Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Standartně udělaný thriller s průměrnými hereckými výkony. Triková stránka filmu je dobrá, ale to už je dnes celkem běžné. Ani námět není nijak originální, a myslím, že by se během filmu "vyřádili" i sběratelé filmových "nesmyslů", protože se mi samotnému zdály některé scény mírně řečeno přitažené za vlasy. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Trochu mě, jako chemika, překvapilo, že při soptění sopky z celého jezera vznikne ohromná louže kyseliny sírové, pravděpodobně koncentrované, když to milé tchýni rozežralo nohy, protože při soptění sice síra s vodou utvoří nějakou tu kyselinku, ale na jezero by to nestačilo. Ale jinak to bylo napínavé. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Patrně jediný film s vulkanickou tématikou, který má ještě nějakou úroveň. Ačkoliv se neubrání hromadě klasických klišé a scénám, které jsou i pro nenáročného diváka lehce úsměvné, práce s triky se povedla na výbornou. Samotná katastrofa působí dojmem nemilosrdné apokalypsy a díky pečlivé snaze animátorů je výsledek velmi realistický, dokonce tak realistický, že zahalil ostatní nedostatky stejně dobře, jako pyroklastický mráček Dante's Peak. V rámci žánru nadprůměrná věc a máti Johna Connora je tady celkem sexy. 75% ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

chvíľami podpriemerné, chvíľami nadpriemerné... hlavný hrdina nakoniec všetkých presvedčí, že jeho pocit, že sa niečo stane nakoniec zvíťazí...za to jeho šéf, ktorý sa opieral o vedecké poznatky za to zaplatí životom.. za 2 dni sa James Bond zamiluje do Sarah Connorovej, tak mu potom už nič nebráni hľadať jej deti pri explodujúcej sopke... ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Pro mě taková klasika. V brzké budoucnosti jasný výbuch dlooouho neaktivni sopky, kterou si je jistý jenom hlavní hrdina Pierce Brosnan, avšak všichni okolo něj jsou však přesvědčeni o opaku či o tom že nemá cenu zbytečně plašit lidi kvuli něčemu co není ani podložené důkazy... a aby se lidé vystěhovali z města které tak dlouhou dobu pracně a namáhavě budovali se nechce nikomu ani druhé hlavní postavě - starostce devíti tisícového města pod sopkou Lindě Hamitton. Avšak stane se něco s čím nikdo nepočítal :oD sopka vybuchne - a ukazuje se pravda a to, že pravdu měl kdo jiný než hlavní hrdina Pierce... ale na omlouvání se za chyby už je pozdě!!... začíná boj o život, protože děti starostky se rozhodly zachránit svou babičku, která žije vysoko, na úpatí sopky... Pierce, jakožto jakjinak už dávno seznámený s Lindou jedou zachránit děti.. o vlásek unikají smrti, ale bohužel babička Rút, to nepřežije. Vše končí šťastně, což prostě musí být! gg ... a mimoto miluji katastrofické filmy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Keď príde Národná garda a šerif Turner hovorí s poručíkom, ten má na prilbe okuliare; v ďalšom zábere okuliare už nemá (čas cca 1 h 16 min). (Pat.Ko)
  • Tričko, ktoré má Greg (Grant Heslov) na sebe v prvý deň pozorovania Dante's Peak (čas cca 35 minút), je graf zobrazujúci erupcie sopiek za posledných 4000 rokov. (Pat.Ko)
  • Po erupcii (po stretnutí v škole) vidíme, že okolo padá veľa elektrických káblov (čas cca 58 minút). V skutočnosti by to spôsobilo skrat v mestskom elektrickom systéme a celé mesto by bolo v tme. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama