Reklama

Reklama

Claire kdysi pracovala v CIA, Ray zase v MI6. Místo ochrany bezpečnosti státu se vrhli do světa průmyslové špionáže, kde žádný trik není dost podlý. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi, objevit tajemství té druhé a zapříčinit její pád. Claire se nechá zaměstnat v kosmetické firmě Howarda Tullyho a Ray začne pracovat pro jeho největší konkurenci Dicka Garsika. Vzájemný vztah Claire i Raye je ozvláštněn tím, že by si mohli důvěřovat, ale jejich profesní zkušenost jim velí nikomu nevěřit. Postupem času si nikdo není jistý svou pozicí, každý se snaží obelstít toho druhého. Nakonec oba zjistí, že jejich misi ohrožuje jediná věc, a tou je rodící se láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Při sledování Duplicity si musíte udržet pozornost, kterou já jsem nedokázal. Ne všechno jsem asi pochopil nebo si dal dohromady. Škoda těch mnoha vpádů do minulosti, kde jsem si musel během děje dávat všechno do kupy, abych se v tom neztratil. Přesto je Duplicity dobrý film, kde Owen a Roberts hrají skvěle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zapeklitá špionážní záležitost o speciálním šampónu na lysinu, jehož vzorec se jedna firma reprezentovaná Paulem Giamattim snaží vyfouknout firmě druhé vedené Tomem Wilkinsonem. Jenže jsou tu ještě Julia Roberts a Clive Owen, kteří do toho všeho chtějí také něco říct. Bylo to svižné, ač zamotané, tak přehledné, řízlé rozumnou dávkou romantiky a nakonec i výborně vypointované. Upřímně řečeno se mi to líbilo víc, než tolik opěvovaný Michael Clayton. 80% ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Potěšení ze sledování filmu tu neplyne pouze z rafinovaně vykonstruovaného scénáře plného podfuků na divákovi, ale minimálně stejnou měrou z jedinečnosti dialogů a replik, které Gilroy svým postavám vkládá do úst. Po fantastickém Michaelu Claytonovi tenhle režisér/scénárista opět prokazuje výjimečný cit pro jazyk a rozhovory skládá z výsostně originálních a přesto uvěřitelných vět. Nutno vidět v původním znění, především pokud se v podobných lingvistických hrátkách taky vyžíváte. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: Film nemá šťavu, nemá to správne tempo,... a napriek tomu núti k pozornosti. Chcelo by to viac zábavy, alebo napätia, alebo proste niečoho, čo dodá tempo. Zápletka je síce pekná, ale to ešte neznamená, že to bude hneď aj vynikajúci film. Proste, nie. Niekde sa stala chyba a film má väčšiu časť zdĺhavý charakter. Záver ako už väčšinou býva je viac dynamický, ale ani to celkovému dojmu nepomôže. Proste neurazí, ani nenadchne ... Priemer, ktorý miestami pobaví, ale ja som čakal od zloženia: Gilroy, Owen, Roberts proste viac (všetkého). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemny mix romantiky, spionskeho a heist filmu v ktorom kazda postava dopadne presne tak ako si to zasluzi. Len spionska cast sa neodohrava v ramci statov ale v ramci korporacii, ktore vzajomne superia. Chemia medzi hlavnym parom je solidna. Akurat som mal pocit, ze Julia Roberts pôsobi miestami prilis odmerane a vo väcsiej miere to taha dokonaly Clive Owen. Cely ten plan lupeze je odkryvany pozvolne v postupnych flashbackoch, takze dokazem pochopit, ze to niekomu môze pripadat nudne alebo dokonca az neprehladne. Okrem hlavnej dvojky este zaujmu sefovia superiacich korporacii Tom Wilkinson a Paul Giamatti. A fanusikov serialu Person of Interest potesi epizodka s Carrie Preston ako jednou z Owenovych obeti. Takze s vysledkom som celkom spokojny. Snad len keby namiesto u mna neoblubenej Julie hrala hlavnu hrdinku nejaka sympatickejsia herecka, tak by som bol spokojnejsi. 7/10. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Časopis, ktorý číta čakajúca Claire, je "The Economist". (Stefan_M)
  • Natáčelo se v Římě, konkrétně na Piazza Margana, Piazza della Rotonda a v St. Regis Hotel, dále na Paradise Island na Bahamách (One and Only Ocean Club a v Atlantis Casino), v San Diego Convention Center, v New Yorku na místech West Village, Grand Central Station a na 424 Fifth Avenue na Manhattanu, v Convent of the Sacred Heart a v Ritz-Carlton Hotel. Vizuální efekty pak ve Winnipegu (Manitoba) v Kanadě. Natáčelo se od 9. března do 27. května 2008. (noelcoward73)

Související novinky

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno