Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z "nejvelkolepějších" rodinných filmů všech dob. Pierce Brosnan v roli osudem zhrzeného milence, který se uchytí v další nekompletní rodině, předvádí svůj standard: tedy výkon pro mužskou část publika hodný zlomyslného úsměšku, pro tu ženskou, pokud vím, něčeho mezi mateřským přivlastněním a romantickou opicí. Jen tak dál, tohle přeju i bondovkám! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. Main Titles [5:30] ,2. The Close Call [1:43] ,3. Trapped In the Crater [5:03] ,4. On the Porch [2:31] ,5. The Evacuation Begins [4:12] ,6. The Helicopter Crash [1:28] ,7. Escaping the Burning House [2:32] ,8. Sinking On Acid Lake [2:37] ,9. Stuck In the Lava [1:44] ,10. The Rescue [3:05] ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Tohle peklo zase takovým peklem nebylo. Filmek zachycenej v bedně mě celkem vcucl do děje a docela mě pobavil. Jistě, je zde spousty takových nesmyslů okolo lávy atd..., ale co?!... Je to film, né realita. Pro mě Brosnanovo celkem solidní představení. A jak já pořád dokola melu - "zlatý devadesátky", tak tady to taktéž funguje! 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $116miliónovTržby USA $67,127,760Tržby Celosvetovo $178,127,760║ Ten rozpočet tam je teda cítiť, takže v rámci trikov sa jedná o vyšperkovanú záležitosť, taktiež o porciu dobrodružstva nie je núdza, herci sú fajn, skôr kompaktnosť celého príbehu nevyznie ako by mala, lebo miestami to príde až moc laxne, hlavne konania v niektorých prípadoch, váhanie o tom či potvrdiť počiatok narastajúcej erupcie sopky či samotná evakuácia mesta. Slušný priemer ktorý ale rázne u mňa prekonáva konkurenčne tematická Sopka. /60%/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ta Linda Hamilton vážně ty průsery přitahuje jak magnet. Nejdříve o její život usiloval terminátor a teď pěkně „nažhavená“ sopka. Joó naštěstí je nablízku bond Brosnan, který se z podobných šlamastyk dokáže dostat jako nic. Bohužel ani tento katastrofický film mě nějak závratně neokouzlil. Průměrný scénář se sice snažil vykouzlit nervy drásající momenty, při kterých by nejednomu ztvrdla krev v žilách, jenže to by to musel točit jiný „tvrďák“, než Roger Donaldson. Naivita a celková (ne)uvěřitelnost některých pasáží mi totiž dost pokazila celkový dojem z filmu. To však nic nemění na tom, že to zničení města vypadalo pěkně – v podobné situaci bych se ocitnout rozhodně nechtěl…60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Okno na strane spolujazdca je úplne zlomené, keď auto narazí do Harryho (Pierce Brosnan) nákladiaku v rieke, no vo všetkých nasledujúcich scénach je tam opäť, celkom neporušené (čas 1 h 3 min). (Pat.Ko)
  • Tričko, ktoré Greg (Grant Heslov) nosí prvý deň pozorovania Danteho vrcholu, je graf znázorňujúci erupcie kaskádových sopiek za posledných 4000 rokov. (MarcelB)
  • Po zasadnutí mestského zastupiteľstva bežia ľudia okolo vitríny s trofejmi, keď začne zemetrasenie. Všetko sa triaslo a padalo, okrem trofejí, ktoré ostali úplne neporušené vo vitríne (čas cca 56 minút). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama