Reklama

Reklama

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (343)

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavě rozjetý mysteriózní thriller s Julianne Moore v hlavní roli forenzní psychiatričky, ovdovělé matky malé holčičky. Moore se dostane do rukou případ mladého muže, který trpí jakousi schizofrenií... časem však psychiatrička začíná rozplétat klubko, které ji zavede daleko od domova (a hluboko do historie), zatímco by ale měla dávat pozor právě na dceru, protože nebezpečí je blízko. V závěru však bohužel začíná tempo klesat (jak bývá zvykem) a vše je zamotané až moc uměle - neschopnost scenáristů z filmu úplně prýští. Nemluvě o zcela posledním záběru filmu. Holt si musíme počkat na nějaký další pokus. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hleďme! Dokonce i vatikánští černoprdelníci dokážou na plátna kin propašovat solidní horůrek, který mě sice nepřiměl v obavách nakukovat pod postel (vždyť já vím, že tam číhá příšera - celá bílá, chlupatá, s velkýma žlutýma očima a ostrými drápky), ovšem můj zájem spolehlivě udržel. Když pominu to zblitkové poselství, že kdo se nemodlí k všudypřítomnému, všemocnému taťkovi na obláčku, ten je prostě totálně v prdeli a nic mu nepomůže, tak jsem si zápletku s tajemným schizofrenikem vychutnávala, atmosféra byla fajn, herecké obsazení mě ničím nerušilo (Jonatán je v poho, Julču nežeru, nicméně nevadí, ostatní měli málo prostoru) a když už hrozilo zadušení zvratky při přehnané svatouškovské agitaci a z přemíry nepříliš chutných dějových ingrediencí v guláši, zachránil to konec. Závěrečných 15 vteřin film nakoplo zpět do mých soukromých čtyřhvězdičkových výšin a parádně zamrazilo. 71% ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Já prostě nesnesu tu dementní schematičnost náhod, útoků na blízké kolem hlavní hrdinky, přesunů na vzdálenost 50 mil za 3 minuty, konvertování obrázků do 3D a pak na zvukovou stopu, ran do hlavy o skálu (protože to přece musí být skála, že?), po kterém se nikomu nic nestane. I na thriller tohohle typu je tu těch typicky gulášoidních wtf momentů až moc. Škoda Julianne, která roli pojímá tak svědomitě a má zjevně pocit, že hraje v minimálně o třídu lepším filmu. A celé vyznění? No tak, s tím neuspěli ani nedávno bratři Hughesovi za mnohem výpravnější rozpočet. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Film sa spočiatku tvári ako celkom sľubný mysteriozny thriller,avšak len do chvíle,kým sa neprevalí pointa.Prúser,ktorý už potom nezachránia ani takí výnimočne dobrí herci,akými sú Julianne Moore a J.R.Meyers.Tieto ,,rádoby"satanistické horory mi lezú hore krkom ako zle strávené suschi a zákonite sa ich časom musí prežrať každý.V tomto filmovom žánri tolerujem len najvyššiu kvalitu,ktorá je však v dnešnej dobe mimoriadne ojedinelým javom,a tak sa niet čo čudovať,ked si človek po skončení takejto koniny vyčíta zbytočne premrhaný čas. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Škoda, preškoda...ďalší nádejný atmosferický hororový temný kúsok, ktorý do polovice funguje perfektne a "namotávkovo", aby to celé išlo postupom času do... Jonathan Rhys Meyers ukázal, že do role magora sa hodí vynikajúco, režisérske duo má toho veľa napozeraného a snahu nemožno uprieť. Škoda, že tak pol hodinu pred koncom, kedy by zimomriavky mali pridávať na intenzite sa dostavuje kŕč a nuda. Ako celok je Shelter "príjemná" atmosférická záležitosť, ktorá by si však zaslúžila dôstojnejšie vyvrcholenie a nejakú tú lepšiu pointu. Ale inak fajn vec na jedno pozretie... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama