Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých teenagerů se společně utáboří u osamělé farmy, kde žije pouze pár osadníků. V odlehlé lesní kůlně naleznou táborníci skříňku se sbírkou krátkometrážních snímků, které si pustí na promítačce u filmů uložené. Filmy vypadají jako snuff (někdo na nich mučí a vraždí mladé kempaře), ale hrdinové to pokládají pouze za dobrý trik. Později však začnou nabývat dojmu, že filmy jsou opravdu reálné ... V tu chvíli je jim v patách již šílený maniak a chystá se z nich udělat další "hlavní hvězdy" své zvrácené sbírky. Jedná se o velice brutální a násilný horror z okrajové odnože horrorů zvané explotation. (Flipnic)

(více)

Recenze (119)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Príbehovo to naozaj viazne ako tu väčšina vraví = nič extra, typická partia teenagerov sa vydá stanovať do lesa, tak čo už len sa môže stať. Ale štýl, akým boli zabití, filmu pridalo na kvalite, preto už len kvôli brutálnym vyvražďovačkám dávam 4*. A k tomu ešte typický tlstý psychopat a na začiatku a na konci skvelo hodiaca sa priam šialená hudba. ;) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Exploitation utopené v moři klišé, logických kiksů a nulových hereckých výkonů. První polovina je strašně uspávací záležitost, zatímco druhá už je jenom o tom, jakým způsobem budou oběti zmasakrovány, a záleží tedy na zpracování. Samotné scény mučení nejsou zas tak hrozné, řekněme průměrné, ale i z nich a především z celého zbytku snímku sálá něco jako amatérismus. Co se hodnocení týče, film po celou dobu osciluje mezi odpadem (nejčastěji první půle) a dvěma hvězdičkami (nejčastěji druhá půle), konečných 20% je myslím odpovídajících. Jo a prý je to natočeno podle skutečné události... pche! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 **** . Za co? Za brutální vraždy. Film jsem viděl ve zvuku DD 5.1 a řeknu vám, že ty rány kladivem byly děsivé! A ještě jedno, na to brutální vydloubnutí varlete ze šourku nikdy nezapomenu !!!!!!!!!!!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto je kameraman?“ Rozpučenie mužských semenníkov v priamom zábere je ešte tým miernejším výjavom, ktorý v tomto rovnako fádnom (psychológia postáv, blondína v nohavičkách blúdiaca nočným lesom), ale zároveň šokujúco nekompromisnom, hixploitation uvidíte. Bobby Shaw má svoje snuff skrátka rád. Hororový underground. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/182833/Carver-60.html ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V rámci současné tsunami levných a brutálních horrorů je Carver naprostou špičkou a jako (zřejmě) jeden z mála dokáže obstát v konkurenci vytříbených francouzů. Je syrový, je uvěřitelně násilný, je špinavý a je schematický a originální jako profily uživatelů zdejší databáze. Je prostě takový, jaké má správné exploitation být. Pro řadu fanoušků může být novou modlou, pro mne je příjemnou podívanou, ke které se ale už nikdy nevrátím. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výtečně. Už jakmile hned v úvodu spustila ta správná country vypalovačka, tušil jsem, že tohle bude dobrý... Jak už to tak často bývá, další skupina mladých se dostala do pořádnýho průseru někde na samotě u lesa. Místní hospodu obývají dva primitivové se sympatickou zálibou v točení vlastních snuff movies. Špinavou práci koná elegantně a s noblesou ten mladší a vypasenější z nich - Bobby Shaw - který dokáže nápaditě a s chutí použít všeho, co má zrovna po ruce. Například na jednu z obětí nejdřív vysype provizorní hajzl plný hoven, následně mu s ním zlomí nohu a své představení zakončí efektním vymáčknutím obsahu varlete kleštěma. Blondýně zase s radostí zatluče hřebík všude možně po těle, než to završí mistrovsky provedeným zaražením přímo mezi oči. A podobně. Tenhle umaštěný špekoun se s tím nesere, navíc si vždy na akci vezme stylový letecký (možná svářečský?) brýle, asi aby mu nic neuniklo ani ve chvíli, kdy zrovna všude stříká krev a on by chudák nic z toho neviděl. Zkrátka v životě takovýho požitkáře není nic hezčího, než slyšet ten krásný, tupý náraz kladiva do hlavy. Tak... CARVER ale nenudí ani když se zrovna nic nemasí. Je pravda, že může působit trochu amatérštějším dojmem, ale mně to nepřišlo nijak zvlášť na škodu. Navíc, veškerý gore je odvedený detailně, více než uspokojivě