foto

Nia Vardalos

  • nar. 24.9.1962 (57 let)
    Winnipeg, Manitoba, Kanada

Biografie

Nia Vardalos je scenáristka a hlavní hvězda romantické komedie Moje tlustá řecká svatba, jednoho z nejúspěšnějších nezávislých filmů v dějinách. Pro film ji objevili Rita Wilson a Tom Hanks. Film byl mimo jiné nominovaný na Oscara v kategorii nelepší scénář a Vardalos za svůj herecký výkon získala také několik ocenění. Je úspěšná i jako zpěvačka, nazpívala album “Unexpected Dreams.” Produkovala dokument “A Taxi Odyssey” a namluvila komentář k IMAX filmu Greece: Secrets of the Past. Pořádá kurzy scénáristického psaní, často spolupracuje s charitami věnujícími se dětem nebo výzkumu AIDS. Nia Vardalos se narodila a vyrostla v Kanadě, v současné době žije s manželem a dcerou v Los Angeles.

Zdroj: Bontonfilm

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2020 33 Liberty Lane
2019 Same Time, Next Christmas (TV film)
Wonder Woman: Bloodlines
2016 Car Dogs
Moje tlustá řecká svatba 2
2014 Matka ochranářka
2013 Dealin' with Idiots
2012 Mckenna na cestě ke hvězdám
Neváhej a zavolej…
2011 Booking Agents
Moje krásná učitelka
2009 Můj život v ruinách
Nenávidím Den Sv. Valentýna
2004 Connie a Carla
2002 Kluk od vedle
Moje tlustá řecká svatba
1998 Short Cinema
1997 Men Seeking Women
1996 No Experience Necessary

TV seriály

2018 Kačeří příběhy (TV seriál)
The Spear of Selene! (S01E10)
Šílená bejvalka (TV seriál)
I'm On My Own Path (S04E03)
2016 Exprezident Graves (TV seriál)
Not Giants But Windmills (S01E10)
Through a Glass Gravely (S01E09)
The Careless Giant (S01E07)
další epizody (7)
The Catch (TV seriál)
The Package (S01E08)
2015 Star proti silám zla (TV seriál)
Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Nineteen (S01E19)
2014 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Zločinné myšlenky (S15E23)
2013 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Anonymní násilníci (S15E09)
Criminal Hatred (S14E12)
2012 Chirurgové (TV seriál)
Naděje pro beznadějné (S08E12)
2011 Město žen (TV seriál)
Zničený láskou (S02E19)
2010 Polda a polda (TV seriál)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
2003 Můj velký tlustý řecký život (TV seriál)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)
Interior Decorator (S01E05)
1998 Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)
1997 Knight Rider tým (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1993 Missing Persons (TV seriál)

Dokumentární

2019 Příběhy za kamerou (TV seriál)
2006 Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters

Režijní filmografie

Host

TV pořady

2015 The Great Holiday Baking Show (TV pořad)
2012 The Jeff Probst Show (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 A Night of 140 Tweets: A Celebrity Tweet-A-Thon for Haiti (TV pořad)

Fanoušci tvůrce