Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tmavej noci sa nad drevenou kolískou s práve narodeným chlapčaťom skláňajú tri sudičky. Každá z nich mu želá čosi iné - ale všetky spolu sa zhodnú, že keď dospeje, stane sa vládcom krajiny. On, syn chudobného uhliara žijúceho hlboko v lesoch. Len čo sa to dozvie kráľ, prikáže dieťa zabiť. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Spíše psychologizující vyprávěnka se zajímavou variantou na téma Tři vlasy děda vševěda. Ty kostýmy byly krásné, sníh i kopce také. Něco na té stylizaci je, že vás to upoutá, i když klidně by pohádce stačila i hodina. Musím říct, že ta scéna Očka se služebnou byla poněkud zbytečná. Ale aspoň vyniklo, že je to hajzl, když později chtěl princeznu za každou cenu. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Paví pírko aneb pohádkové utrpení... Vždy jsem měl za to, že pohádky se natáčí pro děti, ale tahle pohádka o dětského diváka nestojí. Jede si na vlně filozofického přemítání a libuje se v dlouhých monolozích, které by spíše příslušely Hamletovi. Shakespearových dialogů ale samozřejmě nedosahuje. Mnohé postavy jsou vyloženě nesympatické a to včetně těch kladných. Další mínus... A pokud byste tohle všechno přestáli, nachystejte se na moderní český dabing, který působí tak nepřirozeně, až je rušivý a nepříjemný. Námět je pochopitelně dobře známý a jedná se o jednu z mnoha verzí Plaváčka. Nejzajímavější jsou pak na filmu některé záběry na hrad, hradní sály a exteriéry. Suma sumárum máte-li rádi klasické pohádky Pavímu pírku se raději vyhněte. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ráda bych dala 4 hvězdičky, ale brání mi k tomu dvě věci... ta první jsou místy opravdu prkenné herecké výkony (viz. hlavní představitel) a ten druhý je moje neláska k pohádce o Plaváčkovi (či Tři vlasy děda Vševěda apod.). Nicméně co mě donutilo dívat se a nepřepnout? Jednak krásné kostýmy, které mě hned zaujaly a potom herecké obsazení, ke kterému sice mám pár výtek, ale bylo opravdu sympatické. Třeba taková Eva Vejmělková je opravdu nádherná princezna. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Krásné dialogy - skutečně jako od Shakespeara. Nejlíp moudra vyznívají v monolozích - osamocený král v místnosti, která působí jako zpovědnice. Zaujmou i slovní přestřelky princezny. Škoda jen, že pohádka postrádá trochu víc humoru. A škoda dabingu. Postsynchrony chvílemi zněly tak, že jsme měl dojem, že sudičky jsou mimozemšťanky. Ale za pomněnkový úsměv Evy Vejmělkové chyby odpouštím:-) ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, ale tahle slovenská podádka se mi líbila. Pohádka o třech vlasech děda Vševěda v kabátu Hamleta. Každý si říká, být či nebýt, zabít či nezabít, co dál? Úvah je tam možná trochu víc. Ale proto si mě tato pohádka dostala. Navíc krásná hudba, krásné kostými, charismatičtí herci včele s Dočolomankým, Lukavským, Vašáriovou, Řehořem, ... Ale jako každá slovenská pohádka musí být viděna v originále, jinak ztrácí kouzlo. Je pravda, co už někde tady někdo vyslovil, nevím proč, ale slovenské pohádky mají takovou zvláštní auru, nejsou moc koukatelné. Nebo aspoň né pro každého. Ale tahle se mi prostě páčila. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Záběry u řeky a chaloupky se natáčeli u přívozu ve vesnici Nadryby ležící u Plzně. (ČSFD)
  • Natáčelo se na hradě Pernštejn a Zvíkov. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama