Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři se rozhodnou unést dceru jednoho zazobaného chlápka. Avšak vše se (jako obvykle) zamotá a bratři nedostanou ani korunu a ocitnou se v pěkném maléru. Chatka, ve které ukrývají unesenou, je odříznutá od civilizace, navíc mají v patách gangstery, ti je mají za úkol zlikvidovat a dovézt dívku do bezpečí. A tak jim nezbývá nic jiného, než se dát na útěk. K jejich smůle naráž na opuštěné stavení, ve kterém je čekají větší hrůzy, než si kdo z nich dokáže představit. (Ssimca)

(více)

Recenze (111)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

The Cottage mi docela sednul, přestože o příběhu jsem neměl absolutně žádnýho tucha. No a byl jsem mile překvapenej, v co se to nakonec zvrhlo. Film totiž zpočátku chytře mlží: skoro celou první polovinu si to hraje na černou krimi komedii o jednom nepovedenym únosu, přičemž jen nepatrně naznačuje, že by to nemusela bejt zas taková sranda, jak by se v týhle rozehraný partii mohlo zdát. No a skutečně - s první obětí, tahající za sebou vlastní vnitřnosti, jdou srandičky stranou (ale jen trošku) a postavy začnou padat jako kuželky. Že s krumpáčem se dá nadělat bordel, to se ví obecně, ale užitečná dokáže bejt i obyčejná lopata. Horší je to ale se zjištěním, že Pinhead tu má jenom malinkej štěk a ta (bohem nebo chirurgem) obdařená blondýna nakonec ty svoje výstavní cecky vůbec neukáže. To trošku nasralo, ale filmeček je to pořád fajn. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Jestli mě to mělo pobavit,...tak se tvůrcům zadařilo. Po střízlivém začátku, kdy jsem od toho moc neočekával, se toho začlo dít obstojně hodně. Sice je takových filmů požehnaně, i kvalitnějších asi, ale peprný britský humor tomu opět dodal šťávu. Až sem chvilkama očekával nášup Simona Pegga . PS: Kdo říká že je škoda absence Bossa nevěstince, nechť sjede opět záverečné titulky:) 75% ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

The Cottage dáva prednosť situačnému humoru, než hororu, čo beriem ako plus, keďže som sa pri tom naozaj bavil a na ďalší otrepaný horor by som sa naozaj pozerať nechcel. Prekvapivo ale ani hororová stránka nie je zlá a finálna kombinácia oboch žánrov ma v poslednej tretine dosť bavila. Ako plus beriem aj postavy a ich predstaviteľov - dlho sa mi nestalo, žeby som sympatizoval s doslova všetkými postavami z jedného univerza. Každopádne, film postrádal nejaký point, ktorý by ho trochu pozdvihol z priemeru. Áno, zábava to síce bola, no to nemení fakt, že filmu niečo podstatné chýba. Možno mu chýba atmosféra, možno lepší soundtrack a možno vynaliezavejší scenár. Tak či tak, stále to je na slušné tri hviezdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hororové komedie často dopadají výtečně (Evil Dead II, Tremors, Botched...), neméně častěji ale skončí jako naprosté propadáky, tvořící absolutní hororové dno (z poslední doby třeba Killer Pad). Ani jedna z uvedených možností ale není případ The Cottage, protože ta se mi jeví spíš jako lepší průměr. Do historie hororu se nezapíše, nicméně na jednorázové pobavení poslouží tento film dobře. Příběh je dost jednoduchý, na vážně míněný horor by v žádném případě nestačil, takže kombinace s komedií tady byla asi jediným možným správným postupem. Snímek je místy dost krvavý, občas vtipný, sem tam se podařilo vytvořit obstojnou atmosféru, takže u mne spokojenost. Hodnotím třemi hvězdičkami, podobně pojatý Hatchet se mi líbil víc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na snímky o zpackaných únosech jsou Britové experti. Sice se u toho člověk neválí smíchy, ale několik veselých scén se rozhodně najde. Unesená bloncka je pěkná saň a snaží se svým únoscům co nejvíce ztrpčovat život. Navíc je sprostá (pro vulgarismy se tu vůbec nechodí daleko), prolhaná, uječená a vůbec....zasloužila by pěkně zakroutit krkem. Chudák Peter, kterému ta harpyje zlomí nos a vykloubí čelist.... Čekání na výkupné je úmorné, přes měsíc v úplňku se táhnou černé mraky a hele! jeden z taky unesených za sebou táhne střeva! No, a pak už je to jen jedna velká bžunda. Strašidelný les, hluboká noc a v dálce záchrana! Světélko farmy na samotě, kde snad budou mít telefon... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna potitulková scéna. (Yoshimitsu)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Reklama

Reklama