Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Laboratorně zašejkrujeme a voilà! Poddajná a kontrolovatelná bytost Sil. Po nasátí kyanidu zdvořile odmítne přístřeší a vydá se vlastní cestou. Metamorfózou se z ní vyloupne překrásná medúzka s fatální selekcí lidských samců a drtivou eliminací konkurenceschopných samiček. Pronásledovatelé půjdou po krvavých stopách jako býk po muletě a jejich řady po každém setkání se Sil prořídnou... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Plakát mě dlouho od této klasiky odrazoval, nakonec to nebylo vůbec špatné. Námět je povedený - překrásná zmutovaná mimozemšťanka, která je uvnitř dítě bez jakýchkoli morálních hodnot a pocitu viny a chce se rychle zpářit a odstraňuje všechny, kteří ji stojí v cestě. Obsazení skvělé, možná Forest občas trochu přehrával. Jen furt nevím, jestli se mi líbila ta finální mimozemská podoba nebo to byl trochu kýč. 65% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých nejoblíbenějších sci-fi béček, ke kterému mám silný sentimentální vztah a které jsem s rozkoší sjížděl už v době VHSkové (doba VHSková u mě ovšem trvala o něco déle, v okolí už zuřila doba DVDčková). Oddechový film naprosto podle mého gusta - nekomplikovaný příběh, přímočarý děj, skvělé efekty a dobří herci - výborný Whitaker v roli šité na míru, Madsen jakbysmet, Kingsley, Helgenberger, Molina... Ale v první řadě nordická valkýra Natasha Henstridge, která několik let poté zazáří v Carpenterově povedeném kousku Ghosts of Mars. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem měl tento snímek hrozně rád (viděl jsem ho asi 5x během týdne). Avšak dnes už kvalita mírně vyprchala. I tak se ale jedná o povedený a napínavý horor s dobrým obsazením (Skvělý Kingsley-Madsen, krásná Henstridge) a povedeným monstrem, které se sice objeví až na konci ale rozhodně vypadá skoro tak dobře jako Vetřelec (dělal ho stejný tvůrce). Jen je škoda, že vzniklo i několik příšerných pokračování. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Species 1 urcite to patry medzi tie lepsie b-ckove sci-fi horory,ma to fajn dej a na moje pocudovanie aj plno znamych hercov.Ako to uz byva zvykom u takejto produkcii, ked sa uz ma ukazat prisera zda sa vam fakt "cudna"(urcite to poznate) a aj ja ked som uvidel "mutanta" v plnej parade zdala sa mi ako keby som hral nejaku pocitacovu hru...Ale film ako ceok urcite nebol spatny a za videnie urcite stoji... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)
  • H. R. Giger se přímo nepodílel na stavbě těla Sil. Pro nemoc své matky neopustil Švýcarsko, ale své kresby odfaxoval do studia. (Terva)

Reklama

Reklama