Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (247)

Fr 

všechny recenze uživatele

Polibek žabákovi neznamená automaticky bohatství a slávu….. Běloška je bohatá, černoška ne, ale žije svůj sen. Abych nebyl obviněn z rasismu... tak jinak: ta chce prince, ta hospodu, aligátor kapelu a Temný muž zase moc. Má na svědomí voodoo spiknutí a fakt, že chudinka dívka v jeden den líbá žabáky a pojídá brouky. Animace jako za starých časů, hodně různorodý muziky, který nerozumím, ale je chytlavá a po pomalejším rozjezdu se postupně celkový dojem móóc vylepšuje. V rytmu jazzu začínám věřit, že sny se plní v New Orleans a že před láskou si nikdo nemůže bejt jistej tím co vlastně chce. Což víme. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zeptat se aligátora na cestu mi připadá normální. 2.) Chci vidět skutečnou lásku jako v pohádce. 3.) Nevěřím, že v Disneyovce někdo umře. 4.) Mám restauraci, kde se jamuje. 6.) Můj žabák neustále žadoní o ,,hubana“ a já se nemohu rozhoupat. 7.) Zjistit, jestli má Oskara správný film. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne P.S: Jestli jste děťátko v růžových šatičkách, všude si přidejte 5*. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. Never Knew I Needed - Ne-Yo ,2. Down In New Orleans (Prologue) - Anika Noni Rose ,3. Down In New Orleans - Dr. John ,4. Almost There Anika - Noni Rose ,5. Friends On The Other Side - Keith David ,6. When We're Human (Feat. Terence Blanchard) - Anika Noni Rose ,7. Gonna Take You There (Feat. Terrance Simien On Accordion) - im Cummings ,8. Ma Belle Evangeline (Feat. Terence Blanchard On Trumpet) - im Cummings ,9. Dig A Little Deeper (Feat. The Pinnacle Gospel Choir) - Jenifer Lewis featuring the Pinnacle Gospel Choir ,10. Down In New Orleans (Finale) - Anika Noni Rose ,11. Fairy Tale/Going Home - Randy Newman ,12. I Know This Story - Randy Newman ,13. The Frog Hunters/Gator Down - Randy Newman ,14. Tiana's Bad Dream - Randy Newman ,15. Ray Laid Low - Randy Newman ,16. Ray/Mama Odie - Randy Newman ,17. This Is Gonna Be Good - Randy Newman ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k oscarové nominaci jsem čekala o mnoho víc. Princezna a žabák, je místy zábavná, ale je zaměřena určitou věkovou skupinu což může být v pár okamžicích velice otravné. Postavy byly snesitelné, vždycky mě dostala do kolen magnátova rozmazlená blonďatá dcerunka. Písničky celkem ok, vizuál taky neurazil, ale po příběhové stránce jde vzhledem k Disneymu o těžký průměr. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Disneyho vítězný návrat k 2D. Ačkoliv hudební doprovod není stoprocentně podle mého gusta, tady se mi to líbilo. “Staromódní” animace je klasicky disneyovská, dokonalá, vyjadřující, propracovaná do detailů a téměř bezchybně plynulá. Všechny charaktery jsou jedinečné a díky nim je Princezna a žabák opravdu báječnou podívanou pro malé i velké. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $104,400,899Tržby Celosvetovo $267,045,765Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,760,967Tržby za predaj DVD v USA $109,021,359║ Konečne! sa Animačné štúdio Disney zobudilo a opäť sa vrátilo ku klasickej kreslenej rozprávke, mne urobili radosť, lebo po tej hromade CGI rozprávok čo v poslednej dobe vznikajú mi strašne začali chýbať klasické 2D rozprávky. Svieži príbeh, slušná zábavnosť, chytľavé pesničky a nečakaná dramatická vložka s prichádzajúcim záverom prinášajú silný zážitok, samozrejme nejde o vrchol tvorby ale ako návrat k starej dobrej kreslenej klasike to určite poteší. Nadmieru uspokojí aj Slovenský dabing a pekné pesničky! /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Hvězda na obloze, kterou Ray nazývá Evangeline, je ve skutečnosti planeta Venuše, pojmenovaná po římské bohyni lásky. (Epistemolog)
  • Hned na začátku úvodní písně „Down in New Orleans“ můžeme vidět, jak někdo třese koberec ze svého okna. Je to stejné jako s magickým létajícím kobercem ve snímku Aladin (1992), který režírovali také Ron Clements a John Musker. (Epistemolog)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama