Reklama

Reklama

V romantické komedii Můj život v ruinách najde turistická průvodkyně Georgia (Nia Vardalos) sama sebe i opravdovou lásku právě ve chvíli, kdy to nejmíň čeká. Americká profesorka historie, která nemá štěstí ani v lásce ani v práci, se rozhodne vydat do Řecka, země svých předků, aby zde našla pravé kouzlo života, neboli “kefi”, jak tomu Řekové říkají. Během prodloužené návštěvy země začne Georgia pracovat jako profesionální turistická průvodkyně, doufajíc, že konečně najde dychtivé posluchače, kteří ocení její encyklopedické znalosti antického Řecka. Místo toho jezdí v autobuse plném turistů, kteří víc lační po známých řeckých plážích a po zmrzlině než po historických památkách zapsaných na seznamu UNESCO. Neústupnost, s jakou trvá na tom, aby výletníci poslouchali její nudný, školský výklad oslavující starověký svět, z ní udělá nejméně oblíbenou průvodkyni v celé historii cestovní kanceláře. Když Georgia odmítne přizpůsobit svůj program nárokům turistů, rozhodne se její šéfka (Bernice Stegers) najmout jiného průvodce, přehnaně vtíravého Nica (Alistair McGowan), který ji má vystrnadit. Georgiin poslední turnus tvoří nesourodá “ignorantská“ skupina lidí, v čele s Irvem (Richard Dreyfuss), ‘Pan Vtipálek’, jak mu Georgia říká, má fórek pro každou situaci, jeden otřepanější než druhý a háže je do placu, kdykoliv zájem skupiny o Georgiiny přednášky začne upadat – což je poměrně často. A aby to bylo všechno ještě horší, jejich nepříliš spolehlivý autobus řídí navíc nejdivnější, nejzarostlejší a zdánlivě nerozumějící řidič Procopi “Pupi” Kakas (Alexis Georgoulis). Nakonec začne Georgia uvažovat, že se na svoji práci i život v Řecku vykašle. Než se ale dostane na úplné dno, objeví se v autobuse někdo, kdo jí ukáže, že v lidech je potřeba hledat krásu a ne znalosti, a tím z přechytralé americké průvodkyně udělá řeckou bohyni, která své nevěřící turisty okouzlí horkokrevným, strhujícím výkladem o zemi svých předků. V čele rozmanité “ignorantské” skupiny turistů si při cestě za krásami antického Řecka Georgia uvědomí, že její klienti nejsou jediní, kdo potřebují otevřít oči, aby viděli skutečné krásy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu mne dostala naprosto neodolatelná hlavní představitelka. A hlavně díky ní a zkušenému Dreyfussovi dávám nadprůměrné hodnocení. A k tomu je tu dostatečné množství fórů na natvrdlé turisty. U minigolfu v Řecku: "Tohle hřiště tu mohlo být klidně už před tisíci lety"...."Možná tu hrál i Ježíš".... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nebudu si nic nalhávat. Bylo to předvidatelné, bylo to levné, bylo to sestavené z tradičních žánrových prefabrikátů, bylo to obsazené tradiční skvadrou podivínů. Ani hlavní romantická linka, ani tradiční "jdu do sebe a změním se" linka, ani linka "parta outsiderů vytvoří skvělou partu", zkrátka nic nebylo originální ani novátorské. Kromě Richarda Dreyfusse, který si film občas tak trochu ukradl pro sebe, tu (až na minutovou roli Rity Wilson) nebyla žádná známější tvář. Přesto všechno, výborně jsem se pobavil (sirupové rande), od srdce zasmál několika vydařeným vtípkům a hláškám, jednou uronil kroupu a nečekaně příjemně se naladil na celý večer a kupodivu mi ten usměv vydržel až do druhého dne. Co víc si přát od nenáročné oddechovky, která si na nic nehraje. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu a hlavní představitelky jsem si nejdříve myslela, že se jedná o pokračování Mojí tlusté řecké svatby...není, ale film je v podstatě postavený na tom samém - hemží se to bláznivými Řeky. Tvůrci tentokrát přidali i bláznivé turisty, což dohromady vytvořilo lehce vtipný kousek, u kterého se nabízí srovnání s českými Účastníky zájezdu. Celkem mě to ale potěšilo, už jen proto, že Řecko patří mezi mé oblíbené země. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Rozjezd filmu je více než slušný. Různorodou skupinku lidí naženeme se sympatickou průvodkyní na výlet po Řecku se šoférem, kterého by jste si nepřáli ani ve zlém snu. Kladem je počáteční lehce ironický pohled na chování turistů, kterým jde spíše než o krásy země o společné fotky, kterýma se později pochlubí doma svým známým...Z uvedeného se dá lehce odvodit, že slibný rozjezd plný elánu a síly nevydrží s dechem až do konce. Po hodině je téma vyčerpáno a lidé se začnou chovat jakoby se sešla třída po dvaceti letech a vzpomněla si pod vlivem THC na dobu hipies. Konec je už přesládlejší než dětská limodána. Na celý film by stačilo přirovnání k závodu na 10 km. Na startu pln síly, po 5 km upocen a znaven s přesvědčením, to nějak zvládnu, po 8 km s přáním blízkého konce a v závěru na pokraji kolapsu plazením vpřed a s vědomím nikdy více. Ale víte, jak to chodí... :-) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo moc, a tak trochu své hodnocení nadsadím. Jsou to Účastníci zájezdu po "řecku," i když je to vlastně film americký...Jasně, chybí tu Karel a Karel a vůbec, není to vůbec vtipné, přesto spadající do kategorie romantických komedií. Zde navíc s úžasnými řeckými rytmy a tancem, překrásným svalnatým krasavcem a kupou lidí, kteří v sobě vykopou to nejlepší a nakonec se všichni dobře baví a mají rádi. No není to nádhera? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu si Georgia (Nia Vardalos) ušpiní sako čokoládovou zmrzlinou. V průběhu filmu jí pak na saku skvrny úplně mizí a znovu se objevují. (Rosaviva)
  • Kvůli tomu, aby se tvůrci dostali do Akropole, Delf a Olympie, musela Nia Vardalosová rok běhat po úřadech. Řecká vláda totiž na rozdíl od jiných podobnými povolenkami velmi šetří. (vendy63)

Reklama

Reklama