Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Produkční wrestlingová WWE poskytnula Johnu Cenovi ukázkový kurs na redukci podkožního tuku a nechala ho 100 minut prosprintovávat, proskakovat a propadat městem a jeho částmi. Cenova tepová frekvence snad nemohla klesnout pod 140 tepů za minutu a nutno dodat, že některé scény mohl divák využít coby kardiovaskulární cvičení. Akce Harlinovi vcelku jde, jen ta kamera by se nemusela tolik třást. O poznání horší je to se scénářem, který v klidu vykrádá ty největší akční pecky 90. let, a rovněž kvůli hercům bych si to znovu nepustil, jelikož Gillen nemá charizma a na Cenu mrkla před natáčením Medusa. Ok, jako akční jízdu to beru (pořád se něco děje, bouchá, uchází, skřípe, smykuje), ale dál se v tom (logice, scénáři) šťourat radši nebudu. A Cena lidi do kina prostě netáhne. 22 miliónů dolarů(rozpočet)/14 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá akční jízda ve stylu "Simon říká", tedy hry na pokyny, kde je nutné pozorně naslouchat, co je vaším úkolem. Harlin se pustil do téhle jemně obnošené žánrové berličky s vervou, ale jak už u něj bývá zvykem, opět si nelámal hlavu s mozkem. A tak se tu setkáme s osamělým géniem, který téměř bez jakéhokoliv vybavení připraví sofistikovaný plán, jenž zamotá hlavu nejen hlavnímu klaďasovi ale celému New Orleans. No, dobře, od akčního béčka se většinou nedá čekat významné promazání mozkových závitů, odpouštím. Horší je to už s obsazením hlavní role, v akčních pasážích Cena celkem nevadí, ovšem v těch několika ostatních jsem si říkal, zda nepřehodnotím svůj názor o nejhorším herci všech dob a ten patyzón, až se setmí, přece jen nesežeru. Raději zpět na začátek - jednoduchá akční jízda - a to má svou cenu. Za tři. Filmová Výzva 2015 od tatanapope ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ano, kde je akčňákům let devadesátých konec, viď Renny? Při (nebo spíš až po) tomhle nostalgickém béčku vás třeba napadají věci, jako že na trojce Smrtonosné pasti jste vlastně byli ještě v kině kousek od vašeho domu, které už je dávno zrušené a místo promítání filmů se tam teď hraje bowling. Ach jo... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film na jedné straně kopíruje současné trendy videoherně koncipovaných akčních filmů (série úkolů, konkrétní scény přímo připomínající „stunt reels“ k poslednímu GTA) a reportážně impresivního stylu, ale obojí podkopává zaryté ulpívání na klasických žánrových strukturách a schématech. Na druhou stranu wrestling vždy byl o stvrzování konzervativních hodnot. Jen to v předchozích filmech od WWE nebylo tak křiklavé a absurdně vyhrocené. "12 Rounds" maskují svůj wrestlingový původ ve snaze nalákat širší publikum, ale jsou to právě mainstreamové prvky, co film sráží na kolena - rádoby detektivní momenty a alibistické omlouvání destrukce motivacemi postav. S ohledem na příběh nejsou akční scény koncipované jako tělesné konfrontace, ale přesto vykazují wrestlingové kvality – hrdina neustále prochází fyzickými překážkami, jeho tělo je precizní nezastavitelný stroj (příznačně je dáváno do paralely s tradičními americkými výkonnými automobily). ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

No super, jsem nadšen. Perfektní akční thiller se vším všudy. Strašně mě tento film chytl, jen prvních 10 minut to vypadalo, ze to bude průměrný "akčňák".. Podle hodnocení taky v podstatě je, ("jen" 60 %) ale mě to sedlo do oka a nemám slov. Danny po všech 12 úkolech, co jej čekají (a nejen jeho:-)) ) bojuje o život své manželky a krom. toho i o svůj a dalších lidí z města..Nakonec to dopadne se štastným koncem, ale že to stálo síly, hromady plechu a v neposlední řadě spoustu lidských životů.. Akční film pro mě stvořený:-) Nedávno jsem viděl film Únos vlaku 1 2 3, který se mi taky hodně líbil a teď jsem další akční pecku mohl vidět zase:-)) Film 12 kol můžu akčním fajkmékrům jedině doporučit. Napětí od začátku až do konce. PARÁDA. Pro mě 5*!! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Scenárista Daniel Kunka pôvodne umiestnil dej filmu do Chicaga, ale Renny Harlin sa rozhodol natáčať v New Orleans. (m.a.t.o.)
  • Náklady na výrobu: $22 mil. USD (ČSFD)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama