše zmíněného nepřekoná komorní depku vrcholící bankomatem. Tady je zase vidět, jak trefné je typové obsazení rolí, především na Slizákovu drahou je neradost pohledět. Celkově je to opět výborně napsáno a zahráno, k dvojici hlavních hrdinů přidávám ještě Deana Norrise a Boba Odenkirka. 85% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac dielov ohodnotených menším ako plným počtom, napriek tomu a možno aj práve preto je celá séria takmer stopercentná. Od tej prvej scenáristi aj herci prešli značným vývojom a držia opraty seriálu viac v rukách. Stále tu nehraje vždy logika čistú hru, Skylar nenapadne napríklad zavolať Waltovi, či došiel v poriadku k matke atp., čiže nemôžem povedať, že sa tu všetko drží v uveriteľných vodách skutočného života, ale máme tu aj chlapíka z ľudu v netradičnej situácii, takže to zase až tak nevadí. Každopádne veľké očakávania od tretej série sú úplne na mieste. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako narostl počet dílů, tak vzrostl i můj zájem o seriál. Ale skoro jejich zdvojnásobení bylo možná až zbytečně moc ambiciózní, a tak už nebyly tolik plynulé, i když dokázaly pokaždé krásně nalákat, a to po celou sérii, jejíž vyvrcholení bylo pro mě vážně nečekané. Plusové body seriál získává i za malou a smutnou roličku Krysten Ritter. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ned Flanders s pleší a moudrostí taťky Šmouly se navrátil s řadou druhou a ani přes vyšší počet dílů nepřestal úspěšně udivovat diváka, až se rozběhal mráz po zádech. Walta White (yo!) se nám už tady ale bohužel nemění tak moc jako v sérii předešlé, dialogyhned od začátku bohužel působí uměle a prostě napsané... to ale nic nemění na tom, že je to mistrovský kousek. Bryan Cranston a Aaron Paul (přemýšlím zda zmínit i Deana Norrise) jsou ďáblové, jejich postavy jsou neuvěřitelně díky nim lidské. Nové postavy též dokáží skvěle pobavit a zabavit a nestává se, že by snad působyly jako negativní nelidský prvek. Jen na Saula si budu muset/jsem si musel zvyknout. Ale stále mistrovské. Při hodnocení epizod mi to už téměř ale genialitou splývá, takže sice může být slabší epizoda, ale i přes to těch pět hvězd prostě dostane. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • Když je Skyler White (Anna Gunn) v čase 10:29 v koupelně, tak v jednom záběru je v odrazu zrcadla vidět kamera s rukou kameramana. (imagoo)
  • Aaron Paul (Jesse) dostal za roli v této epizodě nominaci na nejlepšího herce ve vedlejší roli v dramatickém seriálu na cenách Emmy v roce 2009. (KGBelik)

Reklama

Reklama