foto

Grant Heslov

  • nar. 15.5.1963 (54 let)
    Pittsburgh, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Grant Heslov (narozený 15. května, 1963) je americký herec, filmový producent, scenárista a režisér. Jeho herecké výkony jsme mohli shlédnout ve filmech jako jsou PRAVDIVÉ LŽI (1994), NEPŘÍTEL STÁTU (1998), KRÁL ŠKORPION (2002), DOBROU NOC A HODNĚ ŠTĚSTÍ (2005) a další. Jeho začátky se však datují o mnoho dříve v seriálových rolích. Mohli jsme ho také spatřit například v seriálech RODINNÁ POUTA (1982), CHYŤ SI MĚ! z roku 1989, kde zaznamenal režijní debut Stephen Sommers. Ve filmu KONGO (1995) si zahrál nešťastného asistenta Richarda a v ČERNÝCH OVCÍCH policajta, který je přítelem Mike Donnelly (Chris Farley).

Heslov se narodil v Los Angeles (Kalifornie) do židovské rodiny a byl vychován v oblasti Palos Verdes v LA. Navštěvoval „Palos Verdes High School“ a Universitu v Jižní Kalifornii (USC). Spolu s přítelem Tate Donovanem je členem Phi Kappa Psi. Byl nominován na Oscara za produkci a scénář k filmu DOBROU NOC A HODNĚ ŠTĚSTÍ. S tímto scénářem je spjat i Geogre Clooney.

Heslov v současné době píše scénáře se svým obchodním partnerem a kamarádem Georgem Clooneym. Nedávno se v kinech objevil Heslovův nejnovější kousek MUŽI, KTEŘÍ ZÍRAJÍ NA KOZY, ve kterém si zahrála esa jako jsou Clooney, Ewan McGregor a Kevin Spacey.

P. "Bagi.7" B.

Herecká filmografie

Filmy

2014 Památkáři
2012 Lost Angeles
2008 Tvrdé palice
2007 Chacun son cinéma
2005 Big Empty, The
Dobrou noc a hodně štěstí
2004 Nobody's Perfect
2002 Brouk
Král Škorpión
2000 It's a Shame About Ray
Neodvolatelná mise (TV film)
1999 Clubland
1998 Nepřítel státu
Waiting for Woody
1997 Načasovaná smrt (TV film)
Rozpoutané peklo
1996 Černá ovce
Ptačí klec
1995 Kongo
1994 M.A.N.T.I.S. (TV film)
Pravdivé lži
1992 Pomsta šprtů 3: Nová generace (TV film)
1991 Columbo: Columbo a vražda rockové hvězdy (TV film)
1990 Vital Signs
1989 Chyť si mě!
Prázdniny v San Diegu
1988 Řidičák
Západ slunce
1986 Orlové práva
1985 Cesta Natty Gannové
Kluci od vedle

TV seriály

2005 Americký táta (TV seriál)
V utajení (TV seriál)
2002 Life with Bonnie (TV seriál)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
2000 Akta X (TV seriál)
Via Negativa (S08E07)
Ano, drahoušku (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Lovkyně (TV seriál)
1999 Však ty víš (TV seriál)
1998 Bůžek lásky (TV seriál)
Detektiv Buddy Faro (TV seriál)
1995 Herkules (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1991 Harry a Hendersonovi (TV seriál)
1990 Marshall Chronicles, The (TV seriál)
1989 Dragnet (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
thirtysomething (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1984 Spencer (TV seriál)
1983 Mama's Family (TV seriál)
1982 Joanie Loves Chachi (TV seriál)
Rodinná pouta (TV seriál)
1979 The Facts of Life (TV seriál)
1974 Happy Days (TV seriál)

TV pořady

2013 The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2009 Muži, co zírají na kozy
2002 Par 6
1998 Waiting for Woody

TV seriály

2005 Unscripted (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace