Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš průměrná epizoda, která má však tradičně výborné rozuzlení a velmi kladně hodnotím také to, že poručík ke konci neváhá zvýšit hlas, což je poměrně netypické. :) Najde se tu i několik úsměvných scén, což je také velké plus. 3* však dávám skrz prostředí, ve kterém se děj odehrával. Přetechnizovanost 70. let není můj šálek čaje. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky odkazu na Zakázanou planetu a umělou inteligenci, téměř až sci-fi Columbovka, ve které si mj. dosytosti užijeme poručíkova psa Psa, i jeho nezničitelného auta. Epizoda přesně podle mého gusta. V roli manželky oběti, se představí Jessica Walter, znalým divákům dobře povědomá z Eastwoodova debutujícího thrilleru Zahrajte mi Misty (1971). P.S. Josého Ferrera (mj. Lawrence z Arábie) tady výborně dabuje Oldřich Vlach. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo musí riešiť zločin v prostredí ľudí s nadpriemerným inteligenčným kvocientom a odhalenie vraha v tomto prípade dá zabrať aj ostrieľanému detektívovi. Príbeh osviežuje pes, ktorý nie je policajný, ale policajtov a pre nezhodu manželov Columbovcov nedostal meno a poručík ho volá Pes. Súboj inteligencie, dávka humoru a netradičný spôsob usvedčenia páchateľa činí tento diel ako jeden z najlepších o Columbovi. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstava o vedeckom výskume po Columbovsky, o robotoch a o najvýkonnejšom počítači K44, ktorý sa používa na simulovanie vojenských operácií. Prípad nie je nič moc, ale stretnutie s mladým geniálnym vynálezcom Stevenom Spelbergom bolo zaujímavé. Hlavne scéna, ako sú všetci s robotom MM7, Columbom a jeho lenivým psom v riadiacom stredisku. –––– Já nepotřebuji opravit auto, je v bezvadným stavu! –––– Taky bych chtěl být polda, a moc. Ale nejde to. Jsem moc chytrý. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela průměrný díl se spoustou fakt úsměvných detailů, hlavně co se týče technologií (při pohledu na počítač, který řídil „třetí světovou válku“ jsem si poměl na jiný počítač z osmdesátých let, který nám chtěli předvést ve výpočetním středisku, a na otázku, kde je ten počítač, nám odpověděli, že jsme právě v něm... ). Padouch tohoto dílu byl docela vlažný (no jo, vědec... ), motiv spíš vhodný do seriálu ze studentského, či filosofického prostředí („Ukradl práci giganta, aby získal uznání tyrana!“), nicméně měl i své dobré stránky. Dozvěděli jsme se třeba, že pes Pes demoralizuje ostatní studenty psí školy... :-) No Columbo opět svou práci dělal skvěle, spousta drobností ho trápila a tak se ptal a „slídil“. A pořád bavil, jak celé ty roky. Takže dávám jasné 4 hvězdičky - 80%, a abych nezapomněl: „Třetí světovou válku odložíme na odpoledne!“... :-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • V českém dabingu Dalimil Klapka kromě Columba (Peter Falk) nadaboval ještě jednu postavu. (Pepinec)

Reklama

Reklama