a s tím pravým citem pro věc. Takže brutální, špinavá záležitost s prvky teenagerského hororu. Líbilo se. (screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Carver je ukázkový příklad čistého explotation horroru. Není to příliš rozšířený a známý horror, ani se nedočkal výrazného hodnocení. Můj osobní názor na tento extrémní horror je však značně pozitivní. Tento film je samozřejmě určen výhradně pro příznivce žánru (horror a to ještě raději explotační "nářezy" zaměřující se na detailní zobrezování násilí a utrpení obětí). Je faktem, že film ve svém základu vykrádá několik tradičních kultů, zejména Texas Chainsaw masacre 1974. Parta mladých lidí se utáboří v lese poblíž vesnice a nalezne zde kůlnu s "domácím videem", které působí jako snuff. Po jisté době dojde k závěru, že se opravdu jedná o natočené skutečné mordy, ale v tu chvíli je jim v patách již tlustý vypatlaný obr, který začne postupně hrdiny filmu likvidovat ... Film má díky docela delší stopáži pomalý rozjezd, kde se můžeme blíže seznámit s postavami, které alespoň mě (kromě blondýny) docela přirostly k srdci a netušil jsem do samého konce, kdo masakr přežije a kdo nikoliv. Celý film má pomalé vyprávění a tempo, houstnoucí a hnusnou atmosféru, a neustále pomalu ale jistě graduje. Člověk už si myslí, že bude konec, přeje si, ať už jsou všichni raději rychle "vysekáni", ale zabiják si dá s každým opravdu pečlivou, detailní a vrcholně nechutnou práci, přičemž mučení a vraždění ještě natáčí na krátkometrážní film. Logické díry film sice má, ale kvůli logice a scénáři se tyto filmy netočí. Tady je vše jasně stanoveno na začátku a pak již sledujeme šílený, napínavý a brutální souboj o přežití ... Herecké výkony nejsou úplně nejhorší, atmosféra je excelentní a výtvarné ztvárnění vyvolává do jisté míry pocit "skutečnosti". Co musím opravdu vyzdvihnout, tak to je zvuk. Oběti řvou a řvou, že se vám to zařezává do morku kostí, lámání, řezání, křupání, mlácení ... šílená hudba a zvukové doprovody, to vše film ještě povyšuje a diváka sráží čím dál více do sedačky. Finále je něco tak drastického a brutálního, že jsem tento film zařadil do mojí pomyslné krabičky nejnásilnějších a nejbrutálnějších filmů, jaké jsem kdy viděl ... s přehledem překonává gore horrory 70. let a novou vlnu brutálních explotation filmů a "vyrovnává" se někde u "vrcholů" jako je Á L´Interieur, Haute Tension, Broken a zastavuje se někde před šílenostmi jako je "Love to Kill" a "Untold Story". (snad naštěstí nás tvůrci ušetřili sexuálního násilí...) TOHLE JE OPRAVDU MASAKR!!!!! Některé scény jsou téměř neúnosné, neskutečně detailní a odporné. Navíc vše snímáno z bezprostřední blízkosti. Triky a gore efekty jsou excelentní!!! Pro milovníky žánru povinnost, pro běžného diváka zvrácené peklo ... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Film mi doporučil jeden moc prima uživatel, kterýho tak svým hovnocením zklamu, naseru a je dost možný. že mě prokleje, zahrabe v lese a nebo, což je pro každýho zdejšího člověka prý nejhorší, mi odebere bod. Tak a teď mě polila větší hrůza než za celou dobu sledování tohohle paskvilu. Já a přijít o bod? Nééééé...Tak a teď vážně, fakt někdo řešíte body? Já ani nevím kolik jich mám. Ale potom, co mi v poště přišla žádost bod za bod a po odmítnutí následovalo hysterický nadávání jaká jsem to nechápavá a krutá píča, sem si uvědomila, že někomu na nich asi záleží. No mně záleží max na tom, aby mi můj kámoš uživatel prominul, že jsem film nedokázala ocenit a vzhledem k tomu, že jsem mu ještě velmi nedávno poplivala Očistu, tak to skoro vypadá, že to dělám naschvál. Nedělám. Fuckt ne, dokonce jsem naopak smutná, že tenhle horor nemůžu vychválit páč jsem si chtěla po Očistě zvednout náladu a ono zas hovno. K filmu - Tlustej potrat v helmičce, díky který vypadá jak retardovanej čmelák, vraždí podobně retardovanou skupinu jako, že klaďasů. Z komentářů tady jsem čekala pořádný maso ze kterýho mi bude na blití, no na blití mi sice bylo, ale rozhodně z jinýho důvodu. Jestli chcete gore, dejte si Studenou rybu a tím myslím film a ne, aby jste se vrhli na ledničku a začli žrát třeba uzenou makrelu. Jako bonus se ve filmu nevyskytuje ani jedna jediná zasraná postava, který by se dalo alespoň trochu fandit a tak jsem si přála ať prostě všichni klaďáci chcípnou včetně toho Pučmeloucha co je morduje. Což se stalo. Paráda, alespoň něco, co můžu vyzdvihnout. Plus ty kozy byly fajn. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nízký rozpočet tu jde sice znát, ale kupodivu to příliš nevadí. První půlka se dost vleče, ve druhé už krev teče nebo rovnou stříká na všechny strany. Pár záběrů je neskutečně brutálních (vykastrování jednoho z hrdinů) a když přijde na řadu velké kladivo, kosti křupou tak nahlas, že to bolí i vás. Pro příznivce drsných exploitation snímků jistě zvrácená zábava, pro ty náročnější - díky nulovému ději a stupidnímu chování u většiny postav - to bude spíš dlouhé utrpení. Mě se to ale líbilo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově to je typická vyvražďovačka jedný teen skupinky a rozjezd je velice pomalej, dokonce by se dalo říct, že sem se první půlku občas mírně nudil, jelikož mě moc nebrala atmosféra, ani příběh a prakticky nic moc se nedělo a taky na mě zrovna nepůsobilo takový trošku amatérský zpracování, jenže to co se dělo v tý druhý polovině, to už bylo zcela jiný kafe, respektive to byly naprostý jatka, kdy nejdřív je to taková uťukávanda s několika slušnýma vraždičkama a jednou naprosto brutální scénkou s koulema, to byla fakt chuťovka, jenže to byl jen takovej začátek toho co nastane zhruba v poslední půlhodině, kde za vyzdvyhnutí stojí hlavně rozmlacování kladivem a práce všeho druhu s hřebíkama, ale i ostatní porcování tlustým vrahounem stojí za to. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku trochu nudný exploitation, na ktorom je strašne vidieť nízkorozpočtovosť, ktorá ma trochu rozptyľovala, hoci väčšinou s tým problém nemám. Príbeh ukazuje partiu mladých, ktorí sa v 80.rokoch vybrali táboriť a užívať si do kúsok odľahlejšieho kraja, kde neskôr v chatke objavili amatérske krvavé filmy na ktorých sa zabávali. Potom si však uvedomili, že sú podozrivo reálne a onedlho už aj oni sami mali tú česť stretnúť sa s ich hlavným hrdinom; vypapaným zaostalým fešákom v parádnych brýloch a s náradíčkom rôzneho druhu. Film sa v úvode honosí tým, že je založený na skutočných udalostiach, vďaka čomu mi takmer celý čas vŕtalo v hlave, či tí mladí boli naozaj takí debili, keďže ich správanie malo od logiky fakt ďaleko a nad ich rozhodnutiami sa mi zastavoval rozum. Ale aby som iba nefrflal, tak musím pochváliť slušnú brutalitu, gore a odvahu ukázať i to, čo sa väčšinou nepatrí. Navyše má film v druhej polovici značne mrazivú atmosféru, vďaka čomu človek pozabudne aj na tie negatíva. Takže som ostal prevažne spokojný ;-) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná zhruba o klasiku, kdy si skupinka mladých lidí vyrazí do buranova kempovat. Nejprve jsem se bavil, neboť je film na první pohled natolik špatný, až je docela vtipný. Jsou zde naprosto příšerní neherci, záběry natočené na kalkulačku a film se zaměřuje čistě na brutalitu, což převážně na začátku vytvořilo řadu komických, i když znepokojivých momentů. Film je to krátký, ale po chvíli mi začínal připadat nekonečný, neboť brutalita i herecké výkony přestávají bavit a vy se začínáte docela dost nudit. V neposlední řadě se mi tu nelíbyly nedomyšlené příběhové detaily a také údery, které jednou člověku urvou hlavu a podruhé zrhuba ta stejná rána nezpůsobí oběti ani škrábnutí. 25-30% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia priateľov odchádza kempovať do odľahlej časti hôr. Plánovaná zábava končí v momente návštevy malého pohostinstva na okraji cesty. Jedného po druhom si na "paškál" berie miestny zabijak, ktorý neberie ohľad na žiadneho turistu. Práve naopak! Nerozumiem jednej veci. Ako je to možné, že sa v takomto snímku objavuje tak vydarené gore (až mu miestami škrípu vajcia), no vo filmoch s megalománskou reklamou a propagandou sa divák dočká akurát tak zívania. Na druhej strane, toto je tak jeb***ý film, s jeb****m správaním, jeb****ch postáv, natočený fakt príšernou kamerou a hercami, že udeliť tomuto pomerne slušne zmáknutému explo-hixploitation-slasheru viac ako tri hviezdy (aj to so sebazaprením), by bola proste urážka na "cti" takým velikánom ako T.M.M.P. či P.K. - 55%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

To už tady dlouho nebylo! Vydlákovci se nezadržitelně rozmnožujou. Co taky dělat za dlouhých zimních večerů, když civilizační neduh se v těchto končinách ještě nestačil naplno rozbujet. Jenže pro zbloudivší se turisty by už jen výrazně hnědý nátěr hajzlíků měl být dostatečným varováním, že v tomto podhoubí parazitů, není všechno košér. Zaujme je ovšem krom panenské přírody i vynalézavost bodrého strejce v laclech s pohotovostním nářadím při ruce a neodmyslitelnou country odrhovačkou, tou vtíravě se linoucí ozvěnou, která dokáže rozpumpovat i mrtvýho, natož partu nadrženejch měšťáků. Tedy vězte, že Carver „má koule(?)“… ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Fuck, it´s not working! Gore scény ´sou opravdu výtečné (pukající CGI varle), jen, jak se tak zdá, tvůrci na nich vypiplali veškerý svůj rozpočet. Prvotní lacinost, která ze začátku nahrávala celkové syrovosti, se začne postupně prohlubovat a podkopává filmu nohy vetší měrou, než děravý scénář. Neustálá přítomnost stínu kameramana, mizerný zvuk a projížedějící auta v pozadí tam "hluboko v lesích" taky doslova serou a nezachrání to ani nálepka low budget. Taky mi tak nějak unikl význam onoho vylučovacího prvku, který provází prakticky celou první polovinu. Čekal ´sem víc, mnohem víc... ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

-"Počula si ten príbeh o dievčati ktoré išlo v noci do lesa len v spodnom prádle a stratila sa?" -"Nie." -"Pretože sa to nestalo. Nikto nie je taký sprostý." Keby som si predtým nečítal obitusov koment, bolo by to prekvapenie mesiaca. Dôkaz, že aj amatérsky vyzerajúcim nízkorozpočtovým video hororom so slabým hodnotením na IMDb (a samozrejme aj tu) treba dať občas šancu. Originalita príbehu nulová, blbosť postáv stopercentná, navyše je to celé nakrútené digitálnou kamerou a vyzerá to fakt ako video z výletu do hôr. Takže jediné, čo v tomto filme stojí za zmienku, sú extrémne scény mučenia. Bol som až prekvapený, kde sa v tak amatérsky vyzerajúcom filme nabralo toľko realistickosti. Na najdrsnejšie francúzske krváky ako INSIDE to ale nemá, keďže tie okrem non-stop násilia ponúkajú aj množstvo napätia a psychického teroru a ako sa hovorí, dostanú sa vám pod kožu. CARVER len skúša, koľko znesiete, a atmosférou a zvrátenosťou mi trochu pripomínal Bollov SEED. Zaujímalo by ma ale, čo by režisér stvoril s poriadným rozpočtom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Pete, kdo je kameraman?" Ano, velmi důležitá otázka, položená ovšem poněkud pozdě. Z hlediska příběhového jde o obyčejnou buranskou řezničinu, jakých jsou tucty. Co ji odlišuje je míra opravdovosti. V určitých momentech nabývá snímek na syrové civilnosti. Jedna z nejpůsobivějších scén je sledování nalezených filmů, kdy se zákonitě vybaví minimálně 8mm či Diplomová práce. Po zbytečně dlouhé pseudoromanticko - sentimentální pasáži, kdy postavy pózují v líbivých kulisách lesa zalévaného hřejivým sluncem, se ozubená kola osudu jednotlivých postav pomalu roztočí. Očekávejte dobře známá klišé se spoustou kečupu. Vypatlaný magor si plete lidi s hřebíky, a tak do nich mydlí kladivem, občas sáhne i po dalším nářadí, jako jsou kleště či pila. Postavy se chovají přesně podle vzorců tak, jak by se chovat neměly. Jsou za to po zásluze odměněny. Pro aktéry filmu to byla jistě pěkná bžunda, pro některé diváky to může být zaručený dávicí prostředek. V USA bude zřejmě dosti samot s vraždícími maniaky, když mají tamější filmaři potřebu stále točit tyhle varovné příběhy...pro jistotu hned v úvodu vás překvapí věta, že film vznikl podle skutečné události. Ještě že tak, hned je to o něco zábavnější... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ještě trapnější, než jsem čekal. Zajímalo by mě, jestli se někdy nějaký psychiatr zabýval skutečností, že inteligence člověka prudce klesá kolem puberty a vrací se k normálu až po mnoha letech. Toto ovšem neplatí, jste-li američan:-) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Heh. Nechutné, zvrácené, celkem vynalézavé a kdybych neviděl pul hodiny předtím velmi podobně laděný film, tak se asi i "královsky bavím". ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová řezničina. Špatné herecké výkony, debilita, podprůměrná filmařina....ale na druhou stranu je to celkově hodně brutální s několika nezapomenutelnýma scénama, takže pro největšího nepřítele jako doporučení velmi vhodné. 50% ()

Reklama

Reklama