Reklama

Reklama

Film V lepší společnosti byl inspirován nejznámějším nevyřešeným případem pohřešované osoby v newyorské historii. Je to příběh lásky i záhadné vraždy, jež se odehrála v osmdesátých letech na pozadí mocné dynastie obchodující s nemovitostmi. Tento psychologický thriller, jež produkoval a natočil Andrew Jarecki, byl inspirován zmizením Kathie McCormack, manželky dědice impéria s nemovitostmi, Roberta Dursta. Kathie v roce 1982 záhadně zmizela a nikdy ji nenašli. Pan Durst byl podezřelý z její vraždy, ovšem před soudem nikdy nestanul. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Spoiler: Film je inspirován skutečným příběhem - možná vůbec nejznámějším případem pohřešované osoby ve státu New York, Roberta Dursta, dědice miliardového rodinného impéria ve stavebnictví, který žil dvojím životem: na veřejnosti úspěšný podnikatel, ale v soukromí sexuální zvrhlík, mezi jehož nejnevinnější koníčky patřilo mučení a různé sadistické hrátky. Svého posledního milence, Morrise Blacka (71), zavraždil a rozčtvrtil. Jeho tělo rozřezal a kusy masa postupně házel do moře v Mexickém zálivu. Policie je také přesvědčena, že zavraždil svoji ženu, která záhadně zmizela v roce 1982. Durst byl v sedmi letech svědkem sebevraždy své matky, která skočila ze střechy rodinného domu. V dětství Durstovi lékaři mylně zjistili schizofrenii, která byla později překvalifikovaná na Aspergerův syndrom, což je mírná forma autismu. (Eldrick)

Související novinky

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama