Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V samotném momentu pokoukání velmi příjemné. Jenže dojmy se rozutekly dřív, než jsem stačil promyslet komentář. Harlin je pořád třída a vystačí si opravdu s málem. Tomu zběsilému pobíhání po městě dává neskutečnou pružnost a dynamiku, kterou snímá neposedná kamera a všechno je šikovně sestříháno. Scénář nahazuje režisérovi na smeč nápadité akce i solidního napětí. Bohužel je to nevýrazná směska všeho, co máme (i nemáme) v akčních filmech rádi, tudíž výsledný dojem kazí silná míra předvídatelnosti. Škoda, i na toho Johna Cenu se dalo dívat. WWE-čko ale evidentně konečně našlo správnou cestu, jak oprašovat klasiku. 3 a ½. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je obdařen tak bezchybným hereckým nadáním a potřebným charismatem, až jsem mu nemohl uvěři, že umí mluvit. No a když se do toho pustí na plný svaly, a že jich Cena má, tak přesprintuje ultrarychlýho Forda a zboří stavení, město, moře i kuře.... Jeho dokonalost doplňuje vnadná a unesená žena, jež s lehkostí potvrzuje zvěsti "o pravých blondýnkách", když půjčí bez váhání telefon nezmámému člověku, který si "potřebuje zavolat dceři" a pak žvaní celejch 20 minut.... K tomu připočteme kvalitní dialogy typu: Danny, jsem někde ve stříbrný dodávce! a Cena obratně odpoví: Molly, kde jsi?... Pravdou ale zůstává, že jsem se nenudil ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád akční filmy, tak nějak při jejich sledování očekávám trochu toho nereálného hrdinství a jsem smířen s tím, že dobře mířená rána přebije chvilkovou absenci logiky. Proto mi nedělalo větší problém smířit se s tím, že zločinec Miles během dvou týdnů sprintu před zákonem dokázal připravit tucet vychytralých soutěží pro sympatického detektiva Dannyho, jenže Harlin při svých oblíbených výbuších zignoroval existenci fyzikálních zákonů tak okatě, že tentokrát jsou ty tři hvězdy o dost slabší než obvykle. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ Plus = 9.12.2012, réžia slovenského znenia (JOJ 2012) = - Kedysi pradávno patril Harlin k vychádzajúcim režisérskym hviezdam a dokázal sa úspešne popasovať aj s pokračovaním takej kultovky ako je DIE HARD. Po Dlhom bozku, ktorý ho komerčne odpísal, však úplne stratil svoju zručnosť a sebaistotu. Nuž a dnes mu je dobrý aj plagiát tretieho DIE HARD a úprimne povedané, dokaličil ho exemplárne. Ak pominiem slaboduchý scenár (kdesi na úrovni piateho RÝCHLO A ZBESILO) tak totálne epileptická kamera a robotický ľudoop Cena dokonali dielo skazy. Záverečná scéna s bazénom už v podstate iba potvrdila, že Harlin by sa mal začať obzerať po inej kariére. (17.12.2012) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Renda Psycho Harlin - ten mistr mainstreamové rutiny a žánrových klišé - vykrádá v tomhle blábolu snad všechny akčňáky všech dob včetně sebe sama a je z toho jen pitomý guláš profláknutých scének bez nějaké smysluplné stavby příběhu a logiky děje, aby jeden mohl aspoň spokojeně zívnout, že si scénáristi jenom nehonili zvadlá myslidla. No, dokud je někdo ochoten takové spektákly financovat a stádo se v rámci žánru těší na oddechové dvd, budiž. Želbohu ale je to jen další zcela zbytečný vývar z odvaru. Chybělo mi šťastné třinácté kolo. Igitátor by v něm Rendu i s tím jeho bezcenným tlustokrkem Cenou a mdlou blondýnou nechal pojít na úbytě... A víc už zase škoda slov. Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 22.4.2012 na dvd /s originální zvukovou stopou s č. titulky a v původím formátu obrazu/, hodnocení 2162., komentář zde lehce otrávený jako dvěstědvacátý - 22.4.2012) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • V scénach, kde Danny šoféruje požiarnicke auto, sedel v kabíne naozaj John Cena. Auto však bolo upravené tak, že malo aj druhý volant, ktorý bol mimo záberu kamier. Pomocou neho kontroloval riadenie profesionálny vodič. (m.a.t.o.)
  • Detektív Danny Fisher (John Cena) nosí hodinky značky Girard-Perreagux. (dyfur)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama