Reklama

Reklama

Těsně před zavírací dobou vtrhne do supermarketu Hastings skupina ozbrojenců. Záhy se však ukáže, že to nejsou lupiči ani teroristé, ale zoufalí vědci, kteří se snaží zabránit invazi mimozemšťanů. Lidstvu hrozí skutečné nebezpečí a čas se krátí…
Idylický předvánoční večer v supermarketu Hastings v arizonském Buck Lake se chýlí ke konci. Těsně před zavírací dobou je v obchodě už jen hrstka zákazníků a personál. Z ničeho nic však dovnitř vtrhne skupina po zuby ozbrojených násilníků, zastřelí několik lidí a ostatní zajme. Nejsou to však lupiči ani teroristé, jak to v první chvíli vypadalo, ale zoufalí vědci, kteří se snaží zastavit mimozemskou invazi, k níž má dojít této noci právě tady. Celé lidstvo je v ohrožení a čas hraje v jejich neprospěch stejně jako policie, která se snaží proniknout dovnitř... Americký sci-fi horor režíroval Ben Rock, hrají Carlos Bernard, Matthew St. Patrick, Courtney Ford ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: HBO = 30.4.2010, réžia českého znenia (HBO 2010): MAREK LIBERT+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: DajTo! = 4.1.2013 (R: 6.7.2013), réžia slovenského znenia (Markíza 2012) = +ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 19.1.2013 (R: NOVA CINEMA = 23.3.2014), réžia českého znenia (NOVA 2013) = (3.1.2013) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Půl filmu jsem doufal a obaloval tu myšlenku. Jen ten prvopočátek plánu natočit nějaké zajímavé scifi byl správný (trochu mi to připomnělo atmosféru Krajních mezí). Půl filmu každý divák musí vědět, co se děje a trpět nelogickým chováním postav. Druhou půlku filmu zase tušit, že to bude tak trochu jinak, a aspoň se těšit na nějaký vrchol s emocema a prostě něčím zajímavým. Místo toho příšerná ...... . Logika a chování ve stylu "lehnout si a přikrýt" (Southpark). Do toho neskutečný dialogy. Prostě tenhle film působí jako měřič IQ tvůrců. Ve filmu je spousta otázek, na které si průměrný divák pár odpovědí vymyslí. Po tvůrcích ty odpovědi raději nechtějte. Buď toho nebudou schopni, nebo se vám to nebude líbit. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného večera tesne pred záverečnou, vstúpi do menšieho supermárketu skupinka ozbrojených ľudí, ktorá vrátane obsluhy zastrelí niekoľko zákazníkov. Napriek prvotnému odhadu miestnej polície, ktorá v samotnom skutku vidí jasný prípad ozbrojenej lúpeže, je pravda omnoho komplikovanejšia ako sa môže zdať. Nejedná sa totiž o šialencov, ktorým sa ich plány nečakane vymkli z rúk, ale o plánovaný útok vedcov, ktorí sa rozhodli vyčistiť svet od ľudí, nainfikovaných mimozemským vírusom. Súhlas s Jakubkom "Veselým". Samotný tvorcovia zvládli za "euríčko" viac, ako sa im podobným nepodarilo za milióny. Divák môže zabudnúť na to, že by mu bol ponúknutý záber na pristávací manéver E.T.-ho. Žiadneho taniera, či niečoho podobného sa určite nedočká. Snímok sa po celú dobu odohráva v "Lidli", pričom až na pár gore záberov nedisponuje ničím mimoriadnym. Je skôr založený na akcii, ktorej je tu od úvodu viac než dosť. Keby boli k dispozícii groše a bolo by za čo pritvrdiť, bol by som pri samotnom hodnotení odvážnejší - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Věc, Vetřelec, Fakulta, Mlha, Invaze lupičů těl...dlouhý seznam filmů, které jistě inspirovaly tento snímek, nejvíce zřejmě Carpenterova Věc, ale nevadí. Svěží levné sci-fi, kdy jde o život. Škoda, že nebyly penízky na kvalitní triky, jelikož chapadla, ozubené čelisti a hektolitry slizu by sem sedly jak zadek na hrnec. Škoda, že nedošlo alespoň na jedno krvavé vyhřeznutí, škoda, že to nebyla větší mela. Ale nechť. Krev byla, běžný test z Věci nahradilo odřezávání prstů,mrtvoly přibývaly a tušený konec potěšil. Jo a velikou hvězdu za titulní song Into A Swan od SIOUXSIE. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto levného horůrku si vzpomenete na spoustu dobrých hororů. Vyloženě špatné to není, ale chyběla mi hutnější atmosféra, lepší lekačky a poslouchatelnější dialogy. Chování postav je silně nevěrohodné, konec rádoby překvapivý, ale ti, kteří mají žánr horor (a hlavně tyhle laciné béčkové výtvory) v oblibě, jej odhadnou daleko dopředu. Naštěstí občas vycákne krev, takže těch 82 minut se přežít dá. 50% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Keď si Seth Steadman (Mathew St. Patrick) kupuje v "Hastings Supermarket" potraviny, nákup ho vyjde na 10.66 amerických dolárov. Je to odkaz na bitku pri Hastingse, po ktorej Normani ovládli Anglicko a ktorá sa odohrala roku 1066. (beso74)
  • Natočené v Los Angeles, Kalifornia. (Danny88)

Reklama

Reklama