Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (669)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie o vynálezci, který vyzrál nad celosvětovým hladomorem. Z nebe prší hambáče, koblihy, džus, čokoládová poleva, zmrzka ... prostě cokoliv, co se dá jíst. Bavila jsem se. Přeotylý starosta města si objednal švédský stůl a celý svět ohrozila bouře obřích slanin, toustů, zelného salátu a tak bylo třeba zasáhnout. Trochu se mi zdálo, že to přehnali s tím "co se má podělat, to se podělá a čím víc, tím bude příběh akčnější". Hlášky ale byly vtipné "objednával si někdo pizzu? Ta pizza po nás totiž de! ... hmm, že by inteligentní potravina?". Liga statečných bojovala s vesmírným lgmdrs, jenž se vzepjal příkazům a jako vesmírný predátor, získal vlastní rozum. Ovládnutí se přirozeně bránil. Nicméně musím ocenit odvahu ligy, jež svedla úspešný boj se šikem grilovaných kuřat a v temnotách mezi obřími arašídovými lupínky si posvítili pochodní z maršmelou. Opravdu povedená, animovaná taškařice. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Originální nápad (z nebe padající obří hot-dogy nebo zmrzlinová vesnice, to tu opravdu ještě nebylo) a místy trefná parodie na katastrofické filmy nebo na současnou televizi trpí bohužel naivním příběhem pro děti plným morálních ponaučení a bohužel taky značně zaostává za kounkurencí po technické stránce. Humor je takhle dávkovaný dost nárazově a slabých míst je celkem nemálo. Možná by bývalo bylo lepší vykašlat se na děti a natočit tenhle nápad s úplně jiným příběhem tak trochu s hvězdičkou a mohla to být bomba.... ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Vedle formálně progresivních surfujících tučňáků se bezpochyby jedná o nejlepší animovaný film studia Sony Pictures, který je jednak satirou zdánlivé bezbřehosti konzumní společnosti, jednak persifláží melodramat, katastrofických, horrorových a sci-fi filmů a jednak neustálým přívalem slovních hříček, vtipů v druhém plánu a intertextových narážek, což se napoprvé nedá všechno pobrat, nejdůslednějším animákem vycházejícím z tradic grotesky (čemuž se přizpůsobuje i stylizace animace). Ideální film jak pro naivní diváky, kteří budou zahlceni přívalem atrakcí (film ve 3D o nenažranosti 3D), tak pro poučenější, kteří se budou pětihvězdičkově bavit anarchistickou formou, kdy je naprosto vše vážné, seriózní a rodinné podvraceno. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo se tento animák opravdu nepovedl? Pokud bych měl srovnávat s konkurencí, bylo by hodnocení ještě o chlup nižší. Cílová skupina, na kterou všechno to jídlo padá, jsou piškoti, to mi nikdo nevyvrátí a tak taky vypadají všechny "komické" situace a hlášky. Prostě a jednoduše jsem se nezasmál ani jednou, možná proto, že jsem do tohoto počasí vkládal velké naděje. A to jsem si říkal, že by mi alespoň zahnalo hlad... :-) 45% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma jednu jedinú chybu a to tú - že vlastne nie je ničím výnimočný. Takýchto animákov je tucet, jediná výhoda tohto je, že skvelo kombinuje emmerichovskú worlddeštrukciu a jedálny lístok. Film je naozaj skôr určený pre mladšie publikum, ktoré nepotrebujú nejaký silnejší príbeh ako to býva pri disneyovkách a pixarovkách a neobsahuje ani toľko popkultúrnych odkazov a narážok ako trebárs ice age alebo madagascar. Film je krásne farebný, zaznie tu aj alan parsons project a všetko to má typické americké vyvrcholenie, ktoré mi už trocha vadí a začína byť otrepané. Ale hold, je to film spracovaný podľa detskej knižky o hodnotách. Film ani nie je tak vtipný ako sympatický a preto mu dávam sypmatické tri hviezdy. Ale na druhú pojekciu už nervy asi nebudem mať. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2009 v Los Angeles. (Varan)
  • Na základe filmu boli vytvorené hry pre PS3, XBOX a PC. (Greenpeacak)
  • Nejoblíbenější scéna tvůrců je ta s dárkem, který od Flinta (Bill Hader) dostane Sam (Anna Faris) - kouzelný zámek ze želé, jehož vlastnosti animátoři pečlivě studovali ve vaně naplněné dotyčnou pochutinou. (vendy63)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama