Reklama

Reklama

Film V lepší společnosti byl inspirován nejznámějším nevyřešeným případem pohřešované osoby v newyorské historii. Je to příběh lásky i záhadné vraždy, jež se odehrála v osmdesátých letech na pozadí mocné dynastie obchodující s nemovitostmi. Tento psychologický thriller, jež produkoval a natočil Andrew Jarecki, byl inspirován zmizením Kathie McCormack, manželky dědice impéria s nemovitostmi, Roberta Dursta. Kathie v roce 1982 záhadně zmizela a nikdy ji nenašli. Pan Durst byl podezřelý z její vraždy, ovšem před soudem nikdy nestanul. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (148)

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Film si zaslouží něco mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale dávám za 4. Jednak kvůli podmanivému příběhu, který ke konci chytá lehce bizarní nádech a paradoxně mi přišel právě díky tomu uvěřitelnější. Dalšími plusy jsou Kirsten a Ryan kteří hají skvěle a poslední plus je líčení, které působilo také důvěryhodně. Celkem líblio ;) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Co se kvality filmu týče, tak všechno vypadá krásně uhlazeně, ale nemá to žádnou jiskru. Ryan Gosling je celý takový unylý. Líbila se mi alespoň příběhová linie o tom, jak je občas těžké splnit si své sny. Nejdříve se zdá, že kráčíte správným směrem a ve druhé chvíli se vám celý život rozpadne. A že všechno to bohatství a věci jsou vám nakonec k ničemu. ()

Reklama

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela milé překvapení. První polovina až do chvíle, kdy postava Dunst zmizí, byla mrazivě skvělá. Trochu mi to připomnělo Noci s nepřítelem. Potom to trochu pokulhávalo a ke konci se mírné zklamání dostavilo a moc to se mnou nehnulo, ale i tak první polovina byla skvělá a celkově film zachránila. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Když koukám na hodnocení ostatních, nevím co si myslet. Mě to totiž nudné vůbec nepřišlo. Příběh je zajímavý, ústřední herecké duo vynikající, soundtrack nádherný. I druhá kratší část je výborná. Navíc je to další důkaz, že zákony neplatí pro všechny stejně. Bohatí lidé sice ne vždy, ale většinou se i z takovýchto odporností bohužel dokážou vyvléknout. Aby ne, vždyť jsou to oni a jejich lobbysté, kdo tyhle zákony vytváří. Odpad tomu může nasadit jenom idiot nebo verbal. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, který neví, čím chce být. Mohl oslnit jako slušný dramatický příběh, mohl zaujmout jako povedený mysteriózní snímek, a nebo se pokusit drnkat na napnuté nervy jako solidní thriller... Jenomže přišli pejsek s kočičkou a řekli si, že zkusí všechno smíchat dohromady. A tuhle pohádku známe všichni moc dobře. První hodinka je ve společnosti Dunstové (KONEČNĚ ukázala prsa :-), dívčina!) a Goslinga příjemnou podívanou, jenomže pak se v dálce ozvou první tóny znělky Akt X a "příběh" jde do kopru, stejně jako atmosféra. A podle skutečné události? Pche, věčná škoda... Díval jsem se kvůli hercům, nic jsem nečekal, a stejně to ještě teď nepobírám, jak mě to ke konci rozhodilo - vždyť romantické drama o nemocném člověku lze natočit i bez prvků tajemna a vykonstruovaného napětí! Ale i tak obstojné tři hvězdy. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Kirsten Dunst natočila film krátko po tom, čo sa vrátila z rehabilitácie, kde sa liečila z depresie. (U_S_O)
  • Na hudbe k filmu sa podieľal aj Pražský komorný filharmonický orchester. (U_S_O)

Související novinky

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